ΓΔ: 2610.22 0.26% Τζίρος: 296.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Περιπολικό αστυνομίας
Φώτο: Shutterstock

Χανιά: Συλλήψεις για άγρα πελατών σε υπαίθριους χώρους στάθμευσης

Συνελήφθησαν δύο άτομα στον Δήμο Κισσάμου για άγρα πελατών σε ιδιωτικά πάρκινγκ, μετά από καταγγελίες για αθέμιτο ανταγωνισμό και παραβίαση της τουριστικής νομοθεσίας.

Δύο άτομα ελληνικής υπηκοότητας συνελήφθησαν στα Χανιά, κατηγορούμενοι για παράνομη άγρα πελατών, στο πλαίσιο επιχειρήσεων που αποσκοπούν στην αντιμετώπιση του αθέμιτου ανταγωνισμού και την αυστηρή τήρηση της τουριστικής νομοθεσίας.

Σύμφωνα με τις αρχές, οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν έπειτα από πλήθος συνεχιζόμενων καταγγελιών, που αφορούσαν υπαλλήλους ιδιωτικών υπαίθριων χώρων στάθμευσης στην περιοχή του Δήμου Κισσάμου. 

Οι εργαζόμενοι αυτοί, επιδίδονταν συστηματικά σε άγρα πελατών, κατευθύνοντας οχήματα επισκεπτών σε συγκεκριμένους ιδιόκτητους χώρους στάθμευσης, προκαλώντας αντιδράσεις στον κλάδο.

Κατόπιν οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, που έλαβε χώρα τις μεσημβρινές ώρες της Πέμπτης 31 Ιουλίου, αστυνομικοί του Τμήματος Κισσάμου εντόπισαν τους δύο συλληφθέντες να προσελκύουν με επιθετικό ή παραπλανητικό τρόπο πελάτες, παραβιάζοντας τους όρους υγιούς ανταγωνισμού και την κείμενη τουριστική νομοθεσία.

Η εξέλιξη αυτή αναδεικνύει τις αυξημένες πιέσεις που δέχεται, ιδιαίτερα στην τουριστική περίοδο, ο τοπικός κλάδος στάθμευσης και τα προβλήματα που δημιουργούνται από παρόμοιες πρακτικές στο επιχειρηματικό περιβάλλον, επηρεάζοντας τόσο την αξία των προσφερόμενων υπηρεσιών όσο και την εικόνα του προορισμού.

Η σχετική προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη από το Αστυνομικό Τμήμα Κισσάμου, με στόχο τη διερεύνηση του συνόλου των περιστατικών και την εξέταση πιθανών ευθυνών και άλλων εμπλεκομένων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σταύρος Παπασταύρου συζήτηση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στ. Παπασταύρου: Η φύση πυλώνας για την ανάπτυξη της Κρήτης

Κατά την επίσκεψή του στο Ηράκλειο, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Στ. Παπασταύρου, αναφέρθηκε σε σημαντικές υποδομές της Κρήτης, την αναβάθμισή της, το νέο αεροδρόμιο, την ηλεκτρική διασύνδεση και τις επικείμενες σεισμικές έρευνες.
Πύργος Ηρακλείου υπό κατασκευή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ηράκλειο: Ο Στ. Παπασταύρου επισκέφθηκε το νέο αεροδρόμιο υπό κατασκευή

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρος Παπασταύρου, παρευρέθηκε στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας για την ανάδειξη του φυσικού πλούτου της Κρήτης στο νέο αεροδρόμιο Ηρακλείου, τονίζοντας τη σημασία της αειφόρου ανάπτυξης.
πανοραμική Ρεθύμνου λιμάνι
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κρητική φιλοξενία: Τι πρεσβεύει η «σχολή» του Ρεθύμνου

Η Κρήτη ξεχωρίζει για τη φιλοξενία της, με τα ξενοδοχεία του νησιού να καταγράφουν υψηλό Net Promoter Score (63) έναντι του μέσου όρου Ελλάδας (57), σύμφωνα με μελέτη του ΙΝΣΕΤΕ για τη διετία Νοέμβριος 2025 - Μάρτιος 2026.
Φαράγγι Σαμαριάς Κρήτη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χανιά: Βρέθηκε ο 73χρονος Βρετανός που αγνοούνταν στη Ίμπρο

Ένας 73χρονος Βρετανός τουρίστας χάθηκε στο φαράγγι της Ίμπρου στα Σφακιά, κινητοποιώντας Πυροσβεστική και Αστυνομία. Εντοπίστηκε σώος έπειτα από έρευνες που ξεκίνησαν όταν ενημερώθηκε η σύζυγός του για την εξαφάνισή του.
πανοραμική Ρεθύμνου λιμάνι
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρέθυμνο: Η γαλλική αγορά ενδιαφέρεται για αυθεντικές εμπειρίες και off season τουρισμό

Ισχυρό ενδιαφέρον της γαλλικής αγοράς για εναλλακτικές μορφές τουρισμού στο Ρέθυμνο καταγράφηκε στην έκθεση IFTM Top Resa, με έμφαση στην αυθεντικότητα, τις δραστηριότητες εκτός high season και την κρητική γαστρονομία.
πανοραμική Ρεθύμνου λιμάνι
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρέθυμνο: Εκδηλώσεις δύο ημερών για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

Ο Δήμος Ρεθύμνου και ο Σύλλογος Ξενοδόχων γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού με εκδήλωση το Σάββατο στον Αδελιανό Κάμπο, με μουσική, χορό και γευσιγνωσία τοπικών προϊόντων, προβάλλοντας την κρητική φιλοξενία.