ΓΔ: 2033.23 -1.18% Τζίρος: 184.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φώτο: Shutterstock

Αναλυτικά η διαδικασία ηλεκτρονικής χορήγησης προσωρινής άδειας οδήγησης

Από την έναρξη λειτουργίας της εφαρμογής έως σήμερα έχουν εκδοθεί περίπου 300 προσωρινές άδειες οδήγησης σε όλη την Ελλάδα.

Οδηγίες για την εφαρμογή της ηλεκτρονικής χορήγησης της προσωρινής άδειας παρέχονται στις αρμόδιες Διευθύνσεις Μεταφορών των Περιφερειών, με εγκύκλιο που υπέγραψε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Οι υπάλληλοι - εξεταστές οφείλουν την πρώτη εργάσιμη ημέρα μετά τη δοκιμασία προσόντων και συμπεριφοράς να καταχωρούν στο Μηχανογραφικό Σύστημα Καταγραφής των Αποτελεσμάτων (ΜΗΣΚΑ) τα απαραίτητα στοιχεία από το Πρακτικό της δοκιμασίας.

Η απρόσκοπτη διεκπεραίωση της διαδικασίας απαιτεί την ταχεία και ορθή καταγραφή των στοιχείων στο Πληροφοριακό Σύστημα. Σε αυτό το πλαίσιο και προς διευκόλυνση των υπαλλήλων – εξεταστών, επίκειται τις προσεχείς ημέρες η παροχή της δυνατότητας καταχώρησης των στοιχείων και από υπολογιστή εκτός «syzefxis», όπως από τον προσωπικό υπολογιστή του εξεταστή, ακόμη και την ημέρα της δοκιμασίας.

Υπενθυμίζεται πως οι επιτυχόντες μετά την 11η Μαΐου 2020 σε δοκιμασία προσόντων και συμπεριφοράς για αρχική χορήγηση άδειας οδήγησης ή για επέκταση άδειας σε άλλη κατηγορία, μπορούν, δύο (2) εργάσιμες ημέρες μετά τη δοκιμασία, να επισκέπτονται τον ηλεκτρονικό σύνδεσμο https://prosorini-adeia-odigisis.yme.gov.gr/ ή την ενιαία ψηφιακή πύλη https://www.gov.gr/ και να προμηθεύονται την προσωρινή άδεια οδήγησης.

Από την έναρξη λειτουργίας της εφαρμογής έως σήμερα έχουν εκδοθεί περίπου 300 προσωρινές άδειες οδήγησης σε όλη την Ελλάδα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Autohellas - Hertz
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Autohellas: Στα 502,5 εκατ. ο τζίρος αλλά πτώση της καθαρής κερδοφορίας

Η Autohellas έκλεισε το πρώτο εξάμηνο του 2025 με τον κύκλο εργασιών να διαμορφώνεται στα 502,5 εκατ. με άνοδο 6,2% και EBITDA 126,4 εκατ., ενισχυμένα κατά 4,6%, ενώ τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν κατά 12,2% στα 32,5 εκατ. ευρώ.
Αυτοκίνητα προς ενοικίαση
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μειώσεις 30% στα τεκμήρια κατοικιών και αυτοκινήτων από φέτος

Πάνω από 2 εκατ. φορολογούμενοι ελαφρύνονται από φέτος, με μείωση 30% στα τεκμήρια κατοικιών και νέα κλίμακα για τα ΙΧ, που φέρνει έως 50% όφελος στα νεότερα οχήματα. Δραστική μείωση τεκμηρίων στα «καθαρά» αυτοκίνητα.