ΓΔ: 2083.49 -0.14% Τζίρος: 261.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος πορτραίτο
Φωτο: George Vitsaras / SOOC

Ιερώνυμος σε Συμεών: Δύναμη και υπομονή για το έργο στη μονή Σινά

Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος υποδέχθηκε τον νέο αρχιεπίσκοπο Σινά, Συμεών, εκφράζοντας ευχές για το έργο του, ενώ ο Συμεών ευχαρίστησε την Εκκλησία της Ελλάδος για τη στήριξή της.

Επίσκεψη στον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο πραγματοποίησε ο νέος αρχιεπίσκοπος Σινά, Φαράν και Ραϊθώ, καθώς και ηγούμενος της ιστορικής μονής της Αγίας Αικατερίνης Θεοβαδίστου Όρους Σινά, Συμεών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ευχήθηκε στον νέο αρχιεπίσκοπο να ξεπεραστούν οι δυσκολίες που ενδέχεται να προκύψουν στο έργο του. Από την πλευρά του, ο αρχιεπίσκοπος Συμεών εξέφρασε τις ευχαριστίες του τόσο προς τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο όσο και προς το σύνολο της Εκκλησίας της Ελλάδος για τη σταθερή στήριξη και βοήθεια που παρέχουν στη Σιναϊτική Αδελφότητα.

Μετά τη συνάντηση, ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος σήμερα που είδα τον νεοεκλεγέντα ποιμενάρχη της ιστορικής μονής του Σινά, έναν εκλεκτό αδελφό και συνοδοιπόρο»

Όπως ανέφερε, είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για την ιστορία και την επικαιρότητα, ενώ ευχήθηκε «να έχει δύναμη και υπομονή, ώστε να δημιουργήσει την πνευματική ατμόσφαιρα που όλοι επιθυμούμε στη μονή του Σινά και καλή δύναμη και συνέχιση του ιεραποστολικού του έργου».

Ο αρχιεπίσκοπος Συμεών υπογράμμισε ότι «στο πρόσωπο του αρχιεπισκόπου και της Εκκλησίας της Ελλάδος βρίσκουμε πάντοτε έναν ισχυρό αρωγό, τόσο πνευματικά όσο και υλικά, εφόσον χρειαστεί», ενώ επισήμανε τη στήριξη της Εκκλησίας της Ελλάδος κατά τη διάρκεια της πρόσφατης κρίσης, χαρακτηρίζοντάς την ως τον πιο ειλικρινή συμπαραστάτη της Σιναϊτικής Αδελφότητας.

Τέλος, ο νέος αρχιεπίσκοπος Σινά ανέφερε ότι οι ευχές και η στήριξη του αρχιεπισκόπου, των αρχιερέων, των κληρικών, αλλά και των πιστών της Εκκλησίας της Ελλάδος, «μας δίνουν ελπίδα και βεβαιότητα ότι ο Θεός δεν θα επιτρέψει να εκτεθεί η μονή, ούτε να δημιουργηθούν δυσκολίες για την Αδελφότητα».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πανόραμα της Βιέννης
ΔΙΕΘΝΗ

Αυστρία: Απαγόρευση ισλαμικής μαντίλας σε μαθήτριες κάτω των 14

Η αυστριακή Βουλή ενέκρινε την απαγόρευση της ισλαμικής μαντίλας για κορίτσια κάτω των 14, με στόχο την προστασία τους, ωστόσο επικριτές την χαρακτηρίζουν διακριτική και αντισυνταγματική. Οι Πράσινοι καταψήφισαν το μέτρο.
Κωστής Χατζηδάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης με Ελπιδοφόρο στις ΗΠΑ: Στο επίκεντρο ομογένεια και επιστροφές νέων

Ο Κωστής Χατζηδάκης συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, συζητώντας το έργο της ομογένειας, τον ρόλο της Αρχιεπισκοπής και τις πολιτικές που προωθούν την επιστροφή νέων Ελλήνων.
Πάπας Λέων σε δημόσια εμφάνιση
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Πάπας Λέων καλεί σε ενότητα, ειρήνη και δικαιοσύνη για τον Λίβανο

Ο πάπας Λέων 14ος κάλεσε για νέες λύσεις και ειρήνη στη Μέση Ανατολή, ζητώντας από τους χριστιανούς θάρρος, κατά τη λειτουργία στη Βηρυτό ενώπιον 150.000 πιστών, τονίζοντας τα προβλήματα, τη βία και τις κρίσεις στον Λίβανο.
Κωνσταντίνος Τασούλας προφίλ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Τασούλας: Πολυτιμότερο από ποτέ το μήνυμα του Αγίου Ανδρέα για ενότητα

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Τασούλας, τόνισε από την Πάτρα πως το μήνυμα του Αγίου Ανδρέα για δικαιοσύνη, αγάπη και αλληλεγγύη παραμένει επίκαιρο, ενισχύοντας την κοινωνική συνοχή και την πίστη στο μέλλον.