ΓΔ: 2569.75 -0.08% Τζίρος: 396.30 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Τοποθέτηση αντιολισθητικών αλυσίδων
Φώτο: Giorgos Arapekos / SOOC

Σέρρες: Υποχρεωτικές οι αντιολισθητικές αλυσίδες από την Πέμπτη 4/12

Από τις 4 Δεκεμβρίου, όλα τα οχήματα στη Π.Ε. Σερρών πρέπει να έχουν αντιολισθητικές αλυσίδες ή κατάλληλα μέσα, εκτός αν διαθέτουν ειδικά χειμερινά ελαστικά με το σύμβολο «αλπικού» και την ένδειξη M+S, σύμφωνα με την Αστυνομία Σερρών.

Σε ισχύ τίθεται από την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου η υποχρέωση για όλα τα οχήματα να διαθέτουν αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα κατάλληλα αντιολισθητικά μέσα, εφόσον δεν είναι εξοπλισμένα με ειδικά ελαστικά, σε όλο το οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών.

Η σχετική απόφαση ανακοινώθηκε από την Αστυνομία Σερρών, στο πλαίσιο ενίσχυσης της οδικής ασφάλειας ενόψει των χειμερινών καιρικών συνθηκών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ως ειδικά ελαστικά (χιονολάστιχα) αναγνωρίζονται εκείνα που προορίζονται για χρήση σε συνθήκες χιονόπτωσης. Τα ελαστικά αυτά φέρουν το ειδικό σήμα του «αλπικού» συμβόλου, όπως προβλέπεται στο Προσάρτημα 1 του Παραρτήματος 7 του Κανονισμού 117 της Οικονομικής Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών για την Ευρώπη (ΟΕΕ/ΗΕ).

Επιπλέον, τα ειδικά ελαστικά πρέπει να διαθέτουν τη χαρακτηριστική ένδειξη M+S, διασφαλίζοντας την κατάλληλη πρόσφυση σε χιόνι και πάγο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πυρκαγιά σε εξοχική οδό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Πόρτο Γερμενό λόγω πυρκαγιάς

Νεότερες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν στο Πόρτο Γερμενό λόγω της πυρκαγιάς. Εκτροπή κυκλοφορίας εφαρμόζεται στην επαρχιακή οδό Οινόης-Πόρτο Γερμενού από τον οικισμό Κρύο Πηγάδι προς Πόρτο Γερμενό.
Κίνηση σε εθνική οδό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία στην Αθηνών-Λαμίας

Η κυκλοφορία στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας αποκαταστάθηκε πλήρως μετά από θανατηφόρο τροχαίο το πρωί στο 123ο χλμ, που είχε προκαλέσει διακοπή και στα δύο ρεύματα. Το ρεύμα προς Αθήνα άνοιξε ξανά μετά τις 5 το απόγευμα.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κλειστή η Αθηνών-Λαμίας λόγω ανατροπής φορτηγών - Ένας νεκρός

Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας λόγω εκτροπής και ανατροπής φορτηγών στο 123ο χλμ. Ένας οδηγός έχασε τη ζωή του, κινητοποιήθηκαν αστυνομία και 16 πυροσβέστες για τη φωτιά.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κλειστή η Αθηνών-Λαμίας λόγω ανατροπής φορτηγών

Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας λόγω εκτροπής φορτηγών στο 123ο χλμ. Εκτροπές εφαρμόζονται προς Θεσσαλονίκη (115ο χλμ, Κάστρο) και προς Αθήνα (125ο χλμ, Μαρτίνο).
Τροχαίο με σύγκρουση αυτοκινήτων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κατά 1,6% αυξήθηκαν τα τροχαία δυστυχήματα τον Μάιο, σύμφωνα με ΕΛΣΤΑΤ

Τα τροχαία ατυχήματα αυξήθηκαν κατά 1,6% τον Μάιο, φτάνοντας τα 979 σε όλη τη χώρα. Καταγράφηκαν 42 νεκροί (χωρίς μεταβολή), 37 βαριά τραυματίες (-14%) και 1.113 ελαφρά τραυματίες (-0,1%), σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ.