ΓΔ: 2629.88 0.25% Τζίρος: 226.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Πυροσβεστικό όχημα επιχειρεί

Μήνυμα 112 για πυρκαγιά στο Θορικό Λαυρίου, σε ετοιμότητα οι πολίτες

Το 112 ενεργοποιήθηκε για τη μεγάλη φωτιά στο Θορικό Λαυρίου. Οι κάτοικοι και διερχόμενοι καλούνται να παραμείνουν σε αυξημένη ετοιμότητα και να ακολουθούν οδηγίες Αρχών.

Προειδοποιητικό μήνυμα από τον αριθμό έκτακτης ανάγκης 112 εστάλη στους κατοίκους της περιοχής του Θορικού Λαυρίου, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά

Η υπηρεσία πολιτικής προστασίας καλεί τους πολίτες να βρίσκονται σε επαυξημένη ετοιμότητα και να συμμορφώνονται με τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών για τη διασφάλιση της ασφάλειάς τους.

Σύμφωνα με το ενημερωτικό μήνυμα που εστάλη στους κατοίκους της Ανατολικής Αττικής, αναφέρεται: «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Θορικού Λαυρίου της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών»

Το 112 υπογραμμίζει την ανάγκη συνεχούς επαγρύπνησης, καθώς οι συνθήκες στην περιοχή ενδέχεται να μεταβληθούν ραγδαία, επηρεάζοντας την ασφάλεια των κατοίκων και των επιχειρήσεων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πυρκαγιά σε δάσος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξεκινούν αύριο οι αυτοψίες ζημιών από τις πυρκαγιές στη Σαλαμίνα

Αύριο ξεκινούν οι αυτοψίες στη Σαλαμίνα για τις ζημιές από τις πυρκαγιές, με στόχο την ταχεία αποζημίωση των πληγέντων. Το πρώτο στάδιο αφορά επιδόματα για οικοσκευή και πρώτες ανάγκες. Καταγράφονται 15 σπίτια και μία επιχείρηση.
Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έως το τέλος της εβδομάδας οι πληρωμές σε πυρόπληκτους Μάνδρας

Ο Κώστας Κατσαφάδος τόνισε πως ο κρατικός μηχανισμός αντέδρασε άμεσα σε Χαλκιδική και Σαλαμίνα, με αυτοψίες και ενέργειες αποκατάστασης να ξεκινούν στις πυρόπληκτες περιοχές. Εκφράστηκαν συλλυπητήρια για τα θύματα στη Σαλαμίνα.
Φλόγες δάσους πυρκαγιά
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Η Σαλαμίνα πενθεί, η κυβέρνηση οφείλει απαντήσεις

Ο Ανδρέας Πουλάς και ο Μιχάλης Χάλαρης ζητούν σαφείς απαντήσεις για τα αίτια των πυρκαγιών στη Σαλαμίνα, τονίζοντας την ανάγκη για διαφάνεια, επισημαίνοντας τις καθυστερήσεις σε καθαρισμό και μέτρα προστασίας.
Πυρκαγιά σε δάσος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καταγραφή ζημιών στη Σίβηρη, σύσκεψη με Κατσαφάδο στην Κασσάνδρα

Ξεκίνησε η καταγραφή των ζημιών από την πυρκαγιά στη Σίβηρη Χαλκιδικής. Την Τετάρτη θα επισκεφθεί την περιοχή κυβερνητικό κλιμάκιο. Κάηκαν 2-3 σπίτια, ζημιές σε άλλα 6-7 και περίπου 2.500 στρέμματα έγιναν στάχτη.
Πυρκαγιά, πυροσβεστικη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο στη Λάρισα – Μήνυμα 112 για καπνούς

Πυρκαγιά ξέσπασε σε εργοστάσιο στο 5ο χλμ. Λάρισας-Αθηνών, με πυκνό μαύρο καπνό να καλύπτει την περιοχή. Το 112 κάλεσε τους πολίτες να μείνουν σε εσωτερικούς χώρους. Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούν στο σημείο.
Πυρκαγιά σε δάσος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαλαμίνα τη Δευτέρα ο Κ. Κατσαφάδος – Τετάρτη στη Χαλκιδική για αυτοψίες

Αύριο το μεσημέρι ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης Κώστας Κατσαφάδος θα βρεθεί στη Σαλαμίνα, για σύσκεψη με τη δημοτική αρχή και φορείς, με στόχο την άμεση καταγραφή και αποκατάσταση ζημιών από τις σημερινές πυρκαγιές.