ΓΔ: 2225.74 -2.63% Τζίρος: 330.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
Περιπολικό της Ελληνικής Αστυνομίας σε κεντρικό δρόμο. Φωτογραφία κατάλληλη για αστυνομική επικαιρότητα.

Προφυλακίστηκαν τέσσερις για 19 κλοπές σε επιχειρήσεις της Κ. Μακεδονίας

Τέσσερις κατηγορούμενοι κρίθηκαν προφυλακιστέοι για 19 κλοπές σε επιχειρήσεις της Κεντρικής Μακεδονίας, με λεία 300.000 ευρώ. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., χτυπούσαν απομακρυσμένους «στόχους» και κατέστρεφαν κάμερες.

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν, μετά την απολογία τους στην 1η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, οι τέσσερις κατηγορούμενοι που διώκονται ως μέλη συμμορίας που διέπραττε κλοπές, κυρίως σε επιχειρήσεις της Κεντρικής Μακεδονίας, έχοντας ...αδυναμία σε χρηματοκιβώτια. Η συνολική τους λεία προσεγγίζει τις 300.000 ευρώ.

Τη δράση τους αποκάλυψε έρευνα της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Β. Ελλάδος. Συνολικά βαρύνονται με 19 κλοπές, τετελεσμένες και σε απόπειρα, που έγιναν τους τελευταίους πέντε μήνες σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Πέλλα και Κιλκίς.

Οι κατηγορούμενοι (δύο Έλληνες και δύο Αλβανοί) -με συγγενικούς ή φιλικούς δεσμούς μεταξύ τους και σχετικό ποινικό παρελθόν- φαίνεται πως επέλεγαν επιχειρήσεις που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές και οικισμούς, χρησιμοποιούσαν οχήματα 4x4, ενώ κινούνταν μέσω αγροτικών δρόμων τόσο κατά την προσέγγιση των «στόχων» όσο και κατά τη διαφυγή τους. Επιπλέον, φρόντιζαν να καταστρέφουν κάμερες ασφαλείας που διέθεταν οι επιχειρήσεις και με φορητούς πομποδέκτες παρακολουθούσαν τις συχνότητες της ΕΛ.ΑΣ.

Κατά την ίδια δικογραφία, δήλωναν άστεγοι ή «σκηνίτες», λάμβαναν επιδόματα, ενώ από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι έπαιζαν χρηματικά ποσά σε διάφορα τυχερά παίγνια.

Εις βάρος τους είχε ασκηθεί ποινική δίωξη -μεταξύ άλλων- για διακεκριμένες κλοπές και συμμορία, πράξεις τις οποίες απολογούμενοι φέρεται πως αρνήθηκαν. Με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας πήραν τον δρόμο για τις φυλακές.

.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν τρεις νεαροί για αλλεπάλληλες διαρρήξεις αυτοκινήτων

Στη Θεσσαλονίκη συνελήφθησαν τρεις νεαροί για διαρρήξεις 23 οχημάτων σε Καλαμαριά και Χαριλάου, αφαιρώντας χρήματα, αντικείμενα και ηλεκτρονικές συσκευές. Στην κατοχή τους βρέθηκαν κλοπιμαία και διαρρηκτικά εργαλεία.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κιλκίς: Εντοπίστηκε τηλεφωνική απάτη με κοσμήματα 12.000 ευρώ

Εξιχνιάστηκε τηλεφωνική απάτη στο Κιλκίς με λεία άνω των 12.000 ευρώ. Δικογραφία σχηματίστηκε για δύο άνδρες που ταυτοποιήθηκαν. Ο παθών πείστηκε να αφήσει κοσμήματα εκτός σπιτιού από επιτήδειο που προσποιήθηκε υπάλληλο της ΔΕΗ.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Εξιχνίαση ένοπλων ληστειών σε καφέ και πρακτορεία

Η Αστυνομία εξιχνίασε σειρά ληστειών σε καταστήματα και πρακτορεία στη Θεσσαλονίκη, με δράστη 33χρονο αλλοδαπό που απειλούσε υπαλλήλους με μαχαίρι. Οι ληστείες έγιναν από Δεκέμβριο 2024 έως Ιανουάριο 2025.
Αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εύοσμος Θεσσαλονίκης: 59χρονη βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμά της

Η 59χρονη βρέθηκε νεκρή στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης με στοιχεία που δείχνουν ασφυκτικό θάνατο από εγκληματική ενέργεια. Δεν υπήρχαν ίχνη διάρρηξης και την αστυνομία ειδοποίησε φίλη της, καθώς ανησύχησε για την απουσία της.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη άνδρα στη Θεσσαλονίκη για διακίνηση κάνναβης άνω των 16,5 κιλών

Αλλοδαπός άνδρας συνελήφθη στην Πέλλα για διακίνηση ναρκωτικών, καθώς στην κατοχή του βρέθηκε σάκος με 18 συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους 16,9 κιλών. Θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Γιαννιτσών.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 48χρονου στη Θεσσαλονίκη για ληστείες σε πεζούς

Συνελήφθη 48χρονος στη Θεσσαλονίκη από την Ομάδα ΔΙΑΣ για ληστείες με σωματική βία σε πεζούς στη Νέα Παραλία. Αφαίρεσε κινητά, τσάντα με χρήματα και τραπεζικές κάρτες, ενώ διαπιστώθηκε πως είχε κλέψει και δίκυκλη μοτοσικλέτα.