ΓΔ: 2188.68 -0.55% Τζίρος: 284.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Πλατεία Αριστοτέλους Θεσσαλονίκης
Φώτο: Shutterstock

Απορρίφθηκε η τρίτη προσφυγή για την ανάπλαση της Πλατείας Ελευθερίας

Η Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων απέρριψε, για τυπικούς λόγους, την τρίτη προσφυγή του δεύτερου μειοδότη για την ανάπλαση της Πλατείας Ελευθερίας και το Πάρκο Μνήμης στη Θεσσαλονίκη.

Απορρίφθηκε από την Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΑΔΗΣΥ) η τρίτη διαδοχική προσφυγή που είχε καταθέσει, για τυπικούς λόγους, ο δεύτερος μειοδότης του διαγωνισμού σχετικά με την ανάπλαση της Πλατείας Ελευθερίας και τη δημιουργία Πάρκου Μνήμης στη Θεσσαλονίκη, σε χώρο με ιδιαίτερη σημασία για την Ισραηλιτική Κοινότητα.

Η νέα αυτή προσφυγή είχε ως αποτέλεσμα να παραμείνει «παγωμένο» το σημαντικό έργο, παρότι η χρηματοδότησή του έχει ήδη διασφαλιστεί από το Πράσινο Ταμείο. Η υπόθεση εξετάστηκε στα τέλη Δεκεμβρίου και η απορριπτική απόφαση γνωστοποιήθηκε πρόσφατα στη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης.

Μετά την απόφαση της ΕΑΔΗΣΥ, ο δεύτερος ανάδοχος διαθέτει προθεσμία δέκα ημερών για να προσφύγει στο Διοικητικό Εφετείο. Εφόσον δεν ασκηθεί νέα προσφυγή, αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες ανάπλασης από τον δήμο Θεσσαλονίκης. Ωστόσο, ενδεχόμενη νέα προσφυγή θα οδηγήσει σε περαιτέρω καθυστερήσεις.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, σε πρόσφατη συνάντηση με δημοσιογράφους, χαρακτήρισε την ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας ως «προσωπικό καημό». Επεσήμανε ότι οι συνεχείς προσφυγές οδηγούν σε αδιέξοδα και στερούν από την πόλη έναν ζωτικής σημασίας δημόσιο χώρο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Στέλιος Αγγελούδης στο μετρό
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στ. Αγγελούδης: Πλατεία Εμπράρ, πεζοδρόμια, κρήνες & σχολική στέγη

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, ανέλυσε τις εξελίξεις σε εμβληματικά έργα, όπως η πλατεία Ερνέστου Εμπράρ και οι αποκαταστάσεις πεζοδρομίων, τονίζοντας τη βελτίωση της καθημερινότητας και των δημόσιων χώρων.
Πλατεία Αριστοτέλους Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σημαντική πρόοδος στον καθαρισμό κλειστών τμημάτων ρεμάτων στη Θεσσαλονίκη

Ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός του κλειστού τμήματος του ρέματος Δενδροποτάμου, βελτιώνοντας την απορροή υδάτων στη βορειοδυτική Θεσσαλονίκη. Ξεκινούν επίσης εργασίες σε ρέματα Ευκαρπίας, Νικόπολης και προωθούνται μελέτες για νέα έργα.
Ομαδική καινοτομία εργασίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το ΔΙΠΑΕ ενισχύει τη συνεργασία με πανεπιστήμια της Αρμενίας για έρευνα

Συνάντηση του ΔΙΠΑΕ με τον πρέσβη Αρμενίας έθεσε στο επίκεντρο τη διεύρυνση συνεργασιών σε έρευνα, ανταλλαγή φοιτητών και προγράμματα σπουδών, με στόχο την ενίσχυση πολιτιστικών και εκπαιδευτικών δεσμών Ελλάδας-Αρμενίας.
Λευκός Πύργος Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνάντηση δημάρχου Θεσσαλονίκης με πρέσβη Αρμενίας για ενίσχυση σχέσεων

Κεντρικό θέμα στη συνάντηση του δημάρχου Αγγελούδη με τον πρέσβη της Αρμενίας ήταν η ενίσχυση σχέσεων και δράσεων στον πολιτισμό και τουρισμό, ενόψει εκδηλώσεων για τη Γενοκτονία των Αρμενίων και τα 35 χρόνια ανεξαρτησίας της χώρας.
εκπαιδευτική δράση Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στη Θεσσαλονίκη ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΚΑΡΠΑ «Kids Save Lives 2026»

Την Κυριακή 3 Μαΐου η Θεσσαλονίκη φιλοξενεί το Kids Save Lives Championship 2026, με πάνω από 100 σχολεία της Βόρειας Ελλάδας, συνεχίζοντας τον επιτυχημένο διαγωνισμό ΚΑΡΠΑ που στην Αθήνα σημείωσε ποσοστό επιτυχίας 98,17%.
Πέναλτι δικαστική απόφαση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: 15 μήνες με εξαγορά σε 46χρονο για πώληση σκύλου

Σε 15 μήνες φυλάκιση με εξαγορά και 5.000 ευρώ πρόστιμο καταδικάστηκε 46χρονος Βούλγαρος για παράνομο εμπόριο ζώων στη Θεσσαλονίκη. Συνελήφθη όταν προσπάθησε να πουλήσει σκύλο σε γυναίκα, ενώ του επιβλήθηκε και πρόστιμο 4.000 ευρώ.