Ο Γιώργος Περιστέρης μπορεί να ενδιαφέρεται για την «Άμυνα», αλλά επιχειρηματικά μάς έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια να παίζει διαρκώς στην «επίθεση».
Το MoU που υπέγραψε πρόσφατα η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με την Airbus δεν είναι απλώς μια μεμονωμένη κίνηση.
Η αγορά το εκλαμβάνει περισσότερο ως ένδειξη ότι ο όμιλος έχει αποφασίσει να παίξει σοβαρά –και με διάρκεια– στο χώρο της άμυνας, διεκδικώντας μερίδιο από την ολοένα και πιο «ζεστή» διεθνή αγορά εξοπλισμών.
Σημειώνεται ότι από τον Φεβρουάριο του 2026 η ΓΕΚ έχει ενταχθεί και στον Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού (ΣΕΚΠΥ), μπαίνοντας μάλιστα κατευθείαν και στο διοικητικό συμβούλιο μέσω του Μιχαήλ Παπαδάκη. Κίνηση που, όπως λένε γνώστες, δείχνει ότι δεν πρόκειται για «δοκιμή», αλλά για οργανωμένη είσοδο στον κλάδο.
Και η Mevaco
Και μιας ο λόγος για την άμυνα να πούμε ότι ολοένα και πιο συχνά ακούγεται η Mevaco. Μια μικρή αλλά δυναμική, και με μοντέρνες γραμμές παραγωγής, που δραστηριοποιείται και στην άμυνα, και την οποία κοιτούν αρκετοί μεγάλοι.
Η εταιρεία δημοσίευσε χθες αποτελέσματα που επιβεβαίωσαν την δυναμική της εταιρεία, ωστόσο, δεν ήταν το ίδιο εντυπωσιακά όσο αυτά του 2024 και του πρώτου 6μήνου. Ο κύκλος εργασιών ανήλθε στα 72,68 εκατ. ευρώ (+19,56%) ενώ τα καθαρά κέρδη που σχεδόν διπλασιάστηκαν, φτάνοντας τα 10,07 εκατ. ευρώ.
Η Mevaco έχει «πατήσει» γερά και στην άμυνα, κάτι που την κάνει ιδιαίτερα ελκυστική. Συμμετέχει στο πρόγραμμα των φρεγατών FDI Belharra μέσω της Naval Group, ενώ έχει δουλέψει και με την Intracom Defense για συστήματα των Patriot.
Παράλληλα, διατηρεί συνεργασίες με μεγάλους διεθνείς παίκτες όπως η MBDA, η Thales και η Raytheon (μέσω της Intracom Defense).
Όλα αυτά κάνουν πολλούς να γλυκοκοιτούν την Mevaco.
Ο Στουρνάρας «τραβάει… μεγάλο κουπί»
Η συγκεκριμένη αναφορά στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, για το «κουπί» δεν γίνεται με τη μεταφορική της έννοια αλλά κυριολεκτικά.
Όπως ενημερωθήκαμε λοιπόν από το περιοδικό των εργαζομένων στην ΤτΕ -αν δεν μας απατά η μνήμη μας, σε αυτό έγραφε ως υπάλληλος της ΤτΕ και η μεγάλη μας ποιήτρια Κική Δημουλά και πολύ νωρίτερα ο Ηλίας Βενέζης- ο Γιάννης Στουρνάρας ξεκινάει την ημέρα του στις 6 το πρωί, κάνοντας επί μισή ώρα γυμναστική σε κωπηλατικό μηχάνημα.
Δηλαδή, αν άθροιζε συνολικά τις ώρες που έχει αθληθεί σε μία κανονική βάρκα, θα έφθανε στη Σύρο κωπηλατώντας.
Γενικότερα όμως, η καθημερινότητά του, όπως την περιέγραψε, είναι εξίσου απαιτητική, καθώς μένει στο γραφείο έως τις 10 το βράδυ, περνώντας μάλιστα το τελευταίο τετράωρο με μελέτη.
…και το «Why Yannis» του Σόιμπλε
Στα «πιο σοβαρά» της συνέντευξης ξεχωρίσαμε την αναφορά στον πρώην υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Β. Σόιμπλε και την αποκάλυψη του λόγου που είχε ψυχρανθεί μεταξύ τους.
