ΓΔ: 2571.9 1.25% Τζίρος: 338.10 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Σοφία Ζαχαράκη πορτρέτο
Φώτο: SOOC

Υπουργείο Παιδείας: Άμεση ψυχοκοινωνική στήριξη μετά το περιστατικό σε σχολείο

Το Υπουργείο Παιδείας έδωσε οδηγία για άμεση παρέμβαση ψυχολόγου και κοινωνικού λειτουργού σε σχολείο της Αθήνας, μετά τον τραυματισμό μαθήτριας έπειτα από διαπληκτισμό με συμμαθήτριά της.

Ρητή οδηγία εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας προς τη Διεύθυνση του 15ου Γυμνασίου Αθηνών και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ώστε ο ψυχολόγος και ο κοινωνικός λειτουργός του σχολείου να έρθουν άμεσα σε επαφή με τους μαθητές και το οικογενειακό τους περιβάλλον.

Όπως αναφέρουν πηγές του Υπουργείου Παιδείας, υπήρξε άμεση ενημέρωση για το περιστατικό και δόθηκαν οδηγίες για τη διερεύνηση των αναγκών των μαθητών, καθώς και για την παροχή της απαραίτητης υποστήριξης.

Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία (ΕΛΑΣ), περίπου στις 12 το μεσημέρι, δύο μαθήτριες ηλικίας περίπου 15 ετών διαπληκτίστηκαν για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου, μία από τις μαθήτριες τραυματίστηκε στο χέρι από επίθεση με αιχμηρό αντικείμενο, συγκεκριμένα πεταλούδα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σοφία Ζαχαράκη πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σ. Ζαχαράκη: Συνάντηση με το ΔΣ Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής

Συνάντηση της υπουργού Παιδείας Σοφίας Ζαχαράκη με το ΙΕΠ με επίκεντρο την επόμενη σχολική χρονιά, το Ψηφιακό Φροντιστήριο, την Τεχνητή Νοημοσύνη και την επιμόρφωση εκπαιδευτικών για την αναβάθμιση της διδασκαλίας σε όλες τις βαθμίδες.
Κτήριο Οικονομικού Πανεπιστημίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

6,5 εκατ. ευρώ στο ΟΠΑ για κάλυψη στεγαστικών αναγκών

Το Υπουργείο Παιδείας χρηματοδοτεί το ΟΠΑ για αγορά και ανακαίνιση ακινήτου, ώστε να καλυφθούν οι στεγαστικές ανάγκες μελών ΔΕΠ και διοικητικών υπηρεσιών. Η υπουργός Ζαχαράκη τονίζει τη στήριξη στο δημόσιο πανεπιστήμιο.
σημαία της Ινδίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ινδία: Δακρυγόνα σε διαδηλωτές για καταγγελίες νοθείας εξετάσεων

Η ινδική αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και κλομπ για να διαλύσει χιλιάδες φοιτητές που διαδήλωναν στο Νέο Δελχί, διαμαρτυρόμενοι για νοθεία στις πανεπιστημιακές εξετάσεις και ζητώντας την παραίτηση του υπουργού Παιδείας.
Τεχνητή νοημοσύνη απασχόληση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ιταλός υπουργός Παιδείας: Θεμελιώδης ο ρόλος του εκπαιδευτικού με την ΤΝ

Ο Ιταλός υπουργός Παιδείας Τζουζέπε Βαλντιτάρα συναντήθηκε με τη Σοφία Ζαχαράκη στην Αθήνα για μεταρρυθμίσεις στην εκπαίδευση, δίνοντας έμφαση σε τεχνητή νοημοσύνη, ένταξη, αγορά εργασίας και δημογραφικές προκλήσεις.
Υπουργείο Παιδείας κτίριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το Υπουργείο Παιδείας συζητά το δέσιμο εκπαίδευσης με κατάρτιση στην εργασία

Εκδήλωση για τον θεσμό του Μεταλυκειακού έτους - Τάξης μαθητείας πραγματοποίησε το Υπουργείο Παιδείας, με έμφαση στη σύνδεση εκπαίδευσης και εργασίας. Η χρηματοδότηση του προγράμματος ανέρχεται πλέον σε 182 εκατομμύρια ευρώ.