ΓΔ: 2132.56 0.10% Τζίρος: 267.45 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Πλατεία Αριστοτέλους Θεσσαλονίκης
Φωτο: Πανοραμική άποψη της Θεσσαλονίκης. Credit: Shutterstock

Απορρίφθηκε η τρίτη προσφυγή για την ανάπλαση της Πλατείας Ελευθερίας

Η Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων απέρριψε, για τυπικούς λόγους, την τρίτη προσφυγή του δεύτερου μειοδότη για την ανάπλαση της Πλατείας Ελευθερίας και το Πάρκο Μνήμης στη Θεσσαλονίκη.

Απορρίφθηκε από την Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΑΔΗΣΥ) η τρίτη διαδοχική προσφυγή που είχε καταθέσει, για τυπικούς λόγους, ο δεύτερος μειοδότης του διαγωνισμού σχετικά με την ανάπλαση της Πλατείας Ελευθερίας και τη δημιουργία Πάρκου Μνήμης στη Θεσσαλονίκη, σε χώρο με ιδιαίτερη σημασία για την Ισραηλιτική Κοινότητα.

Η νέα αυτή προσφυγή είχε ως αποτέλεσμα να παραμείνει «παγωμένο» το σημαντικό έργο, παρότι η χρηματοδότησή του έχει ήδη διασφαλιστεί από το Πράσινο Ταμείο. Η υπόθεση εξετάστηκε στα τέλη Δεκεμβρίου και η απορριπτική απόφαση γνωστοποιήθηκε πρόσφατα στη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης.

Μετά την απόφαση της ΕΑΔΗΣΥ, ο δεύτερος ανάδοχος διαθέτει προθεσμία δέκα ημερών για να προσφύγει στο Διοικητικό Εφετείο. Εφόσον δεν ασκηθεί νέα προσφυγή, αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες ανάπλασης από τον δήμο Θεσσαλονίκης. Ωστόσο, ενδεχόμενη νέα προσφυγή θα οδηγήσει σε περαιτέρω καθυστερήσεις.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, σε πρόσφατη συνάντηση με δημοσιογράφους, χαρακτήρισε την ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας ως «προσωπικό καημό». Επεσήμανε ότι οι συνεχείς προσφυγές οδηγούν σε αδιέξοδα και στερούν από την πόλη έναν ζωτικής σημασίας δημόσιο χώρο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κώστας Τσιάρας Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσιάρας: Στόχος η ενίσχυση των γυναικών στον πρωτογενή τομέα

Ο Κ. Τσιάρας τόνισε στη 31η Agrotica πως η ενίσχυση της γυναικείας παρουσίας στον πρωτογενή τομέα είναι στρατηγική επιλογή για ανθεκτική παραγωγή, ενώ υπογράμμισε την εξέλιξη της σύγχρονης αγρότισσας τόσο σε γνώσεις όσο και σε δεξιότητες.
περιπολικό άμεσης δράσης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 23χρονου για τη δολοφονία 20χρονου στην Καλαμαριά

Υπό κράτηση ο 23χρονος που παραδόθηκε στη Θεσσαλονίκη, ομολογώντας το μαχαίρωμα 20χρονου στην Καλαμαριά. Ισχυρίστηκε ότι αμύνθηκε μετά από επίθεση πέντε αγνώστων, χρησιμοποιώντας μαχαίρι που βρήκε στο σημείο.
Αγρότες με τρακτέρ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσιάρας: Τέλος Μαΐου η πρόσκληση για τα σχέδια βελτίωσης

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Τσιάρας δήλωσε πως ως το τέλος Μαΐου θα εκδοθεί η πρόσκληση για τα σχέδια βελτίωσης γεωργικών εκμεταλλεύσεων, με προϋπολογισμό άνω των 262 εκατ. ευρώ και δυνατότητα υπερδέσμευσης κονδυλίων.
Σύνεδρος μεσηλικιών panel
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση ΕΒΕΘ-Υφυπουργού Εργασίας: Στο επίκεντρο η έλλειψη προσωπικού

Η έλλειψη προσωπικού επηρεάζει τη λειτουργία και ανάπτυξη των επιχειρήσεων, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΒΕΘ. Προτείνεται απλοποίηση πρόσληψης αλλοδαπών εργαζομένων και μετατροπή της επιδότησης ανεργίας σε επιδότηση απασχόλησης.
Παρέλαση ελληνικού στρατού
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ορκωμοσία αποφοίτων του Σχολείου Εφέδρων Αξιωματικών Τακτικής Σχεδίασης

Πραγματοποιήθηκε η τελετή αποφοίτησης του σχολείου Εφέδρων Αξιωματικών Τακτικής Σχεδίασης στη Σχολή Πολέμου Θεσσαλονίκης, με την παρουσία του αρχηγού ΓΕΣ και ανώτερων αξιωματούχων, ολοκληρώνοντας μετεκπαίδευση 50 εφέδρων.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Τα πορίσματα της ιατροδικαστικής για τον 20χρονο

Ο 20χρονος που πέθανε στην Καλαμαριά έφερε δύο τραύματα από μαχαίρι σε θώρακα και πλάτη, σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα του ιατροδικαστή. Συνεχίζονται οι τοξικολογικές εξετάσεις και η διαδικασία της αξονικής τομογραφίας.