Όπως αναφέρει λοιπόν ο ίδιος, όταν ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έκανε στον Γιάννη Βαρουφάκη την πρόταση της προσωρινής εξόδου από το ευρώ, με αντάλλαγμα βοήθεια 50 δισεκατομμυρίων ευρώ, του έστειλε ένα μήνυμα στο κινητό, αναφέροντάς του ότι «αυτό που έκανες ήταν μεγάλο λάθος».
«Why Yannis», μου λέει. «Γιατί -του λέω- μας άδειασες όλους εμάς που παλεύουμε να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ; Τι ήταν αυτό που είπες τώρα;» Και δεν μου ξαναμίλησε ποτέ από τότε μέχρι που έφυγε.
Όπως αποκαλύπτει επίσης ο Γιάννης Στουρνάρας, διακριτική πίεση για το Grexit ασκήθηκε και από κάποιον κεντρικό τραπεζίτη -δεν τον κατονομάζει- ο οποίος επέμενε να συζητηθεί «ατύπως» το θέμα στη διάρκεια του καθιερωμένου δείπνου.
Τότε έβαλε πλάτη στην Ελλάδα ο Μάριο Ντράγκι, ο οποίος ήταν κάθετα αντίθετος.
Όταν πήρε λοιπόν τον λόγο ο ίδιος, ανέφερε: «Ok, να βγούμε, αλλά για πόσο διάστημα; Σε μια διετία, τριετία θα σας ξεπληρώσουμε το χρέος;… Σε δραχμές βέβαια!»
Λοιπόν, έπεσαν όλοι κάτω από τα γέλια, και παίρνει τον λόγο ο Ντράγκι και λέει: «Thank you Yannis for being so diplomatic», και η συζήτηση έκλεισε εκεί. Εντελώς. Ο συνάδελφός μας δεν επανήλθε.
Η επιστολή των 5 και ο πραγματικός τους στόχος
Η στήλη μπορεί να κατανοήσει τους εκείνους βουλευτές της Ν.Δ., οι οποίοι κατατάσσονται στο λεγόμενο Σαμαρικό στρατόπεδο, οι οποίοι βγήκαν δημοσίως (μάλιστα σε εφημερίδα του Β. Μαρινάκη) για να ασκήσουν κριτική στην κυβέρνηση για το επιτελικό κράτος.
Όμως, για εκείνους οι οποίοι σαφώς κινούνται μακριά από τον πρώην πρωθυπουργό, τα πράγματα περιπλέκονται.
Η σύμπλευση αυτή κατά του επιτελικού κράτους, το οποίο όπως ισχυρίζονται διεκδικεί απόλυτο έλεγχο, αλλά στην πράξη δεν κατάφερε να ελέγξει πλήρως τα φαινόμενα διαφθοράς, είναι όντως δυσεξήγητη.
Εκτός κι αν τα βέλη κατευθύνονται προς συγκεκριμένο ένοικο του Μεγάρου Μαξίμου — όχι προφανώς τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη — τον οποίο εσχάτως αρκετοί βουλευτές έχουν βάλει στο στόχαστρο.
Ανεξάρτητα όμως από τις προθέσεις ενός εκάστου εξ αυτών, η επιστολή των πέντε αποτελεί μία ακόμη ηχηρή ένδειξη του «κενού εξουσίας που έχει δημιουργηθεί στο Μαξίμου», το οποίο επεσήμανε η στήλη προ ημερών.
Αύριο το ραντεβού Ανδρουλάκη με τους τραπεζίτες
Για αύριο το μεσημέρι κλείστηκε το ραντεβού του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη - όπως σας είχε ενημερώσει προ ημερών η στήλη - με το προεδρείο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών.
Η ατζέντα είναι γνωστή και όπως είχαμε σημειώσει περιλαμβάνεται στην τετρασέλιδη επιστολή που έστειλαν οι τραπεζίτες στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ με την οποία απαντούσαν στην κριτική που είχε διατυπώσει ο κ. Ανδρουλάκης με άρθρο του στο Βήμα.
