ΓΔ: 2273.73 -0.09% Τζίρος: 240.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Σφυρί δικαιοσύνης δικαστηρίου
Φώτο: Shutterstock

Θεσσαλονίκη: 6ετής κάθειρξη σε 20χρονο για υλικό κακοποίησης ανηλίκων

Σε 6ετή κάθειρξη καταδικάστηκε 20χρονος από το ΜΟΔ Θεσσαλονίκης για κατοχή αρχείων κακοποίησης ανηλίκων. Με ελαφρυντικά, αφέθηκε ελεύθερος έως το Εφετείο.

Σε ποινή κάθειρξης έξι ετών καταδικάστηκε 20χρονος από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, ο οποίος κατηγορήθηκε για κατοχή εκατοντάδων αρχείων με υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Το Δικαστήριο αναγνώρισε στον κατηγορούμενο τα ελαφρυντικά της μετεφηβικής ηλικίας και του πρότερου σύννομου βίου. Παράλληλα, αποφάσισε να αφεθεί ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό από το Εφετείο.

Η σύλληψη του 20χρονου είχε πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο του προηγούμενου έτους, στο πλαίσιο επιχείρησης της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ., με την κωδική ονομασία «Τάλως ΙΙ». 

Σύμφωνα με τη δικογραφία, από τον σκληρό δίσκο και το κινητό του τηλέφωνο κατασχέθηκαν εκατοντάδες αρχεία με πορνογραφικό υλικό, στο οποίο απεικονίζονταν ανήλικοι, ακόμη και κάτω των 12 ετών.

Μετά την απολογία του στην 6η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, είχε διαταχθεί η προσωρινή του κράτηση.

Κατά την απολογία του ενώπιον του Κακουργιοδικείου, ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε, μεταξύ άλλων, ότι μεγάλο μέρος του επίδικου υλικού «κατέβηκε» εν αγνοία του κατά την πλοήγησή του στο Διαδίκτυο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κελί φυλακής
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στη φυλακή 25χρονος στη Θεσσαλονίκη για διακίνηση ναρκωτικών

Στη φυλακή οδηγείται 25χρονος Τούρκος που συνελήφθη στο Δερβένι Θεσσαλονίκης για διακίνηση ναρκωτικών και παράνομη είσοδο στη χώρα. Κατασχέθηκαν 11 κιλά ουσίας που εκτιμάται ότι ήταν κοκαΐνη, ενώ το αυτοκίνητο ήταν νοικιασμένο.
Δέμα κοκαΐνης ανάλυση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθη 34χρονος στη Θεσσαλονίκη για υπόθεση ναρκωτικών

Σε σύλληψη 34χρονου στην ανατολική Θεσσαλονίκη προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ., μετά την ανεύρεση 48 γραμμαρίων κοκαΐνης, ζυγαριάς και 48.330 ευρώ στο σπίτι του. Του ασκήθηκε δίωξη και παραμένει υπό κράτηση έως την απολογία του.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 16χρονου για εκδικητική πορνογραφία σε δύο ανήλικες

Στη Θεσσαλονίκη συνελήφθη 16χρονος για εκδικητική πορνογραφία σε βάρος συνομήλικής του. Δημοσίευσε βίντεο προσωπικών στιγμών σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και τραυμάτισε ελαφρά 17χρονη φίλη της, ωθώντας τη στο έδαφος.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 42χρονου φυγόποινου στην Πυλαία Θεσσαλονίκης

Συνελήφθη 42χρονος στην Πυλαία Θεσσαλονίκης επειδή εκκρεμούσαν εις βάρος του καταδικαστική απόφαση για πυροβολισμούς και ένταλμα για διακίνηση ναρκωτικών. Οδηγείται στις αρμόδιες αρχές για εκτέλεση των ποινών.
Κατάστημα ΑΒ Βασιλόπουλος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: 22χρονη καταδικάστηκε για απάτη με ψεύτικο ίδρυμα κωφών

Δύο γυναίκες προσποιούνταν τις κωφές και ζητούσαν χρήματα σε σούπερ μάρκετ δυτικής Θεσσαλονίκης. Μία εξ αυτών συνελήφθη, η άλλη ξέφυγε. Διαπιστώθηκε ότι το υποτιθέμενο ίδρυμα δεν υπήρχε και οι γυναίκες ήταν απατεώνισσες.
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΠΘ: Στον εισαγγελέα 38 συλληφθέντες από αστυνομική επιχείρηση

Στον εισαγγελέα οδηγούνται 38 συλληφθέντες μετά από αστυνομική επιχείρηση στο ΑΠΘ και γύρω περιοχή. Σύμφωνα με την Αστυνομία, σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας και, για 33, και για απείθεια.