ΓΔ: 2211.2 -1.12% Τζίρος: 284.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Αντόνιο Ταγιάνι πορτρέτο
Ο Ιταλός πολιτικός Αντόνιο Ταγιάνι κατά τη διάρκεια συνεδρίου.

Ιταλία: Ζητήθηκε από το Ισραήλ να ερευνήσει βία σε σκάφη της Flotilla

Ο Ιταλός ΥΠΕΞ Αντόνιο Ταγιάνι ζήτησε άμεση διερεύνηση για πιθανή χρήση βίας από το Ισραήλ κατά Ιταλών στη Global Flotilla. Μέλη της αποστολής καταγγέλλουν χρήση όπλων, ενώ 29 Ιταλοί πολίτες τέθηκαν υπό κράτηση.

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι κάλεσε το Ισραήλ να διερευνήσει άμεσα τις καταγγελίες περί χρήσης βίας κατά πολιτών που επέβαιναν στα σκάφη της Global Sumud Flotilla, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της κυβέρνησης Μελόνι.

Η Ιταλίδα εκπρόσωπος της αποστολής, Μαρία Έλενα Ντέλια, ανέφερε ότι «χρησιμοποιήθηκαν όπλα κατά άοπλων πολιτών οι οποίοι είχαν σηκώσει τα χέρια ψηλά και φορούσαν σωσίβια», επισημαίνοντας τη σοβαρότητα των περιστατικών που καταγγέλλονται.

Ιταλικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι οι ισραηλινές δυνάμεις φέρονται να έκαναν χρήση πλαστικών σφαιρών πριν προσεγγίσουν τα πλοιάρια του στολίσκου. Παράλληλα, αναφέρουν πως τις τελευταίες 48 ώρες τέθηκαν σε προσωρινή κράτηση συνολικά είκοσι εννέα Ιταλοί πολίτες, μέλη της συγκεκριμένης αποστολής.

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, ισραηλινή κορβέτα μεταφέρει τους ακτιβιστές στο λιμάνι της Ασντόντ, ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις, με τις νέες επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν σήμερα, αναχαίτισαν το σύνολο των πλωτών μέσων της Global Sumud Flotilla.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υπουργείο Εξωτερικών Ελλάδα
ΔΙΕΘΝΗ

Έκκληση Ελλάδας-Ιταλίας σε Ισραήλ για ασφάλεια στη Global Sumud Flotilla

Ελλάδα και Ιταλία