ΓΔ: 2314.88 -0.85% Τζίρος: 390.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:36
Σφύρα δικαστηρίου
Η σφύρα του δικαστή σε εστιασμένο δικαστικό περιβάλλον, σύμβολο απονομής δικαιοσύνης.

Στην Τουρκία θα εκδοθεί 42χρονος που εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη μετά τη φυγή

Ο 42χρονος που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη συναινεί στην έκδοσή του στην Τουρκία, όπου εκκρεμεί ποινή για ανθρωποκτονία του 2012 και επίθεση σε φυλακή, έχοντας διαφύγει κατά άδεια το 2023.

Στην Τουρκία αναμένεται να εκδοθεί ο 42χρονος που συνελήφθη το τελευταίο 24ωρο στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με ερυθρά αγγελία διεθνών αναζητήσεων από τις τουρκικές διωκτικές αρχές.

Οι τουρκικές αρχές ζητούν την έκδοσή του προκειμένου να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του, η οποία σχετίζεται με δολοφονία που διαπράχθηκε το 2012 στην επαρχία Ραιδεστού (Tekirdag).

 Βάσει των διωκτικών εγγράφων, το έγκλημα αποδίδεται σε λόγους ερωτικής αντιζηλίας, ενώ ο ίδιος κατηγορείται και για σωματικές βλάβες που προκάλεσε αργότερα σε σωφρονιστικό κατάστημα, επιτιθέμενος με στυλό στον κουρέα των φυλακών.

Σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές, ο 42χρονος εκτίει συνολική ποινή φυλάκισης 31 ετών. Τον Αύγουστο του περασμένου έτους παραβίασε ειδική ολιγοήμερη άδεια από τη φυλακή και δεν επέστρεψε, καταφεύγοντας στην Ελλάδα όπου και υπέβαλε αίτημα για άσυλο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης και δήλωσε ότι συναινεί στην έκδοσή του στην Τουρκία. Το υπόλοιπο της ποινής που καλείται να εκτίσει ανέρχεται σε 9 χρόνια, σύμφωνα με τα τουρκικά έγγραφα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη καταζητούμενου στη Θεσσαλονίκη για ανθρωποκτονία στην Τουρκία

Συνελήφθη στην Ελλάδα 35χρονος αλλοδαπός, καταζητούμενος στην Τουρκία για προμελετημένη δολοφονία και οπλοκατοχή. Εντολή σύλληψής του εκκρεμούσε και από τις ελληνικές αρχές λόγω έλλειψης εγγράφων.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη για 100.000 λαθραία τσιγάρα και 11 κιλά καπνού

Στη Θεσσαλονίκη συνελήφθη άνδρας από την Αστυνομία Παιονίας με 110 πακέτα λαθραία τσιγάρα και 11 συσκευασίες καπνού, χωρίς ειδική ταινία φόρου. Τα κατασχεθέντα προϊόντα δεν είχαν καταβληθεί οι απαιτούμενοι φόροι.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης ναρκωτικών στη Θεσσαλονίκη

Η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Β. Ελλάδος ανακοίνωσε εξάρθρωση οργάνωσης διακίνησης σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, με κατασχέσεις κάνναβης, κοκαΐνης και μετρητών.
Σφύρα δικαστηρίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Αθώωση 2 ατόμων για επεισόδιο πριν τη δίκη Άλκη Καμπανού

Δύο άνδρες, 45 και 40 ετών, αθωώθηκαν λόγω αμφιβολιών για συμμετοχή σε επεισόδιο έξω από τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης τον περασμένο Νοέμβριο, πριν τη δίκη για τον Άλκη Καμπανό. Και οι δύο αρνήθηκαν κάθε ανάμειξη στο συμβάν.
Αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Έξι συλλήψεις για ποικίλες παραβάσεις του νόμου

Έξι συλλήψεις πραγματοποίησε η Αστυνομία Θεσσαλονίκης για διάφορα αδικήματα: 17χρονος για ληστεία ανηλίκων, ο πατέρας του για παραμέλεια, 19χρονος με ένταλμα για κλοπές και 30χρονος με λαθραίο καπνό και τσιγάρα στα ΚΤΕΛ