ΓΔ: 2273.73 -0.09% Τζίρος: 240.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Αγρότες με τρακτέρ
Αγρότες διαδηλώνουν με τρακτέρ σε μπλόκο σε ελληνικό δρόμο.

Παραμένουν στο μπλόκο Νίκαιας οι αγρότες, εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους

Οι αγρότες αποφάσισαν κλιμάκωση κινητοποιήσεων και συνέχιση των αποκλεισμών στη Νίκαια, ενώ για αύριο στις 11:00 προγραμματίζουν αποκλεισμό των σηράγγων Τεμπών, διαμαρτυρόμενοι πως τα μέτρα δεν καλύπτουν τα αιτήματά τους.

Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και συνέχιση των αποκλεισμών προχωρούν οι αγρότες της Νίκαιας, όπως αποφασίστηκε στη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο μπλόκο της περιοχής.

Οι αγρότες εξέφρασαν τη διαφωνία τους με τις κυβερνητικές εξαγγελίες που ανακοινώθηκαν νωρίτερα, τονίζοντας ότι τα αιτήματά τους δεν καλύπτονται επαρκώς.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις που ελήφθησαν, την Πέμπτη στις 11:00 προγραμματίζεται αποκλεισμός των σηράγγων στην κοιλάδα των Τεμπών, με τη συμμετοχή τρακτέρ και αγροτικών οχημάτων. Προβλέπεται συγκέντρωση των αγροτών στις 10:00 το πρωί στο μπλόκο της Νίκαιας, από όπου θα κινηθούν οργανωμένα προς το σημείο του αποκλεισμού.

Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας, υπογράμμισε ότι οι εξαγγελίες της κυβέρνησης δεν ικανοποιούν τους αγρότες, επισημαίνοντας την έναρξη των κινητοποιήσεων στα Τέμπη από την Πέμπτη.

Στο πλαίσιο του πανελλαδικού συντονισμού, εξετάστηκε η πρόταση για αποκλεισμούς εθνικών οδών και κομβικών σημείων, καθώς και για παρεμβάσεις σε παρακαμπτήριους δρόμους.

Επιπλέον, συζητήθηκε η διοργάνωση νέας πανελλαδικής διάσκεψης το Σαββατοκύριακο, με στόχο την αξιολόγηση της κατάστασης και τον σχεδιασμό των επόμενων βημάτων του αγροτικού κινήματος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τρακτέρ στη Σύνταγμα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τέλος στο αγροτικό συλλαλητήριο της Πανελλανδικής Επιτροπής στο Σύνταγμα

Ολοκληρώθηκαν οι ομιλίες αγροτοσυνδικαλιστών στη συγκέντρωση της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων στο Σύνταγμα, με συμμετοχή πολλών φορέων και παρουσία άνω των 40 τρακτέρ. Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν μέχρι την ικανοποίηση των αιτημάτων.
Τρακτέρ σε κινητοποίηση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κλιμακώνονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις με αποκλεισμούς δρόμων στη χώρα

Οι αγρότες σε Κεντρική Ελλάδα ενισχύουν τα μπλόκα και προχωρούν σε συνεχείς αποκλεισμούς δρόμων, επηρεάζοντας την κυκλοφορία, ενώ σχεδιάζουν περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.
Τρακτέρ στη Σύνταγμα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα τρακτέρ έφυγαν από το Σύνταγμα, η κυκλοφορία ομαλή στην Αθήνα

Οι αγρότες αποχώρησαν συντεταγμένα από το Σύνταγμα με κορναρίσματα. Τα τρακτέρ κινήθηκαν μέσω Πανεπιστημίου, Ομόνοιας και Μεταξουργείου προς τις εθνικές οδούς και φορτώθηκαν σε πλατφόρμες για επιστροφή στην επαρχία.
Τρακτέρ στο Σύνταγμα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αγρότες και 70 τρακτέρ στο Σύνταγμα για το συλλαλητήριο των Μπλόκων

Γύρω στα 70 τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα για προγραμματισμένη κινητοποίηση αγροτών και κτηνοτρόφων. Θα παραμείνουν όλη τη νύχτα, με αποχώρηση το μεσημέρι του Σαββάτου.
Τρακτέρ με ελληνική σημαία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αγροτικές κινητοποιήσεις στην Αθήνα με 44 τρακτέρ καθοδόν για το Σύνταγμα

Κλειστή η λεωφόρος Αμαλίας λόγω της συγκέντρωσης αγροτών στο Σύνταγμα. Περίπου 600 αγρότες και τρακτέρ βρίσκονται στο σημείο, ενώ η κεντρική διαμαρτυρία έχει προγραμματιστεί για τις 4 μμ απέναντι από τη Βουλή.
Τρακτέρ στο Σύνταγμα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απολύμανση τρακτέρ στις πύλες της Αθήνας ενόψει συγκέντρωσης στο Σύνταγμα

Σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ. και η Τροχαία λόγω της συγκέντρωσης των αγροτών στο Σύνταγμα. Έχουν τοποθετηθεί σταθμοί απολύμανσης τρακτέρ σε Αφίδνες και Ελευσίνα, ενώ τα τρακτέρ θα μετακινηθούν με συνοδεία περιπολικών.