ΓΔ: 2673.37 -0.48% Τζίρος: 50.78 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:16:38
Λάζαρος Κυρίζογλου πορτρέτο

Κυρίζογλου: Ο Διονύσης Σαββόπουλος υπήρξε φωνή της σύγχρονης Ελλάδας

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Λάζαρος Κυρίζογλου, εξέφρασε βαθιά θλίψη για τον θάνατο του Διονύση Σαββόπουλου, τονίζοντας ότι το έργο και η παρακαταθήκη του θα μείνουν ζωντανά στις επόμενες γενιές.

Με αφορμή την απώλεια του Διονύση Σαββόπουλου, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Λάζαρος Κυρίζογλου, προχώρησε σε δήλωση εκφράζοντας τη βαθιά συγκίνηση και θλίψη του για τον χαμό του σημαντικού δημιουργού.

Όπως επισημαίνεται, ο Διονύσης Σαββόπουλος δεν υπήρξε μόνο ένας σπουδαίος τραγουδοποιός, αλλά αποτέλεσε φωνή της σύγχρονης Ελλάδας, εκφράζοντας τα όνειρα, τις ελπίδες και τις αγωνίες της κοινωνίας μέσα από τη μουσική του.

Η ΚΕΔΕ τιμά τη μνήμη ενός ανθρώπου που αγάπησε και τίμησε τον τόπο του, την ιστορία και τη γλώσσα, ενώ διακρίθηκε για τη σεμνότητα και την ευαισθησία του προς τους πολίτες.

Εκ μέρους όλων των δημάρχων της χώρας, ο κ. Κυρίζογλου εξέφρασε ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του εκλιπόντος, υπογραμμίζοντας ότι η παρακαταθήκη του θα παραμείνει ζωντανή για τις επόμενες γενιές, χάρη στην αλήθεια, την ευαισθησία και την ελευθερία που χαρακτήριζαν το έργο του.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία ΠΑΣΟΚ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Απαίτηση του Διεθνούς Δικαίου η επιστροφή όλων των κλεμμένων κειμηλίων

Ο Τομέας Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ ασκεί κριτική στην κυβέρνηση για την επιστροφή 48 κειμηλίων από τη Βουλγαρία, ζητώντας διαφάνεια στη συμφωνία και διεκδίκηση όλων των κλεμμένων θησαυρών, όχι μόνο περιορισμένες επιστροφές.
Αντώνης Σαμαράς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαμαράς: Τα πράγματα χειροτέρεψαν μετά τις Πρέσπες και μένουμε σιωπηλοί

Ο Αντώνης Σαμαράς κατηγορεί την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ότι θαυμάζει τη "μακεδονική" γλώσσα και πολιτισμό, ενώ σχολιάζει ότι η Βουλγαρία τιμά τα οστά του Σαμουήλ, τη στιγμή που η Ελλάδα παίρνει ελάχιστα από τα κλεμμένα της κειμήλια.
Σημαίες Ελλάδας Βουλγαρίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιστρέφουν 48 εκκλησιαστικά κειμήλια από Βουλγαρία στην Ελλάδα

Επιστρέφουν στην Ελλάδα 48 εκκλησιαστικά κειμήλια από τη Βουλγαρία, ενώ η χώρα μας παραδίδει ανθρωπολογικό υλικό που αφορά τον Σαμουήλ, σύμφωνα με συμφωνία συνεργασίας. Η τελετή θα γίνει 3/10 στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού.
Ακρόπολη της Αθήνας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ι. Φωτήλας: Ο πολιτισμός στηρίζει ανάπτυξη, απασχόληση και τουρισμό

Ο υφυπουργός Πολιτισμού Ιάσονας Φωτήλας, στο 7ο Φόρουμ της Ολυμπίας, τόνισε ότι η πολιτιστική κληρονομιά συνδέεται με τη βιώσιμη ανάπτυξη, ενώ διασφαλίζεται σταθερή χρηματοδότηση 750 εκατ. ευρώ για τα επόμενα 5 χρόνια στον τομέα.
Πύργος Άιφελ Ολυμπιακοί
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκδήλωση στην UNESCO για τους Ολυμπιακούς Νέων Ντακάρ με πρωτοβουλία Ελλάδας

Στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων στο Ντακάρ, η ελληνική και η σεναγαλέζικη αντιπροσωπεία στην UNESCO διοργανώνουν εκδήλωση για τον Ολυμπισμό και το ρόλο της νεολαίας στη βιώσιμη ειρήνη, προβάλλοντας το ελληνικό Ολυμπιακό ιδεώδες.
Όλγα Κεφαλογιάννη πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Κεφαλογιάννη με νέα πρέσβειρα Ισραήλ για τουριστική συνεργασία

Η Όλγα Κεφαλογιάννη υποδέχθηκε τη νέα πρέσβειρα του Ισραήλ, Pninat Yanay, επιβεβαιώνοντας τις άριστες σχέσεις Ελλάδας-Ισραήλ και τη δέσμευση για περαιτέρω συνεργασία και κοινές πρωτοβουλίες στον τουρισμό.