ΓΔ: 2225.74 -2.63% Τζίρος: 330.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
Πίσω όψη περιπολικού της Ελληνικής Αστυνομίας σε δρόμο της Αθήνας κατά τη διάρκεια επιχείρησης.

Αδιάκοπες έρευνες για τα Βορίζια – Χωριστά κρατούνται οι κατηγορούμενοι

Οι έρευνες της αστυνομίας για το ένοπλο επεισόδιο στα Βορίζια επικεντρώνονται στον εντοπισμό του οπλισμού και στον ρόλο κάθε εμπλεκόμενου. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, υπάρχουν και άτομα που βοήθησαν στη διαφυγή ή έκρυψαν στοιχεία.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό του οπλισμού που χρησιμοποιήθηκε στο ένοπλο επεισόδιο στα Βορίζια, το περασμένο Σάββατο, 1 Νοεμβρίου 2025. Οι αρχές έχουν επικεντρώσει τις προσπάθειές τους σε κατ' οίκον έρευνες, αλλά και σε άλλες στοχευμένες επιχειρήσεις, με τη συμμετοχή τόσο της τοπικής ΕΛΑΣ όσο και ειδικών ομάδων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή από τις πρώτες ώρες μετά το περιστατικό.

Όπως επισημαίνει η αστυνομία, κρίσιμο ζήτημα αποτελεί ο προσδιορισμός των ρόλων που διαδραμάτισαν οι εμπλεκόμενοι στο αιματηρό συμβάν, όπου έχασαν τη ζωή τους ένας 39χρονος άνδρας και μία 56χρονη γυναίκα, μέλη οικογενειών με μεταξύ τους διαφορές. Μέχρι στιγμής, παρά τις καταθέσεις που έχουν ληφθεί, δεν έχει αποσαφηνιστεί πλήρως ο ρόλος κάθε εμπλεκομένου, εκτός από το γεγονός ότι η 56χρονη δέχθηκε τον θανατηφόρο πυροβολισμό από ένα καλάσνικοφ που χρησιμοποιήθηκε στο επεισόδιο.

Η Εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ Κωνσταντία Δημογλίδου ανέφερε πως «είναι σίγουρο ότι υπάρχουν κι άλλοι εμπλεκόμενοι», υπογραμμίζοντας ότι πέρα από τη συμμετοχή στο ένοπλο συμβάν, υπάρχουν άτομα που φέρονται να μετέφεραν τραυματίες, να έκρυψαν τα όπλα ή ακόμα και να βοήθησαν στη διαφυγή εμπλεκομένων.

Παράλληλα, συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι έρευνες για την έκρηξη με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό που σημειώθηκε στο σπίτι μέλους της μίας οικογένειας στα Βορίζια. Η έκρηξη, που προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε κατοικία υπό ανακαίνιση, σημειώθηκε λίγες ώρες πριν το αιματηρό επεισόδιο και, σύμφωνα με μαρτυρίες, αποτέλεσε την αφορμή για τη συμπλοκή που ακολούθησε.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι αναμένονται σύντομα εξελίξεις τόσο για το ένοπλο επεισόδιο όσο και για την υπόθεση της έκρηξης. Σε ό,τι αφορά τους κατηγορούμενους, δύο άτομα ηλικίας 25 και 30 ετών, που νοσηλεύονταν στο ΠΑΓΝΗ και μετά την απολογία τους κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι, έλαβαν εξιτήριο και μεταφέρθηκαν εκτός Κρήτης, τοποθετούμενοι σε διαφορετικά σωφρονιστικά καταστήματα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φωτιά στην Πάτρα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάτρα: Νεκρή 92χρονη σε διαμέρισμα μετά από πυρκαγιά

Νεκρή εντοπίστηκε 92χρονη γυναίκα σε διαμέρισμα κατά τη διάρκεια πυρκαγιάς σε πολυκατοικία στην Πάτρα. Στο σημείο έσπευσαν 15 πυροσβέστες με πέντε οχήματα, ενώ τραυματίστηκε και άλλη γυναίκα που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 66χρονου στα Χανιά για όπλα, ναρκωτικά και 461 φυσίγγια

Ένας 66χρονος συνελήφθη στα Χανιά για παραβάσεις σχετικές με όπλα και ναρκωτικά, μετά από έρευνα όπου βρέθηκαν φυσίγγια, πιστόλι, κοκαΐνη, ζυγαριά, €10.000 και κινητά. Την υπόθεση διερευνά το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων.
Σκληρός δίσκος και μετρητά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεγάλες ποσότητες εκρηκτικών σε Μεσολόγγι και Πύργο, τρεις συλλήψεις

Πάνω από 5 κιλά εκρηκτικών, 523 κροτίδες και ζυγαριά ακριβείας εντόπισε η Αστυνομία σε ελέγχους στη Δυτική Ελλάδα. Συνελήφθησαν δύο άνδρες και μία γυναίκα σε Αιτωλοακαρνανία και Πύργο για κατοχή και κατασκευή εκρηκτικών.
Χρήματα και χειροπέδες
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη γυναίκας για απάτη σε βάρος ηλικιωμένου

Αστυνομικοί συνέλαβαν 23χρονη που μαζί με συνεργούς της προσπάθησε να αποσπάσει 5.000 ευρώ από ηλικιωμένο στη Θεσσαλονίκη, προσποιούμενη τη λογίστρια. Η σύλληψη έγινε επ’ αυτοφώρω έξω από το σπίτι του θύματος στη Νεάπολη.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν τρεις νεαροί για αλλεπάλληλες διαρρήξεις αυτοκινήτων

Στη Θεσσαλονίκη συνελήφθησαν τρεις νεαροί για διαρρήξεις 23 οχημάτων σε Καλαμαριά και Χαριλάου, αφαιρώντας χρήματα, αντικείμενα και ηλεκτρονικές συσκευές. Στην κατοχή τους βρέθηκαν κλοπιμαία και διαρρηκτικά εργαλεία.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 68χρονου στα Χανιά για παράνομη οπλοκατοχή

Ένας 68χρονος συνελήφθη στα Χανιά για παραβάσεις περί όπλων, καθώς μετέφερε κρυφά εξαρτήματα όπλων, συσκευές GPS, κοσμήματα και αδήλωτα χρήματα στο αεροδρόμιο. Κατασχέθηκαν επιπλέον αντικείμενα κατά την έρευνα στο σπίτι του.