ΓΔ: 2260.67 0.04% Τζίρος: 183.46 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Χειροπέδες σε άνδρα
Φώτο: Χειροπέδες σε συλληφθέντα

Τέσσερις συλλήψεις για παράνομα τυχερά παιχνίδια στη Θεσσαλονίκη

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 18 πλήρεις ηλεκτρονικοί υπολογιστές και άλλοι δύο πλήρεις ηλεκτρονικοί υπολογιστές που λειτουργούσαν ως κεντρική μονάδα ελέγχου και διαχείρισης (servers), 590 ευρώ, δύο τηλεχειριστήρια και χειρόγραφες σημειώσεις.

Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος για παράνομα τυχερά παιχνίδια σε κατάστημα στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, το απόγευμα του Σαββάτου 4 Ιανουαρίου, κατά τη διάρκεια ελέγχου σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος διαπιστώθηκε ότι η προσωρινά υπεύθυνη, ενεργώντας για λογαριασμό του ιδιοκτήτη του καταστήματος, είχε εγκαταστήσει και θέσει σε λειτουργία 18 πλήρεις ηλεκτρονικούς υπολογιστές, συνδεδεμένους σε δίκτυο, έχοντας επιτρέψει σε πελάτη του καταστήματος τη συμμετοχή του ως παίκτη στο απαγορευμένο τυχερό παίγνιο «φρουτάκια». Στη δικογραφία που σχηματίστηκε για παράβαση της νομοθεσίας περί παιγνίων περιλαμβάνεται και ο ιδιοκτήτης του καταστήματος.

Ενώ άλλη υπάλληλος του καταστήματος διαχειριζόταν τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές μέσω δύο άλλων ηλεκτρονικών υπολογιστών, που λειτουργούσαν ως κεντρικές μονάδες ελέγχου και διαχείρισης (servers), απ' όπου εισήγαγε μονάδες πονταρίσματος και άλλαζε την εικόνα που εμφανίζεται στις οθόνες των υπολογιστών για να μη γίνει αντιληπτή η παράνομη δραστηριότητα. Τέλος, έτερη υπάλληλος βρέθηκε να εργάζεται στο κατάστημα παρέχοντας απλή συνέργεια στην ανωτέρω παράνομη πράξη.

Στο πλαίσιο των ερευνών, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 18 πλήρεις ηλεκτρονικοί υπολογιστές και άλλοι δύο πλήρεις ηλεκτρονικοί υπολογιστές που λειτουργούσαν ως κεντρική μονάδα ελέγχου και διαχείρισης (servers), 590 ευρώ, δύο τηλεχειριστήρια και χειρόγραφες σημειώσεις.

Οι συλληφθείσες υπάλληλοι του καταστήματος οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ ο παίκτης αφέθηκε ελεύθερος με προφορική εντολή εισαγγελέα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ασθενοφόρο στο Ιπποκράτειο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γέφυρα ζωής για ανήλικο από Κοζάνη: Σε 18’ από Μάλγαρα στο Ιπποκράτειο

Συντονισμένη επιχείρηση ΕΚΑΒ και αστυνομίας εξασφάλισε ταχεία μεταφορά παιδιού με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις από Κοζάνη στη Θεσσαλονίκη, όπου το ασθενοφόρο έφτασε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο σε μόλις 18 λεπτά.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη τριών ατόμων για τηλεφωνικές απάτες σε Θεσσαλονίκη και Κατερίνη

Συνελήφθησαν στην Κατερίνη τρεις άνδρες για τηλεφωνικές απάτες σε Θεσσαλονίκη και Κατερίνη. Προσποιούνταν λογιστές ή αστυνομικούς, αποσπώντας συνολικά 27.000 ευρώ και κοσμήματα με διάφορα προσχήματα από τα θύματά τους.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 21χρονου στη Θεσσαλονίκη για σεξουαλική πράξη με ανήλικη

Συνελήφθη 21χρονος στον Εύοσμο μετά από καταγγελία 17χρονης για βιασμό. Συνελήφθησαν επίσης ιδιοκτήτης και υπάλληλος καταστήματος για διάθεση αλκοόλ σε ανήλικη, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι με εντολή εισαγγελέα.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη μετά από καταδιώξεις για επικίνδυνη οδήγηση

Στη Νικόπολη Θεσσαλονίκης συνελήφθη 46χρονος μετά από καταδίωξη σε κλεμμένο Ι.Χ. με πλαστές πινακίδες. Παρέβη STOP και κινήθηκε ανάποδα, ενώ τελικά συνελήφθη με κατηγορίες για κλοπή, πλαστογραφία, απείθεια και επικίνδυνη οδήγηση.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις για εκβίαση νεαρού με πρόσχημα χρέος

Δύο άνδρες, 29 και 19 ετών, συνελήφθησαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης μετά από καταγγελία 19χρονου ότι τον εκβίαζαν για χρήματα και του αφαίρεσαν ζακέτα. Θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα με σχηματισθείσα δικογραφία.