ΓΔ: 2603.34 -0.39% Τζίρος: 180.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Κίνηση αυτοκινήτων Αθήνα

Εξάμηνη παράταση για διπλώματα και πιστοποιητικά επαγγελματικής ικανότητας

Παράταση έξι μηνών σε διπλώματα, Δελτία Εκπαίδευσης Εξέτασης και Πιστοποιητικά Επαγγελματικής Ικανότητας ανακοίνωσε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Παρατείνεται η ισχύς αδειών οδήγησης και Πιστοποιητικών Επαγγελματικής Ικανότητας, με εγκύκλιο που υπέγραψε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Με σκοπό την αποφυγή διάδοσης του ιού COVID-19 και συγκεκριμένα την αποφυγή συγχρωτισμού στις Υπηρεσίες Μεταφορών & Επικοινωνιών ανά την επικράτεια, παρατείνεται αυτοδίκαια:

  • Έως και την 31η Ιουλίου 2020 η ισχύς των αδειών οδήγησης και των Πιστοποιητικών Επαγγελματικής Ικανότητας (Π.Ε.Ι.) με ημερομηνία λήξης εντός του χρονικού διαστήματος από την 1η Ιανουαρίου 2020 έως την 31ή Ιουλίου 2020.
  • Έως και την 30η Σεπτεμβρίου 2020 η ισχύς των αδειών οδήγησης με ημερομηνία λήξης από την 1η Ιανουαρίου 2020 έως την 30 Σεπτεμβρίου 2020 των κατόχων άνω των εξήντα πέντε (65) ετών και των κατόχων με χρονικό περιορισμό της άδειας οδήγησης για λόγους υγείας. Εξαιρούνται οι άδειες των επαγγελματικών κατηγοριών για τις οποίες ισχύει η καταληκτική ημερομηνία της 31ής Ιουλίου 2020.

Η παράταση χορηγείται για οδήγηση αποκλειστικά και μόνο εντός της ελληνικής επικράτειας.

Επιπλέον, παρατείνεται για έξι μήνες η ισχύς των Δελτίων Εκπαίδευσης Εξέτασης (Δ.Ε.Ε.) που λήγουν κατά το χρονικό διάστημα από την 16η Μαρτίου 2020 έως και την 30ή Ιουνίου 2020, καθώς και των Δ.Ε.Ε. των οποίων η καταληκτική ημερομηνία ισχύος βρίσκεται εντός του χρονικού διαστήματος αυτού.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρήστος Δήμας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τον Οκτώβριο τα πρώτα 10 χλμ. του νέου ΒΟΑΚ, τέλος έτους ο κόμβος Μεταμόρφωσης

Εντός Οκτωβρίου παραδίδονται τα πρώτα 10 χιλιόμετρα του νέου ΒΟΑΚ, σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών Χρ. Δήμα, που ανέδειξε τη σημασία των υποδομών για επενδύσεις και ανάπτυξη, δίνοντας έμφαση σε Κρήτη, Αττική και Θεσσαλονίκη.
Σήραγγα Μετρό Γραμμή 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τέσσερα «καμπανάκια» πριν κολλήσει ο μετροπόντικας της Γραμμής 4 στην Κυψέλη

Το υπ. Υποδομών αναζητεί τρόπο ασφαλούς επανεκκίνησης του μετροπόντικα, χωρίς όμως να αναζητά τι προκάλεσε τις ζημίες σε τουλάχιστον 20 πολυκατοικίες στην Κυψέλη. Οι έλεγχοι του ΤΕΕ και ο Αγγλος ειδικός.
Χρήστος Δήμας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρ. Δήμας: Άμεση έναρξη αποκατάστασης κτιρίων Κυψέλης για την ασφάλεια

Η άμεση αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια της Κυψέλης, λόγω του μετροπόντικα της Γραμμής 4, ανακοίνωσε το Υπουργείο Υποδομών. Τα έργα θα συνεχιστούν αφού προηγηθεί ανεξάρτητος έλεγχος και διασφαλιστεί πλήρης ασφάλεια.
Παύλος Μαρινάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δηλώσεις Μαρινάκη για χρέος, φοιτητές και νέα προγράμματα στήριξης

Κυβερνητικό κλιμάκιο με αρμόδιους υπουργούς βρίσκεται σήμερα στην Κρήτη για σύσκεψη με τοπικούς φορείς, καταγραφή ζημιών και αξιολόγηση αναγκών μετά τη σφοδρή κακοκαιρία. Πάνω από 500 κλήσεις δέχθηκε η Πυροσβεστική.
Κακοκαιρία, πλημμύρες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβερνητικό κλιμάκιο στην Κρήτη αύριο για αυτοψία στις πληγείσες περιοχές

Αύριο διευρυμένο κυβερνητικό κλιμάκιο μεταβαίνει στην Κρήτη για αυτοψία στις πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές και σύσκεψη με τοπικούς φορείς, προκειμένου να εκτιμηθούν οι ζημιές και να συντονιστούν οι ενέργειες αποκατάστασης.
Χρήστος Δήμας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχέδιο δράσης Ελλάδας, Βουλγαρίας και Ρουμανίας για τον διάδρομο Μαύρης Θάλασσας–Αιγαίου

Ο Χρίστος Δήμας υπέγραψε, μαζί με ομολόγους του από Βουλγαρία και Ρουμανία, το Action Plan του Black Sea - Aegean Connectivity Platform, τονίζοντας τη σημασία της συνεργασίας για τον διάδρομο Βαλτικής - Μαύρης Θάλασσας - Αιγαίου.