ΓΔ: 2686.2 1.75% Τζίρος: 315.94 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Διασώστης μετά σεισμό
Διασώστης κινείται γρήγορα ανάμεσα στα ερείπια μετά τον σεισμό στην Πάργα.

Σοβαρές ζημιές άφησε πίσω της η σεισμική δόνηση στην Πάργα

Άρχισε στην περιοχή του Καναλακίου η καταγραφή και η αποκατάσταση ζημιών από τον σεισμό 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Πάργα. Σοβαρές ζημιές σε περίπου 30 παλιά σπίτια.

Στο δρόμο βρίσκονται από τα ξημερώματα οι κάτοικοι στο Καναλάκι της Πρέβεζας και των γύρω χωριών στους Δήμους Πάργας και Σουλίου, φοβισμένοι από τον ισχυρό σεισμό των 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ενώ κάποιοι από αυτούς, που βρέθηκαν στο επίκεντρο του σεισμού «είδαν» τους κόπους μιας ζωής να χάνονται.

Ευτυχώς δεν θρηνούμε ανθρώπινες ζωές λένε όλοι.

Περίπου 30 παλιά σπίτια υπέστησαν σοβαρές ζημιές, κατέρρευσαν τοίχοι, ενώ από θαύμα σώθηκε ένα ζευγάρι όταν ο εξωτερικός τοίχος του σπιτιού έπεσε δίπλα από το κρεβάτι τους.

Οικοδομές της δεκαετίας του 1970 υπέστησαν σοβαρές ζημιές και κρίνονται ακατοίκητες. Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας που βρίσκεται από το πρωί στην περιοχή, σε δηλώσεις του, ανέφερε πως για το μέγεθος του σεισμού η περιοχή άντεξε.

Ωστόσο επισημαίνει πως σε επικοινωνία με τα αρμόδια υπουργεία δρομολογείται λύση για όλους εκείνους που τα σπίτια τους κρίνονται ακατάλληλα, με γνώμονα την κρίσιμη περίοδο του κορονοϊού που διανύουμε.

Σοβαρά ζημιές υπέστη το νεκροταφείο στο Κανελακι ενώ συνεργεία της Περιφέρειας εργάζονται πυρετωδώς για να αποκαταστήσουν τις ζημιές στο επαρχιακό δίκτυο όπου σημειώθηκαν καταπτώσεις βράχων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

αναμμένο κερί πένθους
ΔΙΕΘΝΗ

Εκδήλωση στη Βενεζουέλα για τα θύματα των σεισμών της 24ης Ιουνίου

Περίπου 400 άτομα τίμησαν με λευκά κεριά τα θύματα των δύο σεισμών στη Βενεζουέλα, 100 μέρες μετά την τραγωδία, στον χώρο όπου κατέρρευσε συγκρότημα κατοικιών στην Καραμπαγιέδα, κρατώντας ζωντανή τη μνήμη των αδικοχαμένων.
Σεισμογράφος μετρά σεισμό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ κοντά στη Χαλανδρίτσα, αναστάτωση στην Πάτρα

Σεισμός μεγέθους 4,1 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 18:25 στην Πάτρα, τα Καλάβρυτα και περιοχές της Αχαΐας, με επίκεντρο κοντά στη Χαλανδρίτσα, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο και το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο.
Σεισμογράφος μετρά σεισμό
ΔΙΕΘΝΗ

Σεισμός 5,4 Ρίχτερ στη Σανλιούρφα Τουρκίας χωρίς θύματα ή ζημιές

Σεισμός 5,4 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 10:40 στο Καρακιοπρού της Σανλιούρφα, σύμφωνα με την AFAD. Έγινε αισθητός σε Συρία και Ιράκ, ενώ κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους σε πόλεις κοντά στο επίκεντρο του περυσινού καταστροφικού σεισμού.