ΓΔ: 2456.16 -2.02% Τζίρος: 414.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας

Λάρισα: Στις 16/5 θα απολογηθεί ο 21χρονος μητροκτόνος

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση ασκήθηκε στον 21χρονο από τη Λάρισα, που ομολόγησε τη δολοφονία της μητέρας του. Κατηγορείται επίσης για οπλοφορία, οπλοχρησία και κατοχή ναρκωτικών. Θα απολογηθεί την Παρασκευή.

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση ασκήθηκε στον 21 ετών μητροκτόνο της Λάρισας, που ομολόγησε ότι σκότωσε τη μητέρα του μέσα στο σπίτι τους στο κέντρο της Λάρισας, ενώ παράλληλα του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία και κατοχή ναρκωτικών ουσιών και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την προσεχή Παρασκευή.

Ποινικές διώξεις παράλληλα ασκήθηκαν και στον 22χρονο ξάδελφό του για υπόθαλψη εγκληματία αφού μαζί προσπάθησαν να μετακινήσουν και να εξαφανίσουν το πτώμα της 52χρονης γυναίκας, το οποίο και είχαν τυλίξει με ένα σεντόνι και επί πλέον ένα πάπλωμα. Ο 22χρονος θα απολογηθεί αύριο Τετάρτη στη 1.00 μετα το μεσημέρι.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστή Ρουμπίνη Λεονταρή, ο 21χρονος γύρω στις 5.00 τα ξημερώματα, χτύπησε την μητέρα του με το μαχαίρι πάνω από 25 φορές στο αριστερό ημιθωράκιο και στην κοιλιακή χώρα με ιδιαίτερη μανία μέχρι που την αποτελείωσε και στη συνέχεια με απόλυτη ψυχραιμία φέρεται να καθάρισε το σπίτι προσπαθώντας να μην αφήσει ίχνη και αφού πέρασαν πάνω από 14 ώρες αποπειράθηκε να μεταφέρει εκτός σπιτιού τη σορό της ζητώντας τη βοήθεια του ξαδέρφου του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο καβγάς του 21 ετών μητροκτόνου με την μητέρα του ήταν τα οικονομικά, αφού ο νεαρός δεν εργαζόταν ή όπου πήγαινε δεν στέριωνε λόγω προβλημάτων που δημιουργούσε, όπως προσφατα σε εποχική τουριστική επιχείρηση με αποτέλεσμα να είναι άνεργος και να μη συνεισφέρει στα έξοδα του σπιτιού. Μία τέτοια αντιπαράθεση ήταν και ο τελευταία φασαρία στο σπίτι που κατέληξε στη δολοφονία της γυναίκας από το ίδιο της το παιδί.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σφυρί δικαιοσύνης δικαστηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Σφυροκόπησε και λήστεψε την πρώην υπουργό, λέει ο εισαγγελέας

Ο Τζόσουα Κέρι, 28 ετών, κατηγορείται για τη δολοφονία της πρώην υπουργού Αν Γουίτικαμ, την οποία χτύπησε 21 φορές με σφυρί στο σπίτι της στη νοτιοδυτική Αγγλία. Η Γουίτικαμ βρέθηκε νεκρή στις 9 Ιουλίου.
Σημαία του Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Εκτέλεση δύο ανδρών για συμμετοχή σε διαδηλώσεις του Ιανουαρίου

Στο Ιράν εκτελέστηκαν δια απαγχονισμού δύο άνδρες που κατηγορούνταν για τον θάνατο αστυνομικών στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, βιντεοσκόπησαν και πρόβαλαν τη σκηνή του φόνου στο εξωτερικό.
Ολομέλεια Ελληνικής Βουλής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λαμπρόπουλος για Άργος: Οι αστυνομικοί παραβίασαν τον νόμο και θα διωχθούν

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Γ. Λαμπρόπουλος τόνισε στη Βουλή πως η πλειοψηφία των αστυνομικών δρα νόμιμα και όσοι παρανομούν υφίστανται κυρώσεις. Για το περιστατικό στο Άργος ξεκαθάρισε ότι δεν ακολουθήθηκαν οι κανόνες και η δικαιοσύνη θα αποφανθεί.
Άγαλμα δικαιοσύνης
ΔΙΕΘΝΗ

Διχάζει την Ιταλία η καταδίκη κοσμηματοπώλη για φόνο ληστών

Ο κοσμηματοπώλης Μάριο Ροτζιέρο καταδικάστηκε σε 14 χρόνια και 9 μήνες φυλάκιση για φόνο δύο ληστών, αφού τους πυροβόλησε ενώ απομακρύνονταν. Η υπόθεση διχάζει την Ιταλία και ο ίδιος δήλωσε ότι θα παραδοθεί στις αρχές.