ΓΔ: 2679.97 0.48% Τζίρος: 239.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Ελικόπτερο διάσωσης Ιταλία

Ναυάγιο στη Μάλτα: Τουλάχιστον 10 μετανάστες νεκροί

Τουλάχιστον 10 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους σε ναυάγιο ανοιχτά της Μάλτας, σύμφωνα με την ιταλική ακτοφυλακή. Ένα αλιευτικό διέσωσε 48 άτομα, ενώ το σκάφος είχε ξεκινήσει από τη Λιβύη με περίπου 60 επιβαίνοντες.

Τουλάχιστον 10 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους σε ναυάγιο πλεούμενου ανοικτά της Μάλτας, σύμφωνα με ανακοίνωση της ιταλικής ακτοφυλακής.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «το σκάφος, το οποίο είχε αναχωρήσει από τη λιβυκή ακτή (...), έπλεε με περίπου 60 επιβαίνοντες. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ένα αλιευτικό που βρίσκονταν στην περιοχή περισυνέλεξε 48 ναυαγούς».

Η ακτοφυλακή σημείωσε ότι οι αρχές της Μάλτας ζήτησαν υποστήριξη από την Ιταλία «μετά το ναυάγιο ενός πλοίου που θεωρούνταν ότι μετέφερε μετανάστες, με ανθρώπους να έχουν πέσει στη θάλασσα».

Το περιστατικό σημειώθηκε περίπου 45 ναυτικά μίλια (83 χιλιόμετρα) ανατολικά-νοτιοανατολικά της Μάλτας, ενώ μια μονάδα της ιταλικής ακτοφυλακής συμμετείχε στις έρευνες το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το πλοίο της ιταλικής ακτοφυλακής «έχει περισυλλέξει μέχρι τώρα 10 πτώματα».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ματέο Σαλβίνι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Σαλβίνι: Η Ιταλία δεν θα δεχθεί πίσω μετανάστες από τη Γερμανία

Η Ιταλία δεν θα δεχτεί πίσω μετανάστες από τη Γερμανία στο άμεσο μέλλον, σύμφωνα με τον Ματέο Σαλβίνι, λόγω διαφωνιών για τη δευτερογενή μετανάστευση και τη δράση γερμανικών οργανώσεων στη Μεσόγειο.
Ιταλικό κοινοβούλιο κτήριο
ΔΙΕΘΝΗ

Αυστρία και Φινλανδία καλούν την Ιταλία να δεχτεί επιστροφές προσφύγων

Το μεταναστευτικό παραμένει στο προσκήνιο στην Ιταλία, καθώς Αυστρία και Φινλανδία ζητούν επιστροφές αιτούντων άσυλο στη βάση του νέου Συμφώνου Μετανάστευσης. Ήδη έγιναν τέσσερις επιστροφές, χωρίς να είναι σαφές αν θα συνεχιστούν.
Ηνωμένα Έθνη Γενεύη
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ελβετία ζητά από την Ιταλία να δεχθεί επιστροφές προσφύγων

Η Ελβετία σχεδιάζει να επιστρέψει στην Ιταλία αιτούντες άσυλο που ανήκουν στις «δευτερογενείς ροές», με τις διαδικασίες να ξεκινούν τέλη Αυγούστου, χωρίς να έχει προηγηθεί συνεννόηση με τη Ρώμη, σύμφωνα με την Corriere della Sera.
Ισπανικό Κοινοβούλιο κτίριο
ΔΙΕΘΝΗ

Ένταση Ισπανίας-Ιταλίας για το μεταναστευτικό ζήτημα

Συνεχίζεται η κόντρα Ισπανίας-Ιταλίας για το μεταναστευτικό. Ο Ισπανός ΥΠΕΞ Χοσέ Μανουέλ Άλβαρες τόνισε ότι πολλές χώρες, μεταξύ τους και η Ιταλία, δεν ανταποκρίθηκαν επαρκώς σε κρίσεις, όπως αυτές στη Λαμπεντούζα.