Βέβαια μετά τις γνωστές δικαστικές εξελίξεις που είχαμε στο σκάνδαλο των υποκλοπών και παρανόμων παρακολουθήσεων, το ενδιαφέρον έχει στραφεί αλλού. Ζήτημα αιχμής είναι πλέον το κατά πόσο θα βρει ο Ν. Ανδρουλάκης τους 120 βουλευτές που απαιτούνται για να προχωρήσει η πρόταση του για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής στη Βουλή.
Παρά ταύτα τα ζητήματα της καθημερινότητας και ειδικά εκείνα που αφορούν τις σχέσεις των τραπεζών με τους πελάτες τους συνεχίζουν να έχουν βαρύνουσα σημασία ενόψει μάλιστα εκλογών.
Άλλωστε, ειδικά μετά την κρίση, οι ψηφοφόροι σταθμίζουν την στάση τους κυρίως με γνώμονα την τσέπη τους παρά την λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών.
Οι απαντήσεις Καραβία
Μπορεί να μην αναφέρθηκε ονομαστικά στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση της Eurobank ο επικεφαλής της τράπεζας, Φωκίων Καραβίας, ωστόσο η ομιλία του ήταν γεμάτη απαντήσεις τόσο σε αυτά που έθιξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε πρόσφατο άρθρο του αλλά και στη γενικότερη κριτική που ασκείται στο τραπεζικό σύστημα.
Στις φωνές περί επιβολής έκτακτου φόρου στις τράπεζες ο επικεφαλής της Eurobank σημείωσε ότι «Η κριτική που έχει ασκηθεί για τη φορολογική πολιτική και το τραπεζικό σύστημα, όχι μόνο δεν δικαιώνεται σε περιόδους όπως αυτή, αλλά αντίθετα αποδεικνύεται επικίνδυνα εφήμερη».
Υπογράμμισε δε ότι «η ανθεκτικότητα στις κρίσεις αποκτάται κατά τη διάρκεια των ομαλών περιόδων, ενδεχομένως σε αντίθεση με απόψεις που ζητούν πιο χαλαρή πολιτική στο δημόσιο ή χρηματοπιστωτικό κλάδο».
Σε ότι αφορά τα επιτόκια και την κριτική για το χάσμα σε αυτά μεταξύ καταθέσεων – χορηγήσεων τόνισε ότι «η τιμολογιακή μας πολιτική συνέβαλε ώστε, με βάση στοιχεία της ΕΚΤ, στην Ελλάδα το μέσο επιτόκιο στεγαστικών δανείων σταθερής διάρκειας έως 5 ετών να υποχωρήσει στο 2,95%, στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων εννέα ετών, έναντι μέσου όρου 3,37% για τις χώρες της ευρωζώνης. Συνολικά, η Ελλάδα είναι η 5η φθηνότερη χώρα σε αυτά τα δάνεια».
«Πρασίνισαν» οι συστημικές τράπεζες με τα «πράσινα ομόλογα»
Χθες η Alpha Bank προχώρησε επιτυχώς στη δεύτερη έκδοση Senior Preferred Green, ύψους 500 εκατ. ευρώ. Η πρώτη έκδοση είχε γίνει τον Οκτώβριο του 2025, όταν είχε αντλήσει άλλα 500 εκατ. ευρώ.
Συνολικά, από το 2020 και μετά, οι τέσσερις συστημικές έχουν εκδώσει πράσινα ομόλογα άνω των 6,5 δισ. ευρώ.
Η Εθνική έχει περίπου 2,5 δισ. ευρώ, η Πειραιώς 2,15 δισ. ευρώ και η Eurobank 850 εκατ. ευρώ.
Οι τράπεζες έχουν επιτύχει μέχρι στιγμής αρκετά καλές αποδόσεις για τα ομόλογα αυτά — πέριξ του 3% — γεγονός που εξηγεί και τις πολλές εκδόσεις.
