ΓΔ: 1482.43 1.23% Τζίρος: 89.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Κατάληψη πολιτών στις επιταγμένες περιοχές στη Μυτιλήνη

Πολίτες απέκλεισαν τη θέση Καράβα - Καβακλή Μανταμάδου η οποία επιτάχθηκε προκειμένου να κατασκευασθεί εκεί δομή διαμονής μεταναστών και προσφύγων.

Τη θέση Καράβα - Καβακλή Μανταμάδου η οποία επιτάχθηκε προκειμένου να κατασκευασθεί εκεί δομή διαμονής μεταναστών και προσφύγων απέκλεισαν σήμερα από νωρίς το πρωί πολίτες και αυτοκίνητα αλλά και μηχανήματα του δήμου δυτικής Λέσβου.

Στη θέση Διαβολόρεμα στην εθνική οδό Μυτιλήνης - Καλλονής όσο και στην περιοχή Παναγιά Τριχερούσα στην επαρχιακή οδό Μυτιλήνης - Μανταμάδου, επιτρέπεται η πρόσβαση μόνο στους κτηνοτρόφους που διατηρούν εκεί εγκαταστάσεις.

Απαγορεύεται η διέλευση ακόμα και των απορριμματοφόρων που κινούνται προς τον παρακείμενο στη συγκεκριμένη θέση Χώρο Υγειονομικής Ταφής Αποριμμάτων (Χ.Υ.Τ.Α) της Λέσβου. Το τελευταίο γεγονός μεταφράζεται σε κλείσιμο του ΧΥΤΑ όσο τουλάχιστον διαρκεί ο αποκλεισμός.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά ο αποκλεισμός της θέσης θα διαρκέσει κατ' αρχάς 48 ώρες και είναι συμβολικός αλλά και προειδοποιητικός, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει την επίταξη περιοχών για τρία χρόνια. Η κίνηση αυτή προκάλεσε αντιδράσεις, με τον περιφερειάρχη Β. Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη να δηλώνει αιφνιδιασμένος από τις κινήσεις της κυβέρνησης, ενώ για απαράδεκτη απόφαση έκανε λόγο ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αύξηση 113% των μεταναστευτικών ροών προς Ελλάδα το τελευταίο τρίμηνο

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας από τις αρχές του έτους έχουν συλληφθεί συνολικά 386 διακινητές μη νόμιμων μεταναστών στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Στους 219 οι συλληφθέντες του τελευταίου τριμήνου.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κατατέθηκε το ν/σ για την αυστηροποίηση των διαδικασιών απελάσεων

Με το προτεινόμενο νομοσχέδιο επιδιώκεται να εξαλειφθούν αρρυθμίες του υπάρχοντος νομοθετικού πλαισίου, τις οποίες εκμεταλλεύονται πολίτες τρίτων χωρών, ώστε να παραμένουν παρανόμως στη χώρα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε έκταση δικαιοδοσίας του ΥΕΘΑ η νέα δομή για πρόσφυγες και μετανάστες στη Μυτιλήνη

Την αντίθεσή του στη δημιουργία της νέας δομής εκφράζει ο δήμαρχος Μυτιλήνης, προαναγγέλλοντας αντιδράσεις. «Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για την ακύρωσή της», σημειώνει.