ΓΔ: 2271.72 0.25% Τζίρος: 274.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Οικογενειακή ασφάλιση προστασία
Φώτο: Shutterstock

Μήνυμα Βαρδακαστάνη για ίσα δικαιώματα και αξιοπρέπεια στο forum αναπηρίας

Η ΕΣΑμεΑ απηύθυνε χαιρετισμό στο 1ο Πανελλαδικό Αυτοδιοικητικό Forum για την Αναπηρία που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, τονίζοντας τη σημασία της συμπερίληψης των ατόμων με αναπηρία στη λήψη αποφάσεων.

Στο πρώτο πανελλαδικό αυτοδιοικητικό forum για την Αναπηρία, το οποίο διοργανώθηκε από τον δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης, απηύθυνε χαιρετισμό ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), Ιωάννης Βαρδακαστάνης, μέσω του αναπληρωτή γενικού γραμματέα και προέδρου της ΠΟΣΓΚΑμεΑ, Ιωάννη Μοσχολιού, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος, η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Δόμνα Μιχαηλίδου ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Νίκος Παππάς, ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας Στέφανος Κασσελάκης, ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς και ο εκπρόσωπος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού Ηλίας Αποστολόπουλος.

Στον χαιρετισμό του, ο κ. Βαρδακαστάνης τόνισε πως η ΕΣΑμεΑ είναι ένας φορέας που σέβεται τους θεσμούς και αποφεύγει τον λαϊκισμό. Υπογράμμισε τη διαρκή συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και κάθε επίσημο κρατικό φορέα, επισημαίνοντας τη σημασία της ανάδειξης θετικών εξελίξεων, αλλά και της πίεσης για περαιτέρω βελτιώσεις.

Ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ αναφέρθηκε στην πρώτη ανάδειξη, το 1996, της ανάγκης για μια εθνική στρατηγική δημόσιων πολιτικών υπέρ των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες ή/και σπάνιες παθήσεις και των οικογενειών τους. 

Επεσήμανε ότι το αναπηρικό κίνημα συνεχίζει να αγωνίζεται με το σύνθημα “Τίποτα για εμάς χωρίς εμάς”, ζητώντας την εφαρμογή πολιτικών που διασφαλίζουν αξιοπρέπεια και ίσα δικαιώματα.

Τόνισε επίσης πως, παρά την καταγεγραμμένη ανάπτυξη, τα άτομα με αναπηρία εξακολουθούν να βρίσκονται στο περιθώριο και αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης, ειδικά σε ένα περιβάλλον όπου το κοινωνικό κράτος υποχωρεί.

Το βίντεο της εκδήλωσης είναι διαθέσιμο για παρακολούθηση. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εξελίξεις στον χώρο της αναπηρίας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΣΑμεΑ: www.esamea.gr.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΛΑΣ: Μέτρα και ώρες μετακίνησης φιλάθλων για τον τελικό Euroleague

Η ΕΛΑΣ ανακοίνωσε οδηγίες για τη συγκέντρωση και μετακίνηση φιλάθλων Ολυμπιακού και Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό της EuroLeague, τονίζοντας πως μόνο όσοι έχουν προσωποποιημένο εισιτήριο και ταυτότητα θα έχουν πρόσβαση στο ΟΑΚΑ.
Πλατεία Συντάγματος Αθήνα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η κρητική γαστρονομία παρουσιάζεται στην Πλατεία Συντάγματος

Ο Δήμος Ηρακλείου παρουσιάζει κρητικό πρωινό από γνωστούς chef στην πλατεία Συντάγματος, την Κυριακή 24 Μαΐου 2026, στο πλαίσιο των «Ημερών Πολιτισμού, Τουρισμού & Γαστρονομίας», προβάλλοντας την κρητική γαστρονομία.
ΟΑΚΑ από ψηλά
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Οδηγίες για θεατές στο ΟΑΚΑ ενόψει της συναυλίας των Iron Maiden

Το ΟΑΚΑ εξέδωσε οδηγίες για την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση στη σημερινή συναυλία των Iron Maiden στο Ολυμπιακό Στάδιο. Διευκρινίζεται η είσοδος, η στάθμευση και οι προβλέψεις για ΑμεΑ και κατόχους εισιτηρίων αρένας.
Ακρόπολη Αθήνας φόντο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βρούτσης: Το Final Four στην Αθήνα τιμά την Ελλάδα, ευχή για Ολυμπιακό

Ο Γ. Βρούτσης δήλωσε ότι η φιλοξενία του φάιναλ φορ της EuroLeague στην Αθήνα αποτελεί αθλητική γιορτή διεθνούς εμβέλειας, επιβεβαιώνοντας την ικανότητα της Ελλάδας να διοργανώνει σημαντικά αθλητικά γεγονότα και να προβάλλεται διεθνώς.