ΓΔ: 2348.45 -0.91% Τζίρος: 439.47 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:27:05
Λιμενικός σε περιπολία
Credit: Menelaos Myrillas / SOOC

Διάσωση 31 αλλοδαπών και εντοπισμός σορού άνδρα στη Γαύδο

Νεότερη ενημέρωση για τη διάσωση 31 αλλοδαπών και τον εντοπισμό σορού στη Γαύδο (17/1), για 35 αλλοδαπούς στο Φαρμακονήσι (18/1), καθώς και για θάνατο άντρα στη Νάξο και διακομιδή ασθενούς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος, αναγνωρίστηκε η σορός που είχε εντοπιστεί στη θαλάσσια περιοχή κοντά στη Γαύδο στις 17 Ιανουαρίου 2026. Πρόκειται για έναν 24χρονο αλλοδαπό υπήκοο Σουδάν, ο οποίος βρέθηκε μαζί με 31 διασωθέντες αλλοδαπούς.

Σε ξεχωριστό περιστατικό, 35 αλλοδαποί εντοπίστηκαν στο Φαρμακονήσι στις 18 Ιανουαρίου 2026 από στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Λιμενικού Σώματος. 

Μεταξύ αυτών, μια 26χρονη γυναίκα και ένα τρίχρονο παιδί, αμφότεροι υπήκοοι Σομαλίας, διακομίστηκαν αεροπορικώς στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου. Για τη γυναίκα διαπιστώθηκε ο θάνατός της, ενώ το ανήλικο παιδί παραμένει νοσηλευόμενο στην Παιδιατρική Κλινική, συνοδευόμενο από τον πατέρα του.

Με τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών, οι υπόλοιποι 32 αλλοδαποί που παρέμεναν στο Φαρμακονήσι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα Λακκί της Λέρου, με σκάφος της Frontex και περιπολικό του Λιμενικού Σώματος.

 Στη συνέχεια οδηγήθηκαν στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή, ενώ η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη από το Λιμεναρχείο Λέρου.

Επιπλέον, το απόγευμα της ίδιας ημέρας, η Λιμενική Αρχή Νάξου ενημερώθηκε για την παρουσία άνδρα στη θαλάσσια περιοχή βόρεια του λόφου της Πορτάρας. Ιδιωτικό σκάφος με στέλεχος του Λιμενικού εντόπισε και περισυνέλεξε 55χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Γερμανίας, χωρίς τις αισθήσεις του.

 Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Νάξου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

 Για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση από το Λιμεναρχείο Νάξου, ενώ παραγγέλθηκε νεκροψία-νεκροτομή στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά.

Τέλος, με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, διακομίστηκε 80χρονη γυναίκα που έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης από το λιμάνι της Τήνου στη Σύρο με το πλοίο «ΝΗΣΟΣ ΤΗΝΟΣ».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βασίλης Κικίλιας συνέντευξη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Υπερασπιζόμαστε τη ναυτιλία, τη βαριά βιομηχανία της Ελλάδας

Ο Υπουργός Ναυτιλίας Β. Κικίλιας τόνισε τη σημασία της ελληνικής ναυτιλίας για την οικονομία και το διεθνές εμπόριο, επισημαίνοντας το ρόλο της στη νέα εποχή και τη σημασία των Ποσειδωνίων 2026, εν μέσω γεωπολιτικών προκλήσεων.
Λιμάνι της Καλύμνου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εγκρίθηκε η κατασκευή νέου λιμανιού στην Κάλυμνο

Ιστορική στιγμή για την Κάλυμνο χαρακτηρίζει ο Δήμαρχος κ. Μαστροκούκος τη χρηματοδότηση κατασκευής αποβάθρας Ο/Γ σκαφών, προϋπολογισμού 13,1 εκατ. ευρώ, έργο που το νησί ανέμενε πάνω από 20 χρόνια, με στήριξη κυβέρνησης και φορέων.
Πλοίο φλέγεται στη θάλασσα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση σε ελληνικό δεξαμενόπλοιο ανοικτά Ομάν — σώο το πλήρωμα

Ελληνικών συμφερόντων δεξαμενόπλοιο υπό σημαία Νήσων Μάρσαλ δέχθηκε πλήγμα ανοιχτά του Ομάν το μεσημέρι της Δευτέρας. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί, ενώ οι αρμόδιες αρχές παρακολουθούν στενά το περιστατικό.
Βασίλης Κικίλιας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Άνοδος 51% στις έκτακτες επιθεωρήσεις στα πλοία

Αυξημένες κατά 51% ήταν φέτος οι έκτακτες επιθεωρήσεις σε πλοία, φτάνοντας τις 515 έως 21 Μαΐου, ενώ οι απαγορεύσεις απόπλου ανήλθαν σε 50, σημαντικά περισσότερες από τις 4 πέρσι, μετά από εντολή του Υπουργείου Ναυτιλίας.
Βασίλης Κικίλιας στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας σε Κομισιόν: Παρέμβαση για την παράνομη αλιεία από Τούρκους

Ο Β. Κικίλιας συζήτησε με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Κ. Καδή τις προκλήσεις των Τούρκων ψαράδων, την παράνομη αλιεία και ζήτησε παρέμβαση της ΕΕ για την προστασία των ελληνικών και ευρωπαϊκών συνόρων και τον σεβασμό του δικαίου της θάλασσας.
Βασίλης Κικίλιας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Στο 97% η ναυαγοσωστική κάλυψη στις παραλίες

Ο υπουργός Ναυτιλίας, Β. Κικίλιας, ανακοίνωσε μείωση 10% στα θανατηφόρα ατυχήματα στη θάλασσα το 2025 και κάλυψη ναυαγοσωστών 97% στις ελληνικές παραλίες, τονίζοντας την ανάγκη συνέχισης της πρόληψης για να σωθούν περισσότερες ζωές.