ΓΔ: 2112.46 0.57% Τζίρος: 393.59 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
Φώτο: Shutterstock

Υπόθεση έκρηξης στα Βορίζια: Ο 23χρονος αρνείται εμπλοκή λέει η υπεράσπιση

Ο 23χρονος που κατηγορείται για την έκρηξη στα Βορίζια αρνείται εμπλοκή, με τη συνήγορό του να αμφισβητεί τη σύλληψη. Η υπόθεση παραμένει ανοιχτή, με έρευνα σε καταθέσεις και οπτικό υλικό.

Ο 23χρονος που συνελήφθη την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου για την έκρηξη σε οικία στα Βορίζια, αρνείται κάθε εμπλοκή στην υπόθεση, σύμφωνα με δηλώσεις της συνηγόρου υπεράσπισής του, Θεονύμφης Μπέρκη.

Ο κατηγορούμενος έλαβε προθεσμία να απολογηθεί τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου στις 11:00. Αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες, μεταξύ των οποίων έκρηξη από κοινού με κίνδυνο για ανθρώπινες ζωές και περιουσίες, διακεκριμένη φθορά, κατασκευή εκρηκτικού μηχανισμού και κατοχή εκρηκτικών υλών.

Η κ. Μπέρκη υπογράμμισε ότι «όλα αυτά είναι αντικείμενο έρευνας και απόδειξης», εκφράζοντας αμφιβολίες για την αναγκαιότητα της σύλληψής του. Επισήμανε πως καταθέσεις μελών της οικογένειας της 56χρονης που έχασε τη ζωή της στο περιστατικό αναφέρουν ότι ο 23χρονος βρισκόταν σε γλέντι, λίγο πριν ειδοποιηθούν για την έκρηξη.

Όπως δήλωσε η συνήγορος, «ο άνθρωπος αυτός βρισκόταν σε έναν γάμο εκείνο το βράδυ, όταν ειδοποιήθηκε η έτερη οικογένεια της οποίας ανατινάχτηκε η οικία», προσθέτοντας ότι ο εντολέας της «δεν είχε ιδέα από εκρηκτικές ύλες».

Σημειώνεται ότι στο ένταλμα σύλληψης γίνεται αναφορά και σε δεύτερο άτομο, όπως ανέφερε η κ. Μπέρκη.

Υπενθυμίζεται ότι ο 23χρονος ανήκει στην οικογένεια του 39χρονου που έχασε τη ζωή του στο μακελειό στα Βορίζια. Σύμφωνα με την αστυνομία, η εμπλοκή του προέκυψε από πληροφορίες, οπτικό και λοιπό προανακριτικό υλικό.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρήστος Τριαντόπουλος πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Χ. Τριαντόπουλος απολογήθηκε για τα Τέμπη, αναμένεται η απόφαση

Ολοκληρώθηκε η ανακριτική διαδικασία για την υπόθεση αλλοίωσης του χώρου του δυστυχήματος στα Τέμπη. Η δικογραφία διαβιβάζεται στο Δικαστικό Συμβούλιο, που θα κρίνει αν θα παραπεμφθεί σε Ειδικό Δικαστήριο ο Χρήστος Τριαντόπουλος.
Άγαλμα Θεάς Δικαιοσύνης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην ευρωπαϊκή εισαγγελία οι συλληφθέντες για παράνομες επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ

Στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας στην Αθήνα μεταφέρθηκαν 15 συλληφθέντες για παράνομες αγροτικές επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στην Κρήτη, υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας.
Άγαλμα Θεάς Δικαιοσύνης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο ΔΣΕ ζητά ενιαίο Κώδικα Δεοντολογίας για δικαστές και δικηγόρους

Η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, από το Βόλο, τονίζει την ανάγκη άμεσης θέσπισης κοινού Κώδικα Δεοντολογίας για τη ρύθμιση των σχέσεων δικαστών και δικηγόρων.
Σφύρα δικαστηρίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεχίζεται τη Δευτέρα η αγόρευση της εισαγγελέως στη δίκη Χρυσής Αυγής

Τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου συνεχίζεται η αγόρευση της εισαγγελέως της Έδρας στη δίκη για τη Χρυσή Αυγή με αναφορά στη βίαιη δράση της οργάνωσης και σε υποθέσεις όπως η απόπειρα κατά Κουσουρή.