ΓΔ: 2569.75 -0.08% Τζίρος: 396.30 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Λιμενικός σε περιπολία
Credit: Menelaos Myrillas / SOOC

Διάσωση 63 μεταναστών από ιστιοφόρο ανοιχτά της Ζακύνθου

Επιχείρηση διάσωσης 63 αλλοδαπών πραγματοποιήθηκε 62 ν.μ. δυτικά-νοτιοδυτικά της Ζακύνθου, μετά τον εντοπισμό ιστιοφόρου από κρουαζιερόπλοιο. Οι διασωθέντες μεταφέρονται στην Καλαμάτα.

Επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης 63 αλλοδαπών που επέβαιναν σε ιστιοφόρο σκάφος πραγματοποιήθηκε, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, στη θαλάσσια περιοχή 62 ναυτικά μίλια δυτικά-νοτιοδυτικά της Ζακύνθου.

Το ιστιοφόρο εντοπίστηκε από κρουαζιερόπλοιο με σημαία Μπαχάμες, το οποίο βρισκόταν στην περιοχή και ενημέρωσε άμεσα τις ελληνικές αρχές για το περιστατικό.

Οι 63 αλλοδαποί επιβιβάστηκαν στο κρουαζιερόπλοιο και, υπό τον συντονισμό του ΕΚΣΕΔ, μεταφέρονται με ασφάλεια προς το λιμάνι της Καλαμάτας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

λιμάνι Πάτρας αεροφωτογραφία
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Κανονικά εκτελούνται τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια λόγω εξασθένισης των ανέμων

Κανονικά πραγματοποιούνται τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο, μετά την υποχώρηση των ανέμων. Οι εταιρείες προσπαθούν να εξυπηρετήσουν όσους δεν ταξίδεψαν χθες, ενώ τα πλοία φεύγουν με υψηλές πληρότητες.
Σημαία Ισπανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ισπανία: 9 μετανάστες νεκροί σε προσπάθεια εισόδου στη Θέουτα από Μαρόκο

Εννέα μετανάστες πνίγηκαν προσπαθώντας να φτάσουν κολυμπώντας από το Μαρόκο στη Θέουτα, ενώ εκατοντάδες πέρασαν στην ισπανική πόλη. Η εκπρόσωπος της ισπανικής κυβέρνησης ανακοίνωσε τον εντοπισμό των σορών.
Λιμάνι Λαυρίου αεροφωτογραφία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το «Super Star» κατευθύνεται Λαύριο, δεν προσεγγίζει Άνδρο-Τήνο

Το «Super Star» δεν κατάφερε να προσεγγίσει τα λιμάνια της Άνδρου και της Τήνου λόγω ισχυρών ανέμων έως 9 μποφόρ και κατευθύνεται πλέον προς το Λαύριο, εκτελώντας αλλαγή πορείας στο προγραμματισμένο δρομολόγιό του.
Σκάφος Λιμενικού Σώματος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ταχύπλοο βυθίστηκε στη Μονεμβασιά ύστερα από πυρκαγιά

Ταχύπλοο βυθίστηκε μετά από φωτιά στην περιοχή Ασπρούδια Μονεμβασιάς. Άμεσα επιχείρησε σωστικό σκάφος του Λιμενικού. Ο μοναδικός επιβαίνων κατάφερε να φτάσει μόνος του στην ακτή και είναι καλά στην υγεία του.
Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τελείωσε ο τρίτος γύρος συνομιλιών Ελλάδας-Λιβύης για θαλάσσιες ζώνες

Η Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου ηγήθηκε των συνομιλιών Ελλάδας-Λιβύης για τις θαλάσσιες ζώνες στην Αθήνα. Και οι δύο χώρες επιμένουν σε διάλογο βάσει διεθνούς δικαίου και τη βελτίωση των διμερών σχέσεων, σύμφωνα με το ΥΠΕΞ.