ΓΔ: 2348.45 -0.91% Τζίρος: 439.47 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:27:05
περιπολικό άμεσης δράσης
Περιπολικό της Άμεσης Δράσης της Ελληνικής Αστυνομίας έξω από κτίριο στην πόλη.

Θεσσαλονίκη: Απάτη με δήθεν απαγωγή, 98χρονος έχασε λίρες 330.000 ευρώ

Άγνωστοι απέσπασαν από 98χρονο στη Θεσσαλονίκη 246 χρυσές λίρες, αξίας άνω των 300.000 ευρώ, παριστάνοντας πως έχουν απαγάγει τον γιο του. Ο ηλικιωμένος πείστηκε και παρέδωσε τις λίρες, ενώ του ζητήθηκαν ακόμη περισσότερα λύτρα.

Στόχος απάτης έπεσε 98χρονος στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος έχασε χρυσές λίρες αξίας άνω των 300.000 ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η αστυνομία.

Όπως προκύπτει από την καταγγελία του ηλικιωμένου, άγνωστος επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ισχυριζόμενος ότι έχει απαχθεί ο γιος του και απαιτώντας λύτρα για την απελευθέρωσή του.

Υπό την πίεση της απειλής και φοβούμενος για τη ζωή του παιδιού του, ο 98χρονος παρέδωσε σε άγνωστη γυναίκα 246 χρυσές λίρες. Ακολούθησε νέο τηλεφώνημα από τον δράστη, ο οποίος ζήτησε επιτακτικά ακόμη περισσότερες λίρες.

Ο ηλικιωμένος ανταποκρίθηκε στο δεύτερο αίτημα, παραδίδοντας άλλες 124 λίρες. Όταν διαπίστωσε ότι πρόκειται για απάτη, κατήγγειλε το περιστατικό στο Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Λευκού Πύργου.

Συνολικά, οι δράστες απέσπασαν 370 χρυσές λίρες, εκ των οποίων 299 Αγγλίας και 71 Βελγίου, με συνολική αξία που εκτιμάται στις 330.000 ευρώ. Η υπόθεση βρίσκεται υπό διερεύνηση από τις αρχές.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Ανήλικες έκλεβαν κορίτσια για ρούχα και αξεσουάρ

Δύο ανήλικες, 15 και 13 ετών, ταυτοποιήθηκαν για έξι ληστείες σε βάρος κυρίως ανήλικων κοριτσιών στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης. Σε βάρος τους και των γονέων τους σχηματίστηκαν δικογραφίες για ληστεία και παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.
Χειροπέδες σε άνδρα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: 12 άτομα ταυτοποιήθηκαν για διαρρήξεις και κλοπές

Δώδεκα άτομα κατηγορούνται για πέντε διακεκριμένες κλοπές και δέκα διαρρήξεις σε σπίτια, οχήματα και καταστήματα στη Θεσσαλονίκη, με συνολική λεία 2.473 ευρώ και αντικείμενα άνω των 3.550 ευρώ. Οι δικογραφίες διαβιβάζονται στον εισαγγελέα.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκε απάτη σε βάρος ηλικιωμένης στην Ημαθία

Η αστυνομία Αλεξάνδρειας εξιχνίασε τηλεφωνική απάτη του Μαρτίου, όπου με τη μέθοδο της υποκλοπής ταυτότητας, γυναίκα και δύο άνδρες απέσπασαν κοσμήματα αξίας 2.000 ευρώ από ηλικιωμένη. Συνεχίζεται η έρευνα για συνεργούς.
τηλεκπαίδευση σε υπολογιστή
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη πέντε ατόμων για τηλεφωνικές απάτες με «λογιστή» σε Κιλκίς και Πέλλα

Πέντε συλλήψεις έγιναν σε Κιλκίς και Πέλλα για τηλεφωνικές απάτες με τη μέθοδο του «λογιστή». Οι δράστες αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν ηλικιωμένους αποσπώντας χρήματα και κοσμήματα, ενώ τα κλοπιμαία επιστράφηκαν στους ιδιοκτήτες.
περιπολικό άμεσης δράσης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Διάλυση σπείρας με διαρρήξεις και λεία άνω των 200.000 ευρώ

Κακουργηματικές διώξεις ασκήθηκαν σε πέντε συλληφθέντες στη Θεσσαλονίκη, μέλη εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε με διακεκριμένες κλοπές και ληστεία, με λεία άνω των 200.000 ευρώ. Κατασχέθηκε οπλισμός και εντοπίστηκαν άλλοι έξι εμπλεκόμενοι.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη υπαλλήλου σε ψιλικατζίδικο για ρευματοκλοπή στη Θεσσαλονίκη

Ρευματοκλοπή εντοπίστηκε σε κατάστημα ψιλικών στη Θεσσαλονίκη μετά από έλεγχο του ΔΕΔΔΗΕ. Συνελήφθη 41χρονος υπάλληλος, καθώς είχε παραβιαστεί η παροχή ρεύματος, και σχηματίστηκε δικογραφία από τις αρχές.