ΓΔ: 2064.77 -0.60% Τζίρος: 491.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Περιπολικό ΕΛΑΣ Jeep
Φώτο: Shutterstock

Στη Ζάκυνθο συνελήφθη ο δράστης της απόπειρας ανθρωποκτονίας στη Δροσιά

Η ΕΛΑΣ εξιχνίασε την απόπειρα ανθρωποκτονίας 38χρονου έξω από το σπίτι του στη Δροσιά. Ο 29χρονος δράστης, που τον πυροβόλησε τρεις φορές, εντοπίστηκε και συνελήφθη στη Ζάκυνθο ύστερα από καταδίωξη.

Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Διονύσου η υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος 38χρονου, η οποία σημειώθηκε έξω από την οικία του στη Δροσιά, τα ξημερώματα της 30ής Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, συνελήφθη στη Ζάκυνθο ένας 29χρονος ως βασικός ύποπτος για το περιστατικό.

Όπως αναφέρει η ΕΛΑΣ, ο 29χρονος, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, προσέγγισε τον 38χρονο τη στιγμή που έβγαινε από το σπίτι του στην περιοχή της Δροσιάς και τον πυροβόλησε τρεις φορές, προκαλώντας του σοβαρό τραυματισμό.

Το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Διονύσου προχώρησε άμεσα σε προανάκριση και ανάλυση βιντεοληπτικού υλικού, ταυτοποιώντας τον 29χρονο ως δράστη της απόπειρας ανθρωποκτονίας.

Για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του, συγκροτήθηκε ειδική ομάδα αστυνομικών από διάφορες υπηρεσίες, οι οποίοι εντόπισαν τον φερόμενο ως δράστη να κινείται με όχημα στο νησί της Ζακύνθου στις 4 Οκτωβρίου.

Κατά τη διάρκεια ελέγχου, ο 29χρονος προσπάθησε να διαφύγει αναπτύσσοντας ταχύτητα, ωστόσο, μετά από καταδίωξη, οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν και να τον συλλάβουν βάσει εντάλματος για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράβαση του νόμου περί όπλων. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Περιπλανώμενο πυρομαχικό drone
ΔΙΕΘΝΗ

Επίθεση με drones σε συνοικία της Βαγδάτης στο Ιράκ

Στο κέντρο της Βαγδάτης, επίθεση με drones στόχευσε το κτίριο τηλεπικοινωνιών υπηρεσίας ασφαλείας που συνεργάζεται με Αμερικανούς, ενώ δεύτερο drone κατέπεσε σε αθλητικό κέντρο όπου συχνάζουν εύποροι και διπλωμάτες.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη δύο μελών για ληστείες σε καφέ και ψιλικατζίδικα

Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι αλλοδαποί για ληστείες σε καταστήματα καφέ-ψιλικών στην ανατολική Θεσσαλονίκη, με λεία 2.483 ευρώ και αντικείμενα. Σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγούνται στον εισαγγελέα.
Ασθενοφόρο στο Ιπποκράτειο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 38χρονου για επεισόδιο με επιθετική συμπεριφορά σε ΤΕΠ

Στο Τμήμα Επειγόντων του Νοσοκομείου «Ο Άγιος Δημήτριος» στη Θεσσαλονίκη, 38χρονος προκάλεσε ένταση με επιθετική συμπεριφορά. Συνελήφθη μετά από επέμβαση της αστυνομίας και αντιμετωπίζει κατηγορίες για απειλή και εξύβριση.
Σκληρός δίσκος και μετρητά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη στην Κατερίνη για απάτη μέσω τηλεφώνου με λεία 79.000 ευρώ

Απατεώνες στην Κατερίνη απέσπασαν 79.000 ευρώ σε μετρητά και κοσμήματα από γυναίκα με τηλεφωνική απάτη, προσποιούμενοι υπάλληλο ΔΕΔΔΗΕ. Η αστυνομία ταυτοποίησε και συνέλαβε έναν ημεδαπό ως δράστη της υπόθεσης.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιχείρηση της αστυνομίας σε Ασπρόπυργο και Μάνδρα με 9 συλλήψεις

Σαρωτική αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης σε Ασπρόπυργο και Μάνδρα, με 9 συλλήψεις για διάφορα αδικήματα, 22 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. και κατάσχεση καραμπίνας και κλεμμένων πινακίδων.