ΓΔ: 2285.92 6.58% Τζίρος: 526.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Αυτοκίνητο σε χιόνι
Αυτοκίνητο κινείται προσεκτικά σε χιονισμένη οδό με έντονες καιρικές συνθήκες.

Κλειστός ο δρόμος Χορτιάτη - Αγίου Βασιλείου λόγω χιονόπτωσης στη Θεσσαλονίκη

Λόγω χιονόπτωσης έκλεισε από το πρωί ο δρόμος Χορτιάτη-Άγιου Βασιλείου, ενώ τα σχολεία σε Μυγδονία και Λαγκαδά παραμένουν κλειστά. Στη δυτική Μακεδονία πολλά σημεία του οδικού δικτύου απαιτούν αλυσίδες ή χιονολάστιχα.

Κλειστός παραμένει από το πρωί ο δρόμος Χορτιάτη - Αγίου Βασιλείου, εξαιτίας της χιονόπτωσης που σημειώθηκε στα ορεινά της Θεσσαλονίκης. Στα υπόλοιπα σημεία του οδικού δικτύου του νομού, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται ομαλά, χωρίς να έχουν αναφερθεί προβλήματα.

Παράλληλα, με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών, ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, αποφάσισε τη μη λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων στη δημοτική ενότητα Μυγδονίας, λόγω της χιονόπτωσης.

 Η απόφαση περιλαμβάνει βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία, γυμνάσια, λύκεια και ΚΔΑΠ. Αντίστοιχα, κλειστά είναι και όλα τα σχολεία στον δήμο Λαγκαδά, ενώ στο υπόλοιπο πολεοδομικό συγκρότημα τα σχολεία λειτουργούν κανονικά.

Σε αντίθεση με τη Θεσσαλονίκη, στη δυτική Μακεδονία η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με δυσκολία σε αρκετά σημεία, καθώς απαιτείται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ή χιονολάστιχων, λόγω των έντονων χιονοπτώσεων και του παγετού.

Σύμφωνα με ενημέρωση από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας, σε περιοχές όπως τα Γρεβενά, η Καστοριά, η Κοζάνη και η Φλώρινα, είναι υποχρεωτικός ο εφοδιασμός των αυτοκινήτων όλων των κατηγοριών με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα μέσα, εφόσον τα οχήματα δεν φέρουν χιονολάστιχα.

Από τα ξημερώματα, σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου της Δυτικής Μακεδονίας έχει επιβληθεί προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας για όλα τα βαρέα οχήματα με μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος άνω των 3,5 τόνων, καθώς και για λεωφορεία.

Περισσότερες πληροφορίες και συνεχή ενημέρωση σχετικά με τα καιρικά φαινόμενα, τις διακοπές κυκλοφορίας και τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλη την επικράτεια, διατίθενται στην ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. (hellenicpolice.gr).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ελεύθερη πρόσβαση σε δεδομένα από την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας για ΑΠΘ

Διαθέσιμα μέσω ειδικής πλατφόρμας θα είναι ανωνυμοποιημένα δεδομένα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, για αξιοποίηση από ερευνητές και επιχειρήσεις, στο πλαίσιο συνεργασίας με το ΑΠΘ, ενισχύοντας την καινοτομία και την ανάπτυξη εφαρμογών.
Άγαλμα Θεάς Δικαιοσύνης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Με περιοριστικούς όρους ελεύθεροι εφοριακός και συνταξιούχος

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν ο εφοριακός και ο συνταξιούχος συνεργός του που κατηγορούνται για ενημέρωση καταστηματαρχών ενόψει ελέγχων, μετά από απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα στη Θεσσαλονίκη.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αθώωση όλων των αστυνομικών για το έλλειμμα των 700.000 στη Θεσσαλονίκη

Αθώοι κρίθηκαν επτά αστυνομικοί που κατηγορούνταν για οικονομικό έλλειμμα άνω των 700.000 ευρώ στη Διεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, υπόθεση που ήρθε στο φως μετά την αυτοκτονία του υπεύθυνου οικονομικού το 2022.