ΓΔ: 2459.77 -0.31% Τζίρος: 293.61 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Σοφία Ζαχαράκη χαμογελά
Φώτο: SOOC

Προκαταρκτική εξέταση από το Υπουργείο Παιδείας για τραυματισμό μαθήτριας

Σε προκαταρκτική εξέταση προχωρά το Υπουργείο Παιδείας για τον τραυματισμό μαθήτριας σε σχολείο της Αττικής, με στόχο τη διαλεύκανση των συνθηκών.

Σε προκαταρκτική εξέταση προχωρά το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού για τη διερεύνηση του περιστατικού τραυματισμού μαθήτριας από συμμαθήτριά της σε σχολική μονάδα της Αττικής. Στόχος της διαδικασίας είναι η πλήρης αποσαφήνιση των συνθηκών του συμβάντος και ο εντοπισμός τυχόν παραλείψεων ή ευθυνών όλων των εμπλεκομένων πλευρών.

Σύμφωνα με ενημέρωση του υπουργείου, δεν θα υπάρξει οποιοδήποτε σχόλιο ή σχετική ενέργεια αναφορικά με τη μαθήτρια που φέρεται να εμπλέκεται στην πράξη, πριν την παρέμβαση των αρμόδιων δικαστικών αρχών.

Το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, μέσω των αρμόδιων υπηρεσιών, έχει ήδη λάβει και συνεχίζει να λαμβάνει όλα τα αναγκαία παιδαγωγικά και υποστηρικτικά μέτρα. Κύριος στόχος παραμένει η αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας των δύο σχολικών μονάδων.

Όπως επισημαίνεται, ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με τους μαθητές, τις οικογένειές τους και το εκπαιδευτικό προσωπικό, παρέχοντας την απαιτούμενη υποστήριξη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ελληνική σημαία Βουλής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κίνητρα για στέγαση εκπαιδευτικών σε ορεινές και νησιωτικές περιοχές

Το Υπουργείο Παιδείας ετοιμάζει σχέδιο κινήτρων με δήμους για μόνιμα σπίτια σε εκπαιδευτικούς νησιών, ορεινών και απομακρυσμένων περιοχών. Προβλέπεται επιστροφή ενοικίου για όσους νοικιάζουν στον τόπο υπηρεσίας τους.
ποντίκι υπολογιστή χρήστης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το Ψηφιακό Φροντιστήριο θα λειτουργεί κανονικά το καλοκαίρι

Το Ψηφιακό Φροντιστήριο θα μείνει διαθέσιμο και το καλοκαίρι, προσφέροντας δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό, διαγωνίσματα και βιντεομαθήματα σε μαθητές και αποφοίτους, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας. Οι χρήστες ξεπέρασαν τις 410.000.
Άδεια σχολική τάξη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πανελλαδικές 2026: Προβλέψεις για τις βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ

Μετά την ανακοίνωση των βαθμών και των στατιστικών των Πανελλαδικών 2026, διαφαίνεται ότι οι βάσεις εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση δεν θα έχουν μεγάλες διακυμάνσεις, σύμφωνα με τον αναλυτή Γιώργο Χατζητέγα.
Σοφία Ζαχαράκη πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη Ζαχαράκη στις νέες φοιτητικές εστίες της Πανεπιστημιούπολης Βουτών

Η υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, επισκέφθηκε τις υπό κατασκευή φοιτητικές εστίες στην Πανεπιστημιούπολη Βουτών Ηρακλείου, τονίζοντας τη σημασία και τον ταχύ ρυθμό υλοποίησης του έργου για τη φοιτητική κοινότητα.
Λογότυπα social media
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Προτάσεις για αυστηρότερους κανόνες ανηλίκων στα social media

Επιτροπή εισηγείται αυστηρότερους κανόνες για παιδική προστασία στα social media, προτείνοντας όριο ηλικίας 13 ετών ή περιορισμούς ανάλογα με τον κίνδυνο, ενώ η κυβέρνηση διαφωνεί ως προς το ακριβές όριο και τις μεθόδους εφαρμογής.
Αυλή σχολείου ημέρα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Μαρινάκης: Ορόσημο για την εκπαίδευση το 2ο Ειδικό Δημοτικό Ρεθύμνου

Το 2ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου θα λειτουργήσει σύντομα στο Ρουσοσπίτι, ενισχύοντας τις δομές ειδικής εκπαίδευσης και καλύπτοντας τις ανάγκες μαθητών και οικογενειών, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του δήμου για ισότιμη εκπαίδευση.