ΓΔ: 2188.68 -0.55% Τζίρος: 284.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Πυρκαγιά σε δάσος
Εντυπωσιακή πυρκαγιά κατακαίει δάσος δίπλα σε δρόμο στην Ελλάδα.

Σε εξέλιξη πυρκαγιές σε Ηλεία και Λιβάρτζι - Εστάλη μήνυμα 112

Σε εξέλιξη πυρκαγιές σε Μαλαπάσι Πύργου και Λιβάρτζι Καλαβρύτων. Μήνυμα 112 για ετοιμότητα στους κατοίκους Βυτιναίικων και Ελαιώνα.

Σε εξέλιξη παραμένει μεγάλη πυρκαγιά σε περιοχή με καλαμιώνες και βαλτώδεις εκτάσεις στο Μαλαπάσι Πύργου, στην Ηλεία. Οι αρμόδιες αρχές προχώρησαν στην αποστολή μηνύματος έκτακτης ανάγκης μέσω του 112, καλώντας τους κατοίκους των οικισμών Βυτιναίικα και Ελαιώνας να βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή, καθώς η κατάσταση χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα επικίνδυνη.

Στην περιοχή έχουν αναπτυχθεί ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, με 35 πυροσβέστες, δύο πεζοπόρα τμήματα και εννέα οχήματα στην πρώτη γραμμή, ενώ επιχείρηση υποστηρίζουν από αέρος τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη. Επιπλέον, οι τοπικές αυτοδιοικητικές αρχές συνδράμουν με μηχανήματα έργου και υδροφόρα οχήματα, ενισχύοντας την προσπάθεια περιορισμού του μετώπου της φωτιάς.

Δεύτερο πύρινο μέτωπο στην Αχαΐα

Παράλληλα, σε δασική έκταση στην περιοχή Λιβάρτζι Αροανείας Καλαβρύτων, έχει ξεσπάσει ακόμη μία δασική πυρκαγιά, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής δεν απειλεί οικισμούς. Στο σημείο επιχειρούν 32 πυροσβέστες με επτά οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα, ενώ τις δυνάμεις κατάσβεσης ενισχύουν τρία ελικόπτερα που πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού. Επιπρόσθετα, έχουν διατεθεί υδροφόρες και μηχανήματα έργου από τους ΟΤΑ, με στόχο τον αποτελεσματικό έλεγχο της φωτιάς.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υπουργός σε εκδήλωση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρνάς: Εστίαση σε επιτήρηση και άμεση επέμβαση στην αντιπυρική περίοδο

Σύσκεψη για την αντιπυρική περίοδο 2026 συγκάλεσε ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης, Ευάγγελος Τουρνάς, τονίζοντας την ανάγκη ετοιμότητας λόγω της αυξημένης βλάστησης από τις βροχοπτώσεις και των κινδύνων που συνεπάγεται.
Πυροσβεστικό όχημα Ελλάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έναρξη αντιπυρικής περιόδου: Οδηγίες, απαγορεύσεις και ποινές από το Υπουργείο

Το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ξεκίνησε την αντιπυρική περίοδο, τονίζοντας τέσσερις βασικές απαγορεύσεις και εκδίδοντας προειδοποιήσεις για αποτροπή πυρκαγιών λόγω ανθρώπινων δραστηριοτήτων και βαριά πρόστιμα.
Οικονομικό Φόρουμ Δελφών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προστασία, υποδομές και ψηφιακή μετάβαση στο επίκεντρο του DEF2026

Στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών συζητήθηκαν οι προκλήσεις της αυτοδιοίκησης, η κλιματική ανθεκτικότητα, και η αξιοποίηση πόρων από τον Δήμο Κηφισιάς. Προτάθηκε στήριξη μικρών δήμων από μεγαλύτερους για μελέτες έργων.
Πυροσβεστικό όχημα Ελλάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έναρξη αντιπυρικής περιόδου: Το σχέδιο της Πολιτικής Προστασίας

Στο επίκεντρο του φετινού σχεδιασμού της Πολιτικής Προστασίας για τις πυρκαγιές τίθενται η πρόληψη και η επιτήρηση μέσω 100 drones, ενώ αξιοποιείται για πρώτη φορά η Εθνική Χαρτογράφηση Κινδύνου και ενισχύεται η επιχειρησιακή ετοιμότητα.
Αστική περιοχή Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Τρεις διασώστες νεκροί από ισραηλινό πλήγμα στο νότιο Λίβανο

Τρεις διασώστες νεκροί και δύο στρατιώτες τραυματίες μετά από πλήγμα των IDF στη Μάζνταλ Ζουν του Λιβάνου, ενώ διάσωζαν εγκλωβισμένους. Στην Καντάρα εντοπίστηκαν και ανατινάχθηκαν δύο τούνελ της Χεζμπολάχ από τις ισραηλινές δυνάμεις.
Ευάγγελος Τουρνάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μυτιλήνη: Σύσκεψη για την προετοιμασία της αντιπυρικής περιόδου

Ευρεία σύσκεψη για την αντιπυρική περίοδο πραγματοποιήθηκε στη Μυτιλήνη, υπό τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ευάγγελο Τουρνά. Συζητήθηκε η πρόληψη, επιτήρηση και συνεργασία όλων των φορέων για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.