ΓΔ: 1407.03 -0.97% Τζίρος: 71.88 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

ΑΑΔΕ- Επιστολική ψήφος: Έως τις 18.00 η υποβολή μεταβολής στοιχείων πολιτών

Ενόψει της επιστολικής ψήφου στις Ευρωεκλογές μπορούν να υποβάλουν αίτημα οι πολίτες που θέλουν να αλλάξουν στοιχεία μητρώου για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Σήμερα μέχρι τις 18.00, ώρα Ελλάδας μπορούν να υποβάλουν το αίτημά τους στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων οι πολίτες που θέλουν να μεταβάλουν τα στοιχεία μητρώου τους και να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα με επιστολική ψήφο.

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί και διεκπεραιωθεί τουλάχιστον 5.500 σχετικά αιτήματα πολιτών.

Υπενθυμίζεται ότι το αίτημα υποβάλλεται μέσω της ψηφιακής πύλης myAADE (myaade.gov.gr) στην εφαρμογή Τα Αιτήματά μου, στη διαδρομή Νέο Αίτημα > Φορολογία > (Θεματική Ομάδα) Μητρώο > (Διαδικασία) Μεταβολές στοιχείων φυσικού προσώπου για επιστολική ψήφο.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΚΕΦ) της ΑΑΔΕ στο (+30) 213-1621000, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 07:30 – 17:00.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Thessaly Evros Pass: Άνοιξε η πλατφόρμα για υποβολή αιτήσεων μέσω του gov

Tο πρόγραμμα, με συνολικό προϋπολογισμό 4,45 εκατ. ευρώ αφορά σε άυλες ψηφιακές χρεωστικές κάρτες, τις οποίες οι δικαιούχοι θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν μέχρι και την τελευταία ημέρα της επιλεχθείσας φάσης.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτογραφίες ανήλικων μέσω του gov.gr και της ψηφιακής υπηρεσίας myPhoto

Πλέον, ο έχων την επιμέλεια θα μπορεί εύκολα, γρήγορα και χωρίς περιττή γραφειοκρατία ή μετακινήσεις σε φυσικό σημείο εξυπηρέτησης να διεκπεραιώνει τις διαδικασίες για τις οποίες απαιτείται η προσκόμιση φωτογραφίας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαθέσιμη και για φωτογραφίες ανήλικων η ψηφιακή υπηρεσία myPhoto

Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης αναβαθμίζει τη συγκεκριμένη υπηρεσία για τους ανήλικους, διευκολύνοντας ουσιαστικά τη διεκπεραίωση μιας σειράς διοικητικών διαδικασιών που απαιτούν προσκόμιση φωτογραφίας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ευρωεκλογές 2024: Άνοιξαν οι κάλπες - Πού και πώς ψηφίζουμε

Οι εκλογείς που είχαν επιλέξει να ψηφίσουν επιστολικά και τελικά δεν το έπραξαν ή έστειλαν εκπρόθεσμα την ψήφο τους, θα μπορέσουν να ψηφίσουν δια ζώσης μετά τις 11:00 το πρωί στο εκλογικό τμήμα που είναι εγγεγραμμένοι.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκίνησε η επιστροφή πινακίδων σε οδηγούς εν όψει των ευρωεκλογών

Δεν θα επιστραφούν οι πινακίδες και οι άδειες οδήγησης που έχουν αφαιρεθεί για παραβάσεις αντικοινωνικής στάθμευσης καθώς και σε περιπτώσεις για τις οποίες έχουν εκδοθεί σχετικές αποφάσεις από δικαστικές Αρχές.