ΓΔ: 2662.45 1.77% Τζίρος: 437.59 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Αντόνιο Ταγιάνι πορτρέτο

Ιταλία: Ζητήθηκε από το Ισραήλ να ερευνήσει βία σε σκάφη της Flotilla

Ο Ιταλός ΥΠΕΞ Αντόνιο Ταγιάνι ζήτησε άμεση διερεύνηση για πιθανή χρήση βίας από το Ισραήλ κατά Ιταλών στη Global Flotilla. Μέλη της αποστολής καταγγέλλουν χρήση όπλων, ενώ 29 Ιταλοί πολίτες τέθηκαν υπό κράτηση.

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι κάλεσε το Ισραήλ να διερευνήσει άμεσα τις καταγγελίες περί χρήσης βίας κατά πολιτών που επέβαιναν στα σκάφη της Global Sumud Flotilla, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της κυβέρνησης Μελόνι.

Η Ιταλίδα εκπρόσωπος της αποστολής, Μαρία Έλενα Ντέλια, ανέφερε ότι «χρησιμοποιήθηκαν όπλα κατά άοπλων πολιτών οι οποίοι είχαν σηκώσει τα χέρια ψηλά και φορούσαν σωσίβια», επισημαίνοντας τη σοβαρότητα των περιστατικών που καταγγέλλονται.

Ιταλικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι οι ισραηλινές δυνάμεις φέρονται να έκαναν χρήση πλαστικών σφαιρών πριν προσεγγίσουν τα πλοιάρια του στολίσκου. Παράλληλα, αναφέρουν πως τις τελευταίες 48 ώρες τέθηκαν σε προσωρινή κράτηση συνολικά είκοσι εννέα Ιταλοί πολίτες, μέλη της συγκεκριμένης αποστολής.

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, ισραηλινή κορβέτα μεταφέρει τους ακτιβιστές στο λιμάνι της Ασντόντ, ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις, με τις νέες επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν σήμερα, αναχαίτισαν το σύνολο των πλωτών μέσων της Global Sumud Flotilla.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υπουργείο Εξωτερικών Ελλάδα
ΔΙΕΘΝΗ

Έκκληση Ελλάδας-Ιταλίας σε Ισραήλ για ασφάλεια στη Global Sumud Flotilla

Ελλάδα και Ιταλία ζητούν από το Ισραήλ να εγγυηθεί την ασφάλεια του στολίσκου Global Sumud Flotilla και καλούν τους συμμετέχοντες να δεχθούν την πρόταση του Λατινικού Πατριαρχείου για ασφαλή παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.
Αντόνιο Ταγιάνι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Αντόνιο Ταγιάνι: Η κατάσταση στην Μέση Ανατολή προκαλεί ανησυχία

«Είμαστε σε επαφή με τους συμμάχους μας και εργαζόμαστε για να μειωθεί η ένταση. Το Ισραήλ έχει δικαίωμα να αμυνθεί, αλλά δεν μπορεί να συνεχιστεί η κορύφωση της έντασης» είπε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών.
Αντόνιο Ταγιάνι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ταγιάνι: Αμετάβλητες οι σχέσεις Ιταλίας-ΗΠΑ μετά τις αμερικανικές εκλογές

Ο Ιταλός ΥΠΕΞ Ταγιάνι δήλωσε ότι οι σχέσεις Ιταλίας-ΗΠΑ παραμένουν σταθερές ανεξαρτήτως εκλογών, τονίζοντας τη σημασία της συμμαχίας, παρά τις επιμέρους διαφωνίες, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν υπήρξαν ποτέ «τραμπιστές».
Μιλάνο, διαδηλώσεις, επεισόδια
ΔΙΕΘΝΗ

Συγκρούσεις σε Ρώμη, Τορίνο και Μπολόνια χωρίς βανδαλισμούς ή λεηλασίες

Ολοκληρώνονται οι διαδηλώσεις σε ιταλικές πόλεις κατά της ακρίβειας και του πολέμου. Στη Ρώμη σημειώθηκαν συγκρούσεις με την αστυνομία, ενώ στο Μιλάνο επικράτησε ένταση χωρίς σοβαρά επεισόδια ή βανδαλισμούς.
Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Συνέλαβαν 30χρονο διαχειριστή ιστοσελίδας που οργάνωνε ταραχές

Στην Ιταλία συνελήφθη 30χρονος Μαροκινός, δημιουργός της ιστοσελίδας «17 Οκτώβρη», που φέρεται να συντόνιζε βίαιες κινητοποιήσεις. Ξεκίνησαν επικίνδυνες πορείες σε 10 πόλεις, με μαζικούς ελέγχους και συλλήψεις.