Γενικά, ό,τι περιέχει τον όρο «green» τα τελευταία χρόνια τυγχάνει όχι μόνο κοινωνικής αλλά και επιχειρηματικής αποδοχής. Γεγονός που έχουν εκμεταλλευτεί και αρκετές εταιρείες εκτός χρηματοοικονομικού χώρου, εκδίδοντας «πράσινο χρέος».
Ενδεικτικά αναφέρουμε τη Metlen (500 εκατ. ευρώ), την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή (150 εκατ. ευρώ), τη Lamda (4,70%) και την Prodea (300 εκατ.).
Ταμείο Ανάκαμψης: «Η αγωνία του Παπαθανάση πριν από το πέναλτι»
Στο Υπουργικό Συμβούλιο σήμερα το απόγευμα, ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Παπαθανάσης θα ενημερώσει για την πορεία υλοποίησης του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.
Ο ίδιος θα πρέπει να διακατέχεται λίγο από την αγωνία που νοιώθει ο τερματοφύλακας πριν από το πέναλτι, καθώς μέχρι τον Αύγουστο θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί περίπου 130 ορόσημα για να κλείσει επιτυχώς το Ταμείο Ανάκαμψης.
Για την ώρα βέβαια προέχει η η νέα πρόταση αναθεώρησης του σχεδίου «Ελλάδα 2.0», προς τα μέσα Μαΐου 2026.
Η κίνηση αυτή συμπίπτει με την υποβολή του 8ου αιτήματος πληρωμής, ύψους 1,5 δισ. ευρώ, το οποίο βασίζεται στην εκπλήρωση 33 οροσήμων.
Ο χρόνος όμως έχει ήδη αρχίσει να μετράει αντίστροφα, καθώς τον Αύγουστο η χώρα θα βρεθεί πριν από το «νήμα τερματισμού», οπότε θα υποβληθεί το τελευταίο αίτημα πριν από το «κλείσιμο» του ΤΑΑ.
Εδώ ισχύει και η λαϊκή παροιμία για την «αχλάδα που έχει στο τέλος την ουρά».
Για το τέλος, λοιπόν, έχουμε αφήσει περίπου 138 ορόσημα, τα οποία η χώρα οφείλει να έχει εκπληρώσει.
Παρά ταύτα, στο οικονομικό επιτελείο επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία για το τελικό αποτέλεσμα, εκτιμώντας ότι δεν θα χαθούν πόροι από το Ταμείο, χάρη στις απεντάξεις έργων που έχουν «κολλήσει» και μεταρρυθμίσεων που παρουσιάζουν σημαντικές καθυστερήσεις ή κρίνεται αδύνατο να ολοκληρωθούν εντός της αυστηρής προθεσμίας του Αυγούστου 2026.
Για κάποια από αυτά χρειάστηκε ιδιαίτερη μαεστρία για να προχωρήσουν.
Όπως, για παράδειγμα, στο σκέλος των δανείων, η μεταφορά 2 δισ. ευρώ στην Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, προκειμένου η ΕΑΤ να χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια αυτά για να προσφέρει χρηματοδοτικά εργαλεία.
Δεύτερο παράδειγμα αποτελεί η «απορρόφηση» επιδοτήσεων ύψους 350 εκατ. ευρώ, προκειμένου το Δημόσιο να συμμετάσχει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου του ΑΔΜΗΕ.
Δριμύ κατηγορώ των παραγωγών φωτοβολταϊκών κατά ΥΠΕΝ
Δριμύ κατηγορώ κατά του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας εξαπέλυσε χθες η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Ηλεκτρικής Ενέργειας από Φωτοβολταϊκά (ΠΟΣΠΗΕΦ), με αφορμή τον «αποκλεισμό» της, όπως τονίζει, από τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις ΑΠΕ, που έλαβε χώρα στη Βουλή τη Δευτέρα.
Μάλιστα, η Ομοσπονδία κάνει λόγο για απρέπεια, αντιδεοντολογική κίνηση και συνειδητή προσπάθεια να μην ακουστεί η αλήθεια για την οικονομική εξόντωση χιλιάδων Ελλήνων μικρομεσαίων παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση η ΠΟΣΠΗΕΦ, ο αποκλεισμός της από την επιτροπή παραγωγής και εμπορίου «δεν έχει ξαναγίνει διαχρονικά από καμία προηγούμενη ηγεσία του ΥΠΕΝ, οποιασδήποτε κυβέρνησης. Όποιος είναι υπεύθυνος για την εν λόγω ενέργεια εκθέτει το ΥΠΕΝ και την Κυβέρνηση».
