ΓΔ: 2058.82 -0.19% Τζίρος: 116.14 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:27:00
περιπολικό άμεσης δράσης
Περιπολικό της Άμεσης Δράσης της Ελληνικής Αστυνομίας έξω από κτίριο στην πόλη.

Στις 233 οι συλλήψεις για παραβίαση των μέτρων κατά του κορονοϊoύ

Oι συλληφθέντες λειτουργούσαν καταστήματα για τα οποία ισχύει το μέτρο της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας. Συνεχίζονται οι έλεγχοι από την Ελληνική Αστυνομία.

Αυξάνεται, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο αριθμός των συλληφθέντων για παραβίαση των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού. Ειδικότερα, οι συλλήψεις ανέρχονται πλέον σε 233, ενώ οι παραβάσεις σε 222. Σημειώνεται, ότι χθες, Σάββατο 21/3, βεβαιώθηκαν 13 παραβάσεις και συνελήφθησαν 12 άτομα σε όλη την Ελλάδα.

Αναλυτικά, οι συλλήψεις και οι παραβάσεις ανά ημέρα έχουν ως εξής: Την Πέμπτη 12/3 4 παραβάσεις και 5 συλλήψεις. την Παρασκευή 13/3 1 και 1, αντίστοιχα, το Σάββατο 14/3 86 και 90, την Κυριακή 15/3 31 και 31, την Δευτέρα 16/3 16 και 16 συλλήψεις, την Τρίτη 17/3 7 και 7, την Τετάρτη 18/3 22 και 24, την Πέμπτη 19/3 17 και 20 και την Παρασκευή 20/3 25 και 27.

Ανά περιοχή έχουν γίνει οι εξής συλλήψεις: 94 στην Αττική, 36 στη Δυτική Ελλάδα, 13 στην Κεντρική Μακεδονία, 11 στη Θεσσαλία, 11 στα Ιόνια Νησιά, 10 στην Κρήτη, 10 στη Θεσσαλονίκη, 10 στο Νότιο Αιγαίο, 10 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 9 στην Πελοπόννησο, 6 στη Δυτική Μακεδονία, 6 στη Στερεά Ελλάδα, 4 στο Βόρειο Αιγαίο και 3 στην Ήπειρο.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι συλληφθέντες λειτουργούσαν καταστήματα λιανικής πώλησης, κομμωτήρια, καφετέριες, καφενεία, εστιατόρια, ταβέρνες, ψητοπωλεία, ανθοπωλεία, γήπεδα, καταστήματα ενδυμάτων κ.λπ., για τα οποία ισχύει το μέτρο της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό την διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κιρ Στάρμερ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Στάρμερ: Δικαίωμα των πολιτών οι ειρηνικές διαδηλώσεις στη Βρετανία

Ο Κιρ Στάρμερ τόνισε το δικαίωμα των πολιτών για ειρηνική διαμαρτυρία, καταδικάζοντας παράλληλα τις επιθέσεις στην αστυνομία μετά τη χθεσινή πορεία κατά της μετανάστευσης στο Λονδίνο.
Συντριβάνι Συντάγματος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύγκρουση Ισραηλινών και Παλαιστινίων στην πλατεία Συντάγματος

Επεισόδιο μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στην Πλατεία Συντάγματος, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός ατόμου. Όλοι οι εμπλεκόμενοι οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα.