ΓΔ: 2662.45 1.77% Τζίρος: 437.59 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Μετρητά ευρΧώέ ρειπαι δμόεμ αετυαρώ χαρτονομίσματα
Φώτο: Shutterstock

Την Τετάρτη η δεύτερη πληρωμή επιδόματος σε τρίτεκνες και πολύτεκνες μητέρες

Την Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου, καταβάλλεται η δεύτερη δόση του βοηθήματος ΛΑΕ-ΟΠΕΚΑ, ύψους 138.100 ευρώ, σε 193 δικαιούχες τρίτεκνες και πολύτεκνες μητέρες, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο.

Την Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2025, θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη πληρωμή του χρηματικού βοηθήματος του ΛΑΕ-ΟΠΕΚΑ προς τρίτεκνες και πολύτεκνες δικαιούχες μητέρες, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

Το συνολικό ποσό που θα διανεμηθεί στη δεύτερη αυτή φάση ανέρχεται σε 138.100 ευρώ. Ειδικότερα, 128.100 ευρώ θα καταβληθούν σε 183 τρίτεκνες μητέρες, ενώ 10.000 ευρώ θα λάβουν 10 πολύτεκνες μητέρες.

Το ύψος του χρηματικού βοηθήματος ανέρχεται σε 700 ευρώ για τις τρίτεκνες και σε 1.000 ευρώ για τις πολύτεκνες δικαιούχες μητέρες. Τα ποσά θα πιστωθούν απευθείας στους τραπεζικούς λογαριασμούς που έχουν δηλωθεί στον ΟΠΕΚΑ κατά την υποβολή της αίτησης.

Για το 2025, η προϋπολογισθείσα συνολική δαπάνη ανέρχεται σε 2.350.000 ευρώ. Το ποσό αυτό προβλέπεται να καλύψει 2.500 τρίτεκνες και 600 πολύτεκνες δικαιούχες μητέρες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αλεξάνδρα Σδούκου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλεξάνδρα Σδούκου: Μειώσεις στο πετρέλαιο θέρμανσης και αύξηση επιδόματος

Η Αλεξάνδρα Σδούκου δήλωσε ότι η αυτοδυναμία είναι στόχος για σταθερότητα, αλλά όχι εμμονή της ΝΔ. Τόνισε τη σημασία επίλυσης προβλημάτων και πως οι πολίτες θα επιλέξουν βάσει καθαρών πολιτικών διλημμάτων στις επόμενες εκλογές.
Λογότυπο ΔΥΠΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΥΠΑ: Πληρωμές Σεπτεμβρίου - Λεπτομέρειες ανά κατηγορία ωφελούμενων

Η ΔΥΠΑ ανακοίνωσε τις πληρωμές Σεπτεμβρίου 2026: 93,46 εκατ. ευρώ διατέθηκαν σε 171.560 ανέργους για τακτικό επίδομα, ενώ 409.775 ευρώ καταβλήθηκαν σε 650 αυτοαπασχολούμενους ως βοήθημα ανεργίας.
Πάυλος Μαρινάκης πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Μαρινάκης: Εξασφαλίζουμε το μέλλον των παιδιών μας

Ο Παύλος Μαρινάκης, σε άρθρο του, παρουσίασε τη μεταρρύθμιση «κουμπαρά» για κάθε παιδί και μέτρα όπως αυξημένο επίδομα γέννησης, ειδική παροχή μητρότητας 9 μηνών, στεγαστικά προγράμματα και φοροελαφρύνσεις για πολύτεκνους.