ΓΔ: 2057.26 0.04% Τζίρος: 195.85 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Φώτο: Shutterstock

Η Air China ακυρώνει τις πτήσεις της προς και από την Ελλάδα

Η απόφαση αυτή έρχεται ως μέτρο προστασίας κατά της εξάπλωσης του κοροναϊού, ο οποίος έχει στερήσει τη ζωή σε περισσότερους από 1000 ανθρώπους παγκοσμίως.

 Ακυρώνει πτήσεις από Πεκίνο προς Ελλάδα και αντίστροφα τον μήνα Φεβρουάριο η εταιρία Air China για επιχειρησιακούς λόγους, ενώ από τις 2 έως τις 18 Μαρτίου 2020 αναστέλλει τις πτήσεις της.

Λόγω της αύξησης των κρουσμάτων από τον κοροναϊό ήδη έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές ακυρώσεις από τους ταξιδιώτες με αποτέλεσμα η εταιρεία να προβεί σε ακυρώσεις, αλλά και σε αναστολή των προγραμματισμένων πτήσεων της από και προς Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, για τον μήνα Φεβρουάριο, η εταιρεία Air China προχωρά, για επιχειρησιακούς λόγους, σε ακυρώσεις πτήσεων (η σύνδεση Αθήνα-Πεκίνο ήταν τρεις φορές την εβδομάδα, Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο,) ενώ προγραμματισμένα να γίνουν είναι τα δρομολόγια των πτήσεων 15 Φεβρουαρίου και 29 Φεβρουαρίου.

Η εταιρεία προχωρά επίσης, με στόχο την ασφάλεια των επιβατών της (λόγους δημόσιας υγείας), σε αναστολή των πτήσεων της από 2 Μαρτίου έως και 18 Μαρτίου, ενώ προγραμματισμένες να γίνουν είναι οι πτήσεις των παρακάτω ημερομηνιών: 21, 23, 28 και 30 Μαρτίου.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν επιβεβαιωμένες περιπτώσεις κοροναϊού στην Ελλάδα, αλλά οι υγειονομικές αρχές της χώρας μας είναι σε πλήρη συναγερμό.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας παρομοίασε την απειλή της επιδημίας με την τρομοκρατία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φαναράκια Κινεζικής Πρωτοχρονιάς
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Ο πολιτιστικός τουρισμός δίνει ώθηση στην τοπική οικονομία

Φέτος, το Φεστιβάλ Φθινοπώρου και η Εθνική Ημέρα Κίνας συμπίπτουν, ξεκινώντας οκταήμερη γιορτή που ενισχύει την τοπική οικονομία. Πάνω από 2,3 δισ. ταξίδια εκτιμάται ότι θα γίνουν, δείχνοντας την ισχυρή άνοδο του τουρισμού.
Σημαία Κίνας οικονομία
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: 7,4% αύξηση στο εμπόριο υπηρεσιών το 8μηνο Ιαν-Αυγ 2025

Αύξηση 7,4% σημείωσε το εμπόριο υπηρεσιών στην Κίνα το οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου, φτάνοντας τα 5,25 τρισ. γιουάν. Οι εξαγωγές ανέβηκαν 14,7%, οι εισαγωγές 2,3% και το εμπορικό έλλειμμα μειώθηκε κατά 228 δισ. γιουάν.
Σημαία Κίνας γρανάζια βιομηχανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Ρεκόρ κατανάλωσης ρεύματος τον Ιούλιο και τον Αύγουστο

Ρεκόρ στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας σημειώθηκε στην Κίνα τον Ιούλιο και Αύγουστο λόγω παρατεταμένου καύσωνα και οικονομικής ανάκαμψης, φτάνοντας τα 1,02 τρισ. κιλοβατώρες, σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Ενέργειας.
Κουτί «Made in China»
ΔΙΕΘΝΗ

Η φετινή Global Digital Trade Expo στην Κίνα έφτασε τα 161,98 δισ. γιουάν

Η 4η Παγκόσμια Έκθεση Ψηφιακού Εμπορίου στην Χανγκτζόου συγκέντρωσε 1.812 εκθέτες, 257.000 επισκέψεις και εμπορικές συμφωνίες αξίας 161,98 δισ. γιουάν, παρουσιάζοντας νέες τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης και 382 καινοτόμα προϊόντα.
Πολυσύχνατοι δρόμοι Πεκίνου
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: 15 πιλοτικές πόλεις για βελτίωση κατανάλωσης ξένων τουριστών

Το Πεκίνο θα επιλέξει 15 πόλεις για να λάβουν κρατική χρηματοδότηση με στόχο τη βελτίωση της εμπειρίας αγορών και της εξυπηρέτησης των ξένων τουριστών, εστιάζοντας σε όσες έχουν αυξημένη κατανάλωση και πολλούς επισκέπτες.