Στις λίστες με τα καλύτερα τυριά του κόσμου συγκαταλέγονται τα ελληνικά, με τις έρευνες να υποστηρίζουν ότι διαθέτουν υψηλή ποιότητα, άριστη γεύση και παράλληλα έχουν «ανεβάσει» σημαντικά και την τυποποίησή τους, γεγονός που τους ανοίγει τις πόρτες και στις πιο ακριβές αγορές.
Σύμφωνα με έρευνα της εξειδικευμένης ιστοσελίδας, Taste Atlas, η γραβιέρα Νάξου θεωρείται το δεύτερο καλύτερο τυρί παγκοσμίως, διαθέτοντας «μοναδικό άρωμα» λόγω και του γεγονότος ότι όλα τα στάδια της παραγωγής πραγματοποιούνται στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων.