ΓΔ: 2188.68 -0.55% Τζίρος: 284.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Πυρκαγιά σε δάσος
Εντυπωσιακή πυρκαγιά κατακαίει δάσος δίπλα σε δρόμο στην Ελλάδα.

Μεσολόγγι: Μήνυμα από το 112 για απομάκρυνση από δύο κοινότητες λόγω φωτιάς

Μήνυμα 112 στάλθηκε στους κατοίκους Ευηνοχωρίου και Κοκώρη Μεσολογγίου, ώστε να κατευθυνθούν προς Πάτρα, λόγω πυρκαγιάς που μαίνεται σε αγροτοδασική έκταση στο Κοκώρη.

Μήνυμα, μέσω του 112, εστάλη στους κατοίκους των Κοινοτήτων Ευηνοχώρι και Κοκώρη, του Δήμου Μεσολογγίου, για να απομακρυνθούν προς Πάτρα, λόγω της φωτιάς που έχει εκδηλωθεί σε αγροτοδασική έκταση, στην περιοχή Κοκώρη.

Στο μέτωπο της φωτιάς επιχειρούν 35 πυροσβέστες, με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 6ης ΕΜΟΔΕ και 13 οχήματα, ενώ ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα.

Το έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης συνδράμουν υδροφόρα οχήματα της αυτοδιοίκησης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πυροσβεστικό όχημα Ελλάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έναρξη αντιπυρικής περιόδου: Οδηγίες, απαγορεύσεις και ποινές από το Υπουργείο

Το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ξεκίνησε την αντιπυρική περίοδο, τονίζοντας τέσσερις βασικές απαγορεύσεις και εκδίδοντας προειδοποιήσεις για αποτροπή πυρκαγιών λόγω ανθρώπινων δραστηριοτήτων και βαριά πρόστιμα.
Πυροσβεστικό όχημα Ελλάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έναρξη αντιπυρικής περιόδου: Το σχέδιο της Πολιτικής Προστασίας

Στο επίκεντρο του φετινού σχεδιασμού της Πολιτικής Προστασίας για τις πυρκαγιές τίθενται η πρόληψη και η επιτήρηση μέσω 100 drones, ενώ αξιοποιείται για πρώτη φορά η Εθνική Χαρτογράφηση Κινδύνου και ενισχύεται η επιχειρησιακή ετοιμότητα.
Σύσκεψη σε γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεδρίαση ΠΕΣΟΠΠ Αν. Αττικής για την αντιπυρική περίοδο 2026

Πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Ανατολικής Αττικής για την προετοιμασία της αντιπυρικής περιόδου 2026, με έμφαση στον σωστό συντονισμό και τη συνεργασία όλων των φορέων.
Υπουργός σε εκδήλωση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευ. Τουρνάς: Πολύ απαιτητική η φετινή αντιπυρική περίοδος

Σύσκεψη για την αντιπυρική περίοδο έγινε στη Λάρισα με τη συμμετοχή του υπ. Κλιματικής Κρίσης και άλλων φορέων. Ο κ. Τουρνάς τόνισε τη δυσκολία του φετινού καλοκαιριού και τη μείωση των καμένων εκτάσεων στη Θεσσαλία.
Έλληνας πυροσβέστης δάσους
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

52 πυρκαγιές το Σαββατοκύριακο, έκκληση για επαγρύπνηση και πρόληψη

Ανησυχία προκάλεσε στις Αρχές ο μεγάλος αριθμός πυρκαγιών το Σαββατοκύριακο, με 52 δασικές εστίες πριν την επίσημη αντιπυρική περίοδο. Το Υπουργείο καλεί σε ετοιμότητα και αυξημένη προσοχή από όλους.