ΓΔ: 1466.73 -0.91% Τζίρος: 74.61 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Η Air China ακυρώνει τις πτήσεις της προς και από την Ελλάδα

Η απόφαση αυτή έρχεται ως μέτρο προστασίας κατά της εξάπλωσης του κοροναϊού, ο οποίος έχει στερήσει τη ζωή σε περισσότερους από 1000 ανθρώπους παγκοσμίως.

 Ακυρώνει πτήσεις από Πεκίνο προς Ελλάδα και αντίστροφα τον μήνα Φεβρουάριο η εταιρία Air China για επιχειρησιακούς λόγους, ενώ από τις 2 έως τις 18 Μαρτίου 2020 αναστέλλει τις πτήσεις της.

Λόγω της αύξησης των κρουσμάτων από τον κοροναϊό ήδη έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές ακυρώσεις από τους ταξιδιώτες με αποτέλεσμα η εταιρεία να προβεί σε ακυρώσεις, αλλά και σε αναστολή των προγραμματισμένων πτήσεων της από και προς Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, για τον μήνα Φεβρουάριο, η εταιρεία Air China προχωρά, για επιχειρησιακούς λόγους, σε ακυρώσεις πτήσεων (η σύνδεση Αθήνα-Πεκίνο ήταν τρεις φορές την εβδομάδα, Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο,) ενώ προγραμματισμένα να γίνουν είναι τα δρομολόγια των πτήσεων 15 Φεβρουαρίου και 29 Φεβρουαρίου.

Η εταιρεία προχωρά επίσης, με στόχο την ασφάλεια των επιβατών της (λόγους δημόσιας υγείας), σε αναστολή των πτήσεων της από 2 Μαρτίου έως και 18 Μαρτίου, ενώ προγραμματισμένες να γίνουν είναι οι πτήσεις των παρακάτω ημερομηνιών: 21, 23, 28 και 30 Μαρτίου.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν επιβεβαιωμένες περιπτώσεις κοροναϊού στην Ελλάδα, αλλά οι υγειονομικές αρχές της χώρας μας είναι σε πλήρη συναγερμό.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας παρομοίασε την απειλή της επιδημίας με την τρομοκρατία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

covid-19-metallaxi-koronoios
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανησυχία από την υποπαραλλαγή ΧΒΒ.1.5 και την έξαρση της Covid-19 στην Κίνα

«Από την έξαρση των μολύνσεων στην Κίνα αυτό που προβληματίζει είναι το ενδεχόμενο εμφάνισης νέου στελέχους του SARS-CoV-2, η πιθανότητα είναι μικρή αλλά όχι μηδενική» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Νίκος Τζανάκης καθηγητής Πνευμονολογίας Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Κρήτης.