«Ορισμένοι στο ΥΠΕΝ δεν έχουν λησμονήσει μόνο την έννοια της «ενεργειακής δημοκρατίας», αλλά και την ίδια την έννοια της δημοκρατίας», αναφέρεται σε άλλο σημείο.
Σύμφωνα με την «καταγγελία» της ΠΟΣΠΗΕΦ η κίνηση αυτή εκ μέρους του ΥΠΕΝ, υποδηλώνει ότι «μέρος της ηγεσίας του υπουργείου φοβάται να αντιμετωπίσει την τεκμηριωμένη κριτική μας για ένα μοντέλο που φορτώνει όλο το κόστος της πλεονάζουσας ενέργειας στις πλάτες των μικρών παραγωγών, χωρίς καμία πρόνοια για την προστασία τους».
Νέο «άνοιγμα» Εξάρχου στην Αλβανία
Πολλές ευκαιρίες φαίνεται να έχει διακρίνει στην αγορά της Αλβανίας ο επικεφαλής του Ομίλου Αktor, Αλέξανδρος Εξάρχου, ο οποίος προχώρησε σε δεύτερη συμφωνία σε διάστημα σχεδόν ενός μήνα στη γειτονική χώρα.
Όπως έγινε γνωστό χθες, ο Όμιλος Aktor προχώρησε σε σύναψη 20ετούς συμφωνίας - «μαμούθ» μέσω της Aktor LNG με την Venture Global για την προμήθεια της Αλβανίας με LNG.
Τη συμφωνία ύψους 6 δισ. ευρώ αποκάλυψε χθες το μεσημέρι, μέσω ανάρτησής της στην πλατφόρμα X, η πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα, Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, η οποία, μάλιστα, τη χαρακτήρισε ως ιστορική για την περιοχή.
Η ίδια βρέθηκε στα Τίρανα, όπου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα, και αργότερα παραβρέθηκε στην τελετή υπογραφής.
Η 20ετής συμφωνία προβλέπει ότι η AKTOR LNG USA θα προμηθεύσει την ALBGAZ 1 δισεκατομμύριο κυβικά μέτρα (BCM) ετησίως, ξεκινώντας από το 2030. Τα εκτιμώμενα έσοδα για το σύνολο της διάρκειας της συμφωνίας αγγίζουν τα 6 δισ. ευρώ.
Επιπλέον, η AKTOR ENERGY USA, 100% θυγατρική εταιρεία του Ομίλου AKTOR, υπέγραψε σήμερα Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU) με το Υπουργείο Υποδομών και Ενέργειας της Αλβανίας με σκοπό την εκπόνηση μελετών σχετικά με την ανάπτυξη, κατασκευή και λειτουργία ενός ολοκληρωμένου ενεργειακού κόμβου, που θα συμπεριλαμβάνει Μονάδα Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας με Φυσικό Αέριο στην Αλβανία, ισχύος περίπου 380 MW.
Θυμίζουμε πως περί τα τέλη Μαρτίου ο Όμιλος AKTOR ανακοίνωσε την επίσημη είσοδό του στον μεταλλευτικό τομέα της Αλβανίας.
Η συμφωνία-πλαίσιο που υπεγράφη με το BNI Foundation αφορά την αποκλειστική συνεργασία για την έρευνα, ανάπτυξη και εκμετάλλευση κρίσιμων ορυκτών πόρων στη γειτονική χώρα και συγκεκριμένα νικελίου και κοβαλτίου.
Τι σημαίνει η έξοδος των Εμιράτων από τον ΟΠΕΚ+
Ως κεραυνός εν αιθρία «έσκασε» χθες η είδηση της αποχώρησης των Εμιράτων από τον οργανισμό πετρελαϊκών παραγωγών ΟΠΕΚ+ από την 1η Μαΐου η οποία θεωρείται σαφής νίκη της Αμερικής.
Μάλιστα, σύμφωνα με το Reuters, η αποχώρηση ενός εκ των βασικών μελών του οργανισμού αναμένεται να προκαλέσει αναταράξεις στη λειτουργία του καρτέλ, το οποίο διαχρονικά επιδιώκει να προβάλλει ενιαίο μέτωπο, παρά τις εσωτερικές διαφωνίες σε ζητήματα παραγωγής και γεωπολιτικής στρατηγικής, και ιδιαίτερα στον de facto ηγέτη του σχήματος, τη Σαουδική Αραβία.
Άλλωστε μην ξεχνάμε πως η είδηση αυτή έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία οι εξαγωγές πετρελαίου από τον Περσικό Κόλπο αντιμετωπίζουν σοβαρά εμπόδια, καθώς η ναυσιπλοΐα στα Στενά του Ορμούζ έχει περιοριστεί σημαντικά λόγω ιρανικών απειλών και επιθέσεων.
Σύμφωνα με αναλυτές, η κίνηση αυτή αντανακλά το μακροπρόθεσμο στρατηγικό και οικονομικό όραμα της χώρας, που περιλαμβάνει την επένδυση στην εγχώρια παραγωγή, ενώ ενδυναμώνει την αφοσίωσή της για έναν υπεύθυνο, αξιόπιστο και διορατικό ρόλο στην παγκόσμια ενεργειακή αγορά.
Απάντηση Χατζηδάκη στην κριτική Τσίπρα για τη ΔΕΗ
Χθες, ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Κωστής Χατζηδάκης, θέλησε να απαντήσει στην κριτική του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ.
Κάποιοι πίσω από την παρέμβαση Τσίπρα "είδαν" να κρύβεται μεγαλόσχημος επιχειρηματίας .
Όπως και να έχει πάντως ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης θύμισε ότι η ΔΕH είχε επιβαρυνθεί με ζημιά 600 εκατ. ευρώ από τις δημοπρασίες μέσω των οποίων, όπως είπε, υποχρεωνόταν να διαθέτει φθηνά ρεύμα στους ανταγωνιστές της.
Έτσι, η επιχείρηση αντιμετώπιζε ζήτημα βιωσιμότητας το 2019, επικαλούμενος σχετική έκθεση ορκωτού ελεγκτή, σημειώνοντας ότι υπήρχε κίνδυνος ακόμη και παύσης λειτουργίας.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σημείωσε ότι το ποσοστό του Δημοσίου στη ΔΕH μειώθηκε από 51% σε 35%, ωστόσο, όπως είπε, η αξία της συμμετοχής του Δημοσίου είναι σήμερα 16 φορές μεγαλύτερη σε σχέση με το 2019.
Μυρίζει deal στην αγορά Πληροφορικής
Ένα πολύ μεγάλο deal που… «ψήνεται» στην ελληνική αγορά Πληροφορικής έπιασαν οι κεραίες της στήλης.
Όπως μαθαίνουμε, τα πολύ καλά νούμερα που καταγράφει μια ελληνική εταιρεία έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον ενός μεγάλου παίκτη. Όχι μόνο αυτό, αλλά όπως ενημερωθήκαμε, το deal δεν θα αργήσει να ανακοινωθεί, σε μια εξέλιξη που μπορεί να αποτελέσει και game changer.
Για ακόμη μια φορά η αγορά Πληροφορικής αποδεικνύει το πόσο «καυτή» είναι αυτή την εποχή, με τις περισσότερες εταιρείες του κλάδου να έχουν προαναγγείλει εξαγορές, ενώ μετασχηματίζονται σε ισχυρούς ομίλους.
Και είμαστε ακόμα στις αρχές του 2026. Σκεφτείτε τι θα έρθει στη συνέχεια…
Αποποίηση ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν συμβουλή, πρόταση ή προσφορά για αγορά ή πώληση κινητών αξιών, ούτε προτροπή για επενδυτικές αποφάσεις. Η ιστοσελίδα δεν φέρει ευθύνη για αποφάσεις που θα ληφθούν βάσει των παραπάνω πληροφοριών.