ΓΔ: 2314.88 -0.85% Τζίρος: 390.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:36
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
Φώτο: Shutterstock

Σύλληψη λιμενικού για υπεξαίρεση και πώληση καυσίμων υπηρεσίας

Στην Κόρινθο συνελήφθη ανθυποπλοίαρχος του Λιμενικού για υπεξαίρεση καυσίμων από βυτιοφόρα και πώλησή τους. Μαζί του συνελήφθησαν δύο αγοραστές, ενώ δικογραφία σχηματίστηκε και για έναν 28χρονο, για σχετικές παραβάσεις.

Στη σύλληψη ανθυποπλοιάρχου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής προχώρησε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας το μεσημέρι της Πέμπτης, 9 Οκτωβρίου, σε περιοχή της Κορίνθου. Ο αξιωματικός κατηγορείται ότι υπεξαιρούσε καύσιμα από υπηρεσιακά βυτιοφόρα και τα διέθετε προς πώληση.

Μαζί του συνελήφθησαν δύο ιδιώτες, 47 και 54 ετών, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν ως αγοραστές των καυσίμων. Στη δικογραφία περιλαμβάνεται και ένας 28χρονος, ο οποίος δεν έχει συλληφθεί.

Σε βάρος των εμπλεκομένων σχηματίστηκε δικογραφία για υπεξαίρεση και παράβαση καθήκοντος κατ' εξακολούθηση, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, καθώς και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και ναρκωτικών.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, από τη διερεύνηση σχετικής καταγγελίας διαπιστώθηκε ότι ο ανθυποπλοίαρχος, επιφορτισμένος με τη μεταφορά καυσίμων, από τον Ιούνιο του 2025 προέβαινε συστηματικά σε υπεξαίρεση κατά τον ανεφοδιασμό δεξαμενών ή σκαφών. Τοποθετούσε μικρότερες ποσότητες από τις προβλεπόμενες και αποθήκευε το πλεόνασμα σε μπιτόνια και δεξαμενές, κρυμμένες σε χώρους της κύριας και εξοχικής κατοικίας του στην Κόρινθο.

Τα καύσιμα μεταφέρονταν σε κατάστημα του 54χρονου, κυρίως βραδινές ή πρώτες πρωινές ώρες, ώστε να αποφεύγεται ο εντοπισμός. Η τιμή πώλησης διαμορφωνόταν περίπου στα 0,80 ευρώ ανά λίτρο.

Ο 28χρονος, συγγενικό πρόσωπο του 54χρονου, γνώριζε για τις παράνομες συναλλαγές και, όπως διαπιστώθηκε, είχε ζητήσει καύσιμα για άλλο κατάστημα της οικογένειας.

Επιπλέον, η εμπλοκή του 47χρονου προέκυψε όταν, στις 8 Οκτωβρίου 2025, παρέλαβε 23 μπιτόνια με καύσιμα από την οικία του ανθυποπλοιάρχου.

Κατά τις έρευνες σε οικίες και σε προσωπικά αντικείμενα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

• 41 μπιτόνια με υγρό καύσιμο,

• 5 όπλα (δίκαννα και καραμπίνες), με ληγμένη ή χωρίς άδεια,

• 2 αεροβόλα,

• ξιφίδιο,

• 30 φυσίγγια,

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στέφανος Τζουμάκας ομιλία ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζουμάκας: Διαχρονικές ευθύνες κυβερνήσεων για το χάος στις αγροτικές ενισχύσεις

Ο Στέφανος Τζουμάκας επισήμανε πως διαφθορά υπήρξε λόγω έλλειψης οργανωμένης πολιτικής σε αγροτικές ενισχύσεις μετά την ένταξη στην ΕΟΚ, ενώ ανέφερε προσπάθειες μεταφοράς του Οργανισμού Τροφίμων με στόχο κομπίνες.
Πετρέλαιο και χρήματα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άνοδος 2,8% στην κατανάλωση πετρελαιοειδών το 2024

Η κατανάλωση πετρελαιοειδών αυξήθηκε 2,8% το 2024 και έφτασε τους 7,03 εκατ. τόνους, σύμφωνα με ΕΛΣΤΑΤ. Άνοδος σε βενζίνη, πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης, με μεγαλύτερη κατανάλωση σε Αττική και Κεντρική Μακεδονία.
Χειροπέδες σε χαρτονομίσματα ευρώ
ΔΙΕΘΝΗ

Συνελήφθη ο πρώην αντιπρόεδρος Παναμά Καρίσο για ύποπτο πλουτισμό

Υπό κράτηση τέθηκε ο πρώην αντιπρόεδρος Παναμά, Χοσέ Γκαμπριέλ Καρίσο, κατηγορούμενος για διαφθορά, στο αεροδρόμιο της χώρας επιστρέφοντας από Γουατεμάλα, λίγο πριν αναλάβει αξίωμα που θα του εξασφάλιζε ασυλία.
Κτίριο Νέα Δημοκρατία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Εκτεθειμένη» η αντιπολίτευση, αιχμές Χαλικιά για Τυχεροπούλου

Πηγές ΝΔ επικαλούνται κατάθεση της Δ. Χαλικιά με αιχμές για τον ρόλο της Π. Τυχεροπούλου στον ΟΠΕΚΕΠΕ, καταγγελίες για αναθέσεις και παρεμβάσεις στο ΟΣΔΕ, ενώ προαναγγέλλεται αίτημα να αποκαλυφθεί ποιος κρύβεται πίσω από τον «κωδικό 1700».
Λογότυπο ΟΠΕΚΕΠΕ σε ηλιοβασίλεμα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατάθεση Δήμητρας Χαλικιά στην εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Η Δήμητρα Χαλικιά, πρώην αντιπρόεδρος ΟΠΕΚΕΠΕ, έκανε λόγο για συστηματικό πρόβλημα με συγκρούσεις συμφερόντων, αναφέροντας τεχνικά λάθη και διοικητικές ανεπάρκειες σε πρόσφατες διοικήσεις και καταγγέλλοντας παρέμβαση σε αγροτικές ενισχύσεις.