ΓΔ: 1482.43 1.23% Τζίρος: 89.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Church
Shutterstock

Παραμένουν κλειστές οι εκκλησίες, απέρριψε αιτήματα πολιτών το ΣτΕ

Απέρριψε για λόγους προστασίας της δημόσιας Υγείας το αίτημα πολιτών και σωματείων που ήθελαν να «παγώσει»η υπουργική απόφαση που απαγόρευε προσωρινά τις λειτουργίες στις εκκλησίες και άλλους θρησκευτικούς χώρους λατρείας.

Για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε τα αιτήματα πολιτών και Σωματείων που ζητούσαν την έκδοση προσωρινής διαταγής προκειμένου να ανοίξουν πανελλαδικά οι εκκλησίες για τους πιστούς, για να μπορούν να παρακολουθούν λειτουργίες.

Ειδικότερα, οι προσφεύγοντες στο ΣτΕ ζητούσαν να «παγώσει» η κοινή υπουργική απόφαση με την οποία πανελλαδικά απαγορεύθηκαν προσωρινά οι λειτουργίες και οι ιεροπραξίες στις εκκλησίες και τους άλλους θρησκευτικούς χώρους λατρείας.

Συγκεκριμένα, σε εκτέλεση των διατάξεων του άρθρου που αφορά τα κατεπείγοντα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού, εκδόθηκε η απόφαση των υπουργών Παιδείας και Υγείας με την οποία επιβλήθηκε το μέτρο της προσωρινής απαγόρευσης της τέλεσης κάθε είδους λειτουργιών και ιεροπραξιών στους θρησκευτικούς χώρους λατρείας για το χρονικό διάστημα από 16.3.2020 έως 30.3.2020.

Οι προσφεύγοντες υποστηρίζουν ότι η προσβαλλόμενη υπουργική απόφαση είναι αντισυνταγματική και παράνομη και ειδικότερα, επισημαίνουν ότι το μέτρο της προσωρινής απαγόρευσης τέλεσης κάθε είδους λειτουργιών, κλπ, έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με τα άρθρα 3, 13 και 25 του Συντάγματος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣτΕ: Απορρίφθηκαν οι αιτήσεις για «πάγωμα» εμβολιασμού υγειονομικών

Στην Ολομέλεια ΣτΕ εκκρεμεί ανάλογο αίτημα της ΠΟΕΔΗΝ για έκδοση προσωρινής διαταγής και για αναστολή της απόφασης για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών εργαζομένων στον χώρο της υγείας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αίτημα ακύρωσης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού από ΠΟΕΔΗΝ στο ΣτΕ

Στο δικόγραφο εκτίθεται ότι «η θέσπιση της υποχρέωσης εμβολιασμού και μάλιστα με την απειλή κυρώσεων εις βάρος των εργαζομένων, έρχεται σε ευθεία αντίθεση προς τις συνταγματικές διατάξεις».