ΓΔ: 2112.46 0.57% Τζίρος: 393.59 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
Φώτο: Shutterstock

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 21χρονου Τούρκου για εγκληματική οργάνωση κι απόπειρα δολοφονίας

Στη Θεσσαλονίκη συνελήφθη 21χρονος Τούρκος υπήκοος, ο οποίος καταζητείται στη χώρα του για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Ένας Τούρκος υπήκοος, ηλικίας 21 ετών, συνελήφθη πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη μετά από αίτημα των τουρκικών αρχών, καθώς σε βάρος του εκκρεμεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέρχονται από δικαστικά έγγραφα της Τουρκίας, το περιστατικό για το οποίο κατηγορείται σημειώθηκε τον περασμένο Απρίλιο σε προάστιο της Κωνσταντινούπολης. Συγκεκριμένα, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης με την επωνυμία "Kirve" φέρονται να συμμετείχαν σε απόπειρα ανθρωποκτονίας εις βάρος ιδιώτη, καθώς δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα, ιδιοκτησίας του συλληφθέντος, άνοιξαν πυρ εναντίον του οχήματος του φερόμενου ως θύματος, τραυματίζοντάς τον.

Η θέση του συλληφθέντα και οι δικαστικές εξελίξεις

Οι τουρκικές αρχές υποστηρίζουν ότι ο 21χρονος συνέδραμε τους δράστες παρέχοντάς τους τη μοτοσικλέτα του, ώστε να εκτελέσουν την απόπειρα. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος αρνείται κάθε εμπλοκή, υποστηρίζοντας ότι "διώκεται για τα πολιτικά του πιστεύω" ενώ επισημαίνει πως έχει καταθέσει αίτημα ασύλου στην Ελλάδα.

Ο νεαρός άνδρας παρουσιάστηκε σήμερα ενώπιον του Εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης, όπου εξέφρασε την άρνησή του να εκδοθεί στην Τουρκία. Η τελική απόφαση για την έκδοσή του θα ληφθεί από το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο τις επόμενες ημέρες. Μέχρι τότε, ο 21χρονος παραμένει κρατούμενος εν αναμονή των εξελίξεων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ασθενοφόρο ΕΚΑΒ εξωτερικά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αλεξανδρούπολη: Νεκρό 3χρονο παιδί, συνελήφθη η μητέρα του

Νεκρό μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης παιδί 3 ετών. Η μητέρα του συνελήφθη και σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για έκθεση, ενώ τα αίτια θανάτου θα προκύψουν από την ιατροδικαστική εξέταση.
Σφύρα δικαστηρίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην Τουρκία θα εκδοθεί 42χρονος που εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη μετά τη φυγή

Ο 42χρονος που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη συναινεί στην έκδοσή του στην Τουρκία, όπου εκκρεμεί ποινή για ανθρωποκτονία του 2012 και επίθεση σε φυλακή, έχοντας διαφύγει κατά άδεια το 2023.