ΓΔ: 1401.58 0.28% Τζίρος: 97.06 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 DATA
ΕΦΕΤ

Πρόστιμα 229.845 ευρώ από τον ΕΦΕΤ σε 28 επιχειρήσεις τροφίμων

Την επιβολή προστίμων σε 28 επιχειρήσεις τροφίμων, συνολικού ύψους 229.845 ευρώ, επικύρωσε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) και καλεί τις επιχειρήσεις τροφίμων να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή στην πιστή τήρηση των απαιτήσεων της νομοθεσίας.

Ο ΕΦΕΤ μετά από εξέταση των ενστάσεων αποφάσισε την επιβολή προστίμων σε 28 επιχειρήσεις τροφίμων, συνολικού ύψους 229.845 ευρώ, και καλεί τις επιχειρήσεις να τηρούν τις απαιτήσεις που ορίζει ο νόμος.

Συγκεκριμένα, τα πρόστιμα αφορούν επιχειρήσεις μαζικής εστίασης και λιανικού εμπορίου, σε εγκαταστάσεις παραγωγής και εμπορίας τροφίμων: κρέατος, παρασκευασμάτων κρέατος και πουλερικών, γάλακτος, αλιευμάτων, επεξεργασίας και τυποποίησης φρούτων, αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής για: 

  • Παραγωγή, διακίνηση και διάθεση μη ασφαλών τροφίμων
  • Αποκλίσεις ως προς την εφαρμογή HACCP
  • Μη συμμόρφωση ως προς τις γενικές απαιτήσεις υγιεινής
  • Παραπλανητική επισήμανση, παρουσίαση και διαφήμιση τροφίμων
  • Μη συμμόρφωση με τα μέτρα της δέσμευσης ή κατάσχεσης τροφίμων από τις αρμόδιες αρχές.

Ο ΕΦΕΤ καλεί τις επιχειρήσεις τροφίμων να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή στην πιστή τήρηση των απαιτήσεων της νομοθεσίας, τόσο για τη διασφάλιση της υγιεινής και της ασφάλειας των τροφίμων όσο και για την ορθή λειτουργία τους και διαβεβαιώνει το καταναλωτικό κοινό ότι συνεχίζει τους συστηματικούς ελέγχους προκειμένου να διασφαλίζει και να προστατεύει τα συμφέροντα των καταναλωτών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί από την αγορά αποξηραμένα βερύκοκα προέλευσης Τουρκίας

Το προϊόν εξετάστηκε από τη Χημική Υπηρεσία Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και διαπιστώθηκε ότι περιέχει διοξείδιο του θείου σε συγκέντρωση που υπερβαίνει το ανώτατο επιτρεπτό όριο.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δράσεις του ΕΦΕΤ για μείωση της σπατάλης τροφίμων και βιώσιμων πολιτικών

Στο επίκεντρο της εκστρατείας του ΕΦΕΤ για το 2023 βρίσκεται το νερό σημειώνοντας πως πρέπει να υπάρξει συνεργασία για τον σχεδιασμό πολιτικών που ευνοούν την παραγωγή τροφίμων με λιγότερο νερό.