ΓΔ: 2619.08 -0.15% Τζίρος: 424.86 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κτίριο

ΕΕ: Η Ελλάδα να μεταφέρει στο δίκαιο της, την πράξη για την προσβασιμότητα

Τα κράτη μέλη είχαν προθεσμία έως τις 28 Ιουνίου 2022 για να μεταφέρουν τις διατάξεις της οδηγίας στο εθνικό τους δίκαιο.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι έστειλε αιτιολογημένη γνώμη στην Ελλάδα, επειδή δεν μετέφερε πλήρως στο εθνικό της δίκαιο την ευρωπαϊκή πράξη για την προσβασιμότητα.

Η ευρωπαϊκή πράξη για την προσβασιμότητα απαιτεί τα βασικά προϊόντα και οι υπηρεσίες, όπως τα τηλέφωνα, οι υπολογιστές, τα ηλεκτρονικά βιβλία, οι τραπεζικές υπηρεσίες και οι ηλεκτρονικές επικοινωνίες, να είναι προσβάσιμα για τα άτομα με αναπηρίες. 

Τα κράτη μέλη είχαν προθεσμία έως τις 28 Ιουνίου 2022 για να μεταφέρουν τις διατάξεις της οδηγίας στο εθνικό τους δίκαιο. Στις 19 Ιουλίου 2022 η Επιτροπή απέστειλε προειδοποιητική επιστολή στην Ελλάδα επειδή δεν είχε κοινοποιήσει κανένα μέτρο μεταφοράς στο εθνικό δίκαιο εντός της προθεσμίας της οδηγίας. 

Στη συνέχεια, η Ελλάδα κοινοποίησε μέτρα μεταφοράς στο εθνικό δίκαιο τα οποία, σύμφωνα με αυτοαξιολόγησή της, ήταν πλήρη. Ωστόσο, μετά από λεπτομερή ανάλυση, οι υπηρεσίες της Επιτροπής διαπίστωσαν ότι εξακολουθούσαν να υφίστανται ορισμένα κενά ως προς τη μεταφορά στο εθνικό δίκαιο. Για τον λόγο αυτό, η Επιτροπή αποφάσισε να αποστείλει αιτιολογημένη γνώμη στην Ελλάδα, η οποία έχει πλέον προθεσμία δύο μηνών για να απαντήσει και να λάβει τα αναγκαία μέτρα. Διαφορετικά, η Επιτροπή μπορεί να αποφασίσει να παραπέμψει την υπόθεση στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Το τουρκολιβυκό μνημόνιο είναι άκυρο και παράνομο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε άκυρο και παράνομο το τουρκολιβυκό μνημόνιο στο IISS Manama Dialogue, τονίζοντας πως αγνοεί τα δικαιώματα των ελληνικών νησιών σε ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα όπως ορίζει το Διεθνές Δίκαιο.
Άκης Σκέρτσος πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκέρτσος: Εξαίρεση της Ελλάδας από το ευρωπαϊκό «πάγωμα» για τα social media

Ο Άκης Σκέρτσος επισημαίνει την εξαίρεση της Ελλάδας από την ευρωπαϊκή αναστολή εθνικών νομοθετικών πρωτοβουλιών για την προστασία ανηλίκων στο διαδίκτυο, τονίζοντας πως η επιλογή της κυβέρνησης δικαιώνεται.
Παπασταύρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παπασταύρου: Ρήτρα διαφυγής για τη μείωση του ενεργειακού κόστους

Ο Στ. Παπασταύρου τόνισε την ανάγκη ευελιξίας στη ρήτρα διαφυγής για άμεσα, προσωρινά μέτρα μείωσης ενεργειακού κόστους σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, μιλώντας στο Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας ΕΕ.
Οζγκιούρ Οζέλ
ΔΙΕΘΝΗ

Οζέλ: Το τουρκολιβυκό απορρίφθηκε διεθνώς αντίθετα με τη συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου

Ο Οζγκιούρ Οζέλ άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση Ερντογάν για τους χειρισμούς της στα ελληνοτουρκικά, τις σχέσεις με ΕΕ και ΗΠΑ, και την απομόνωση της Τουρκίας από διεθνή προγράμματα λόγω λανθασμένων πολιτικών επιλογών.
Απόστολος Τζιτζικώστας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζιτζικώστας: Επιλογή αξιών η ενεργή συμμετοχή της Ελλάδας στην ΕΕ

Ο Επίτροπος Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού, Απ. Τζιτζικώστας, πραγματοποίησε την κεντρική ομιλία στην εκδήλωση για τα 25 χρόνια του Jean Monnet στο ΕΚΠΑ, τονίζοντας τη σημασία της έγκαιρης ερευνητικής διορατικότητας και της προσαρμογής της Ευρώπης.
Κωνσταντίνος Τασούλας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο ΠτΔ στην παρουσίαση τόμου για τα 50 χρόνια ΕΣΔΑ και 75 χρόνια Συμβούλιο Ευρώπης

Ο Κωνσταντίνος Τασούλας θα παραστεί την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου στις 10:30 στο Συμβούλιο της Επικρατείας και θα χαιρετίσει την παρουσίαση τόμου για τα 50 χρόνια Ε.Σ.Δ.Α. και τα 75 χρόνια Συμβουλίου της Ευρώπης.