ΓΔ: 2665.93 0.90% Τζίρος: 397.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Φορτηγά μεταφορές Ρόδος
Φώτο: Shutterstock

Αγρότες Σερρών: Επ’ αόριστον αποκλεισμός φορτηγών στο τελωνείο Προμαχώνα

Σε επ’ αόριστον αποκλεισμό του τελωνείου Προμαχώνα για τα φορτηγά διεθνών μεταφορών προχώρησαν αγρότες των Σερρών, διαμαρτυρόμενοι για καθυστερήσεις πληρωμών και παρακρατήσεις ΕΛΓΑ.

Σε επ' αόριστον αποκλεισμό του τελωνείου του Προμαχώνα για τα φορτηγά διεθνών μεταφορών προχώρησαν αιφνιδιαστικά οι παραγωγοί του νομού Σερρών, εντείνοντας τις κινητοποιήσεις τους.

Οι παραγωγοί διαμαρτύρονται για τη μη καταβολή του 30% του υπολοίπου της βασικής ενίσχυσης, ενώ τονίζουν ότι αντί για πληρωμές, ο ΕΛΓΑ προχώρησε σε παρακράτηση εισφορών.

Όπως αναφέρουν, θα συνεδριάζουν τακτικά για να αποφασίζουν αν και πότε θα γίνεται προσωρινή αποσυμφόρηση της κατάστασης στο τελωνείο του Προμαχώνα.

Νεότερες αποφάσεις αναμένονται σε σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων που θα πραγματοποιηθεί αύριο στον Λευκώνα Σερρών, με πρόταση του μπλόκου Προμαχώνα να είναι η περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και η σκλήρυνση της στάσης τους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύρος ακτογραμμή Ελλάδα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σύρος: Αύξηση επιβατικής κίνησης από τον Απρίλιο έως τον Αύγουστο 2026

Αύξηση 3,45% σημειώθηκε στην επιβατική κίνηση του λιμένα Σύρου το διάστημα Απριλίου-Αυγούστου 2026, με 8.705 περισσότερους επιβάτες σε σχέση με το 2025, φτάνοντας τους 261.322, σύμφωνα με το Δήμο Σύρου-Ερμούπολης.
Βασίλης Κικίλιας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Β. Κικίλιας στην Κύπρο για την 9η Τριμερή Συνάντηση Ναυτιλίας

Ο Βασίλης Κικίλιας συμμετέχει στην 9η Τριμερή Συνάντηση Κύπρου-Ελλάδας-Μάλτας, με Ιταλία, στη Λεμεσό, όπου οι χώρες εξετάζουν ενίσχυση ναυτιλιακής συνεργασίας και σημαντικά θέματα αποανθρακοποίησης και EU ETS στη ναυτιλία.
Χρήστος Δήμας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρ. Δήμας: Η Ελλάδα βασικός κόμβος για τα νέα δίκτυα συνδεσιμότητας

Ο Χρίστος Δήμας, υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, τόνισε στο Economist Thessaloniki Summit τον στρατηγικό ρόλο της Ελλάδας στα ευρωπαϊκά δίκτυα μεταφορών και logistics, καθώς και τη σημασία των ελληνικών λιμανιών για τη συνδεσιμότητα στην περιοχή.
Χρήστος Δήμας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δήμας: Η Ελλάδα έχει τεχνογνωσία για σύγχρονες υποδομές εντός κι εκτός

Ο Χρίστος Δήμας, υπουργός Υποδομών, μιλώντας στο Οικονομικό Συνέδριο «Ημερησίας», τόνισε τα σημαντικά έργα που εξελίσσονται στη Βόρεια Ελλάδα, όπως το Μετρό, το FlyOver και ο Ε65, που αναβαθμίζουν τις μεταφορές και μειώνουν την κυκλοφορία.