ΓΔ: 2661.3 -0.99% Τζίρος: 4,264.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:35:04
Πυροσβεστικό όχημα επιχειρεί

Συλλήψεις για εμπρησμούς σε Ηλεία και Εύβοια με επαναλαμβανόμενες πράξεις

Συλλήψεις δύο γυναικών για πρόκληση πυρκαγιών σε Ηλεία και Εύβοια. Οι εμπρησμοί έγιναν από πρόθεση, με τις αρχές να εντείνουν τους ελέγχους εν μέσω αντιπυρικής περιόδου.

Δύο σημαντικές συλλήψεις για εμπρησμούς σε αγροτικές και δασικές εκτάσεις σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα σε Ηλεία και Εύβοια, όπως ανακοίνωσαν οι αρμόδιες αρχές, εντείνοντας τα μέτρα για την αποτροπή παρόμοιων περιστατικών εν μέσω της αντιπυρικής περιόδου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, μία 23χρονη γυναίκα συνελήφθη κατηγορούμενη για την πρόκληση τριών διαδοχικών πυρκαγιών στην περιοχή του πρανούς της Εθνικής Οδού Πύργου - Τριπόλεως, σε αγροτικές και δασικές εκτάσεις.

 Ειδικότερα, τα περιστατικά σημειώθηκαν στις 30 Ιουνίου, 29 Ιουλίου και 5 Αυγούστου 2025, όπως προέκυψε από τις προανακριτικές διαδικασίες.

Η έρευνα των πυροσβεστικών αρχών αποκάλυψε πως η δράστις προκαλούσε τις πυρκαγιές κάνοντας χρήση αναπτήρα. Της επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 2.953,12 ευρώ, ενώ οδηγήθηκε άμεσα στην αρμόδια εισαγγελική αρχή για τις περαιτέρω νομικές διαδικασίες.

Όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της Πυροσβεστικής: «Συνελήφθη χθες, 05 Αυγούστου 2025, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από ανακριτικούς υπαλλήλους της Υ. Πύργου, με τη συνδρομή των μελών του Κλιμακίου Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Κ.Α.Ε.Ε.) της ΠΕ.Υ.Δ. Δυτικής Ελλάδας, ημεδαπή, ως υπαίτια πρόκλησης τριών (3) πυρκαγιών σε αγροτική έκταση και σε δασική έκταση, από πρόθεση και κατ' εξακολούθηση (τη Δευτέρα 30 Ιουνίου 2025, την Τρίτη 29 Ιουλίου 2025 και χθες, Τρίτη 05 Αυγούστου 2025), στο πρανές της Ε.Ο. Πύργου - Τριπόλεως, στην Ε. Ηλείας και της επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 2.953,125 Euro.

Η ανωτέρω θα οδηγηθεί σήμερα, Τετάρτη, 06 Αυγούστου 2025 στην αρμόδια Εισαγγελική αρχή», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Παράλληλα, οι αρχές της Εύβοιας προχώρησαν στη σύλληψη μίας 56χρονης γυναίκας ως υπαίτιας για την πρόκληση δύο πυρκαγιών το Σάββατο 2 Αυγούστου 2025, στη Νέα Αρτάκη και τα Ψαχνά. 

Οι φωτιές είχαν ξεσπάσει σε δασικές εκτάσεις και, σύμφωνα με τα στοιχεία της Προανάκρισης, υπήρξε δόλος και επανάληψη της εγκληματικής πράξης.

Σε σχετική ανακοίνωση, η Πυροσβεστική επισημαίνει: «Συνελήφθη, σήμερα από Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), σε συνεργασία με τους ανακριτικούς υπαλλήλους της Υ. Χαλκίδας, ημεδαπή, σε εκτέλεση εντάλματος σύλληψης, ως υπαίτια πρόκλησης δυο πυρκαγιών σε δασική έκταση, από πρόθεση και κατ' εξακολούθηση, το Σάββατο 2 Αυγούστου 2025, στη Δ.Κ. Νέας Αρτάκης του δήμου Χαλκιδέων και στη Δ.Κ. Ψαχνών του δήμου Διρφύων - Μεσσαπίων στην Ε. Ευβοίας.

Η ανωτέρω θα οδηγηθεί σήμερα Τετάρτη 06 Αυγούστου 2025, ενώπιον της αρμόδιας Ανακριτικής αρχής», καταλήγει η ανακοίνωση της Υπηρεσίας.

Οι πρόσφατες συλλήψεις υπογραμμίζουν τη συστηματική δουλειά των αρχών για την αντιμετώπιση των φαινομένων εμπρησμού, ενώ υπενθυμίζουν τη σοβαρότητα των συνεπειών, τόσο νομικών όσο και οικονομικών, για όσους εμπλέκονται σε παράνομες ενέργειες πρόκλησης πυρκαγιών σε αγροτικές και δασικές εκτάσεις.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πυρκαγιά φλόγες φωτιά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αμαλιάδα: Σύλληψη δύο ανδρών για έκρηξη και εμπρησμό σε πολυκατοικία

Στην Αμαλιάδα συνελήφθησαν δύο άνδρες που φέρονται να προκάλεσαν έκρηξη και φωτιά σε είσοδο πολυκατοικίας, τοποθετώντας αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό. Πληροφορίες αναφέρουν άτομο με σκούρα ρούχα και κράνος στον χώρο.
Χειροπέδες σε χαρτονομίσματα ευρώ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πέλλα: Τρεις συλλήψεις για απάτη με πρόσχημα τη διαρροή ρεύματος

Στη Θεσσαλονίκη συνελήφθησαν τρία άτομα που εξαπάτησαν 41χρονη σε χωριό του δήμου Σκύδρας, αποσπώντας της 6.000 ευρώ και κοσμήματα 10.000 ευρώ με πρόσχημα διαρροή ρεύματος, προσποιούμενοι υπάλληλο του ΔΕΔΔΗΕ.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: 8 συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών με ενοικιαζόμενα ΙΧ

Εξαρθρώθηκε πολυμελής σπείρα ναρκωτικών στη Θεσσαλονίκη. Οκτώ άτομα συνελήφθησαν, χρησιμοποιούσαν ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα για διακίνηση. Κατασχέθηκαν ναρκωτικά, κινητά και μετρητά, ενώ συνελήφθη και ανήλικη για κατοχή κάνναβης.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν δύο για παράνομη μεταφορά μεταναστών στην Αγγλία

Σε δύο περιστατικά παράνομης μεταφοράς μεταναστών στη Θεσσαλονίκη, συνελήφθησαν δύο Έλληνες οδηγοί που μετέφεραν συνολικά έξι άτομα, χωρίς έγγραφα. Οι μετανάστες πλήρωσαν μεγάλα ποσά σε κυκλώματα για τη μεταφορά τους.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λασίθι: Πέντε συλλήψεις για τσιγάρα και πλαστή ταυτότητα σε ανήλικους

Στον Άγιο Νικόλαο συνελήφθησαν τέσσερις γυναίκες και ένας ανήλικος για παραβίαση της νομοθεσίας περί προστασίας ανηλίκων και πλαστογραφία, όταν εντοπίστηκαν ανήλικοι να χρησιμοποιούν καπνικά προϊόντα σε επιχείρηση της περιοχής.