ΓΔ: 2676.02 0.55% Τζίρος: 330.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Τρακτέρ σε κινητοποίηση
Φώτο: Τα μπλόκα και οι κινητοποιήσεις των αγροτών, Credits: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Στον κόμβο Τρίγλιας αγρότες από Χαλκιδική προετοιμάζουν νέες κινητοποιήσεις

Αγρότες και κτηνοτρόφοι Χαλκιδικής συγκεντρώνονται στον κόμβο Τρίγλιας, εκφράζοντας δυσαρέσκεια για μειωμένες προκαταβολές και συζητώντας μπλόκα και μορφές κινητοποιήσεων.

Στον κόμβο της Τρίγλιας άρχισαν να συγκεντρώνονται από το πρωί αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού Χαλκιδικής, με τα τρακτέρ και τα αγροτικά τους οχήματα, σε συνέχεια της απόφασης που ελήφθη το βράδυ της προηγούμενης ημέρας.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Αγροκτηνοτροφικού Συλλόγου Νέων Σιλάτων, Δημήτρης Παπαπαδάκης, «μετράμε δυνάμεις και την Παρασκευή 5/12 θα αποφασίσουμε όλοι μαζί τον τρόπο κινητοποίησής μας».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η πρόσφατη πληρωμή της προκαταβολής αποτέλεσε το έναυσμα για τις κινητοποιήσεις, καθώς οι παραγωγοί διαπίστωσαν ότι τα ποσά ήταν μειωμένα κατά 35% έως 40% σε σύγκριση με τις προσδοκίες τους.

Ο κ. Παπαπαδάκης σημείωσε επίσης ότι, βάσει των στοιχείων που συγκεντρώνουν οι ίδιοι οι παραγωγοί, η πληρωμή για την επιτραπέζια ελιά Χαλκιδικής κυμαίνεται στο 25% με 30% του καρπού, δηλαδή σε επίπεδο προκαταβολής από τους εμπόρους.

Παράλληλα, ανέφερε πως θα συμμετάσχει σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί το βράδυ στην Επανομή, με τη συμμετοχή εκπροσώπων του πρωτογενούς τομέα που εξετάζουν το ενδεχόμενο αγροτικού μπλόκου στα «Πράσινα Φανάρια».

 Στη σύσκεψη αυτή αναμένεται να ληφθούν οριστικές αποφάσεις σχετικά με την ημέρα, τον τρόπο και τη μορφή των επερχόμενων κινητοποιήσεων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τρακτέρ σε αγρό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαμαρτυρία αγροτών στη Θεσσαλονίκη, συμβολικός αποκλεισμός στη Χαλκιδική

Αγρότες και κτηνοτρόφοι από την ανατολική Θεσσαλονίκη συγκεντρώθηκαν έξω από το ΥΜΑΘ, ενώ στη Γαλάτιστα Χαλκιδικής προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό, ζητώντας δίκαιες επιδοτήσεις.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: «Οι αγρότες έτοιμοι να δώσουν κόκκινη κάρτα στον Μητσοτάκη»

Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί την κυβέρνηση για αδιαφορία απέναντι στους αγρότες, τονίζοντας πως ο πρωθυπουργός δεν έχει σχέδιο για την ύπαιθρο ούτε αντιμετωπίζει την ερήμωση, παρά τις εξαγγελίες του στη ΔΕΘ.
Αγρότες στη ΔΕΘ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση αγροτών και παραγωγών στον Λευκό Πύργο για τη ΔΕΘ

Αγρότες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας διαδηλώνουν στη Θεσσαλονίκη, με κτηνοτρόφους, αλιείς και μελισσοκόμους, ζητώντας μείωση του κόστους παραγωγής, εγγυημένες τιμές στα προϊόντα τους και στήριξη του εισοδήματός τους.
Μυτιλήνη προκυμαία κτίρια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ένταση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Μυτιλήνης για τον αφθώδη πυρετό

Ενταση δημιουργήθηκε σε συλλαλητήριο κτηνοτρόφων για τον αφθώδη πυρετό στη Λέσβο, με παραιτήσεις τοπικών στελεχών και απόφαση διακοπής ελέγχων-θανατώσεων ζώων μέχρι την άφιξη του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στις 6/9.
Βουρβουρού Χαλκιδική
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαλκιδική: Ενημέρωση αγροτών Σίβηρης για αποζημιώσεις πυρκαγιάς

Σε σύσκεψη στο δημαρχείο Κασσάνδρας συζητήθηκαν τα μέτρα στήριξης και αποζημιώσεων για τους αγρότες που επλήγησαν από την πυρκαγιά στη Σίβηρη Χαλκιδικής, με οδηγίες για τις διαδικασίες και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται.
Αίθουσα ελληνικής Βουλής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τέσσερις ειδικοί ΕΕ ενημέρωσαν τη Βουλή για ύδρευση και αγροτική στήριξη

Το Ισραήλ, μετατρέποντας το νερό από ελλειμματικό σε εξαγώγιμο αγαθό, η Ιρλανδία με έμφαση στην αγροτική και κτηνοτροφία, και η Δανία με στηριζόμενη καινοτομία δείχνουν τρόπους επιτυχούς διαχείρισης φυσικών πόρων.