ΓΔ: 2015.51 1.44% Τζίρος: 255.34 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Πυροσβέστες σε φωτιά
Πυρκαγιά σε υπαίθριο χώρο

Με 35 νέα οχήματα ενισχύθηκε το Πυροσβεστικό Σώμα

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ευχαρίστησε τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Αττικής για τη δωρεά των οχημάτων.

Τριάντα πέντε υπερσύγχρονα καινούργια πυροσβεστικά οχήματα παρέλαβε σήμερα το Πυροσβεστικό Σώμα, στο πλαίσιο της ανανέωσης του στόλου του και της ενίσχυσης του για την αποτελεσματικότερη επίτευξη της αποστολής του.

Η παράδοση των νέων οχημάτων πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, παρουσία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά, στις εγκαταστάσεις της 1ης Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ), στην Ελευσίνα.

Τα νέα οχήματα αγοράστηκαν στο πλαίσιο της Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020, σύμφωνα με την οποία το Πυροσβεστικό Σώμα εξασφάλισε μεταξύ άλλων τη χρηματοδότηση πράξης από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020» με τίτλο «Εξοπλισμός Αντιμετώπισης Φυσικών και Ανθρωπογενών Καταστροφών στην Περιφέρεια Αττικής», συνολικού προϋπολογισμού 5.000.000 ευρώ.

Στην τελετή παρέστησαν, επίσης, ο περιφερειάρχης Αττικής Γεώργιος Πατούλης, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Κοσμόπουλος Ελευθέριος, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου, ο προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΕΥΔΕΠ) της Περιφέρειας Αττικής Δημήτριος Δρόσης και ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ο Δήμαρχος Ασπροπύργου Νικόλαος Μελετίου και ανώτατοι αξιωματικοί του Π.Σ.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ευχαρίστησε τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Αττικής για τη δωρεά των οχημάτων, τονίζοντας ότι αυτή συμβάλλει στην ανύψωση του ηθικού των υπαλλήλων οι οποίοι πλέον θα χειρίζονται τον σύγχρονο εξοπλισμό και συμπλήρωσε: «Με την πρόσφατη ψήφιση του νέου Νόμου για την αναδιοργάνωση της Γενικής Γραμματείας της Πολιτικής Προστασίας, βάλαμε τις βάσεις για την θωράκιση της χώρας μας, ώστε να δημιουργήσουμε έναν δυναμικό μηχανισμό που θα διαχειρίζεται από τώρα και στο εξής οποιαδήποτε κρίση προκύψει... Είμαστε δίπλα στο Πυροσβεστικό Σώμα και έχουμε ως απώτερο σκοπό τη δημιουργία ισχυρότερου κράτους που θα ενισχύει το αίσθημα της ασφάλειας και θα υπηρετεί τους πολίτες».

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γεώργιος Πατούλης τόνισε μεταξύ άλλων ότι: «Για την Περιφέρεια Αττικής η καλύτερη θωράκιση των συστημάτων πρόληψης αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα. Τα 35 οχήματα διαφόρων τύπων που χρηματοδοτήθηκαν από το ΠΕΠ Αττικής και παραδόθηκαν σήμερα στην Πυροσβεστική αποτελούν την έμπρακτη απόδειξη».

Ανακοίνωσε επίσης ότι το επόμενο διάστημα η Περιφέρεια Αττικής θα είναι έτοιμη να αποδώσει ανάλογο εξοπλισμό οχημάτων και στην Ελληνική Αστυνομία.

Ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες όλου του Σώματος προς την Περιφέρεια Αττικής, που όπως είπε «έχει αποδείξει ότι είναι αρωγός μας και συνοδοιπόρος του Π.Σ., όχι μόνο υλοποιώντας το εν λόγω πρόγραμμα, αλλά και στις δύσκολες μέρες της πανδημίας μας παρείχε 10.000 μάσκες για την προστασία των πυροσβεστών».

Για τα συγκεκριμένα οχήματα είπε ότι «οι δυνατότητές τους και τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους, εξασφαλίζουν αποτελεσματικότητα και συμβάλουν στην τιτάνια προσπάθεια διάσωσης των δασών μας και εν γένει στην αντιμετώπιση των καταστροφών».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ευάγγελος Τουρνάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρνάς: Απολογισμός τετραετίας με ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας

Ο Ευάγγελος Τουρνάς παρουσίασε τον απολογισμό της θητείας του, τονίζοντας την ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος, τη σύσταση του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και το έργο των εθελοντών.
Ομπρέλα στη βροχή
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Βροχές και καταιγίδες ως τις 10/11 – Προειδοποιεί η ΕΜΥ

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα πλήξουν πολλές περιοχές από το Σάββατο 8 έως τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου, σύμφωνα με την ΕΜΥ. Επηρεάζονται κυρίως Ιόνιο, Ήπειρος, δυτική Στερεά και Πελοπόννησος, καθώς και η Μακεδονία.
Ομπρέλα στη βροχή
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Έρχεται κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες - Συμβουλές προστασίας

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται το επόμενο τριήμερο κυρίως στη δυτική Ελλάδα, σύμφωνα με την ΕΜΥ. Το Σάββατο έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν Ιόνιο, Ήπειρο, Δυτική Στερεά και Βορειοδυτική Πελοπόννησο ως το απόγευμα.
Υπουργός Κλιματικής Κρίσης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεφαλογιάννης: 35.500 προσεισμικοί έλεγχοι σε δημόσια κτίρια σε όλη τη χώρα

Ο Γιάννης Κεφαλογιάννης παρουσίασε στη Βουλή τα στοιχεία του Εθνικού Προγράμματος Προσεισμικού Ελέγχου, με 35.500 ελέγχους σε δημόσια κτίρια και προτεραιότητα την ασφάλεια των σχολείων.
Παραλία με τυφώνα
ΔΙΕΘΝΗ

Τουλάχιστον 66 νεκροί στις Φιλιππίνες από τον τυφώνα Καλμάγκι

Ο τυφώνας Καλμάγκι προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 66 ανθρώπων στις Φιλιππίνες και σοβαρές πλημμύρες, σύμφωνα με την πολιτική προστασία. Οι περισσότεροι θάνατοι καταγράφηκαν στην περιοχή Τσεμπού, ανάμεσα σε μεγάλες πόλεις.
Βροχή και ομπρέλα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέες συστάσεις Πολιτικής Προστασίας προς πολίτες για την κακοκαιρία

Η Πολιτική Προστασία καλεί τους πολίτες σε επαγρύπνηση ενόψει κακοκαιρίας, συστήνοντας μέτρα αυτοπροστασίας από βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους, με οδηγίες σε civilprotection.gov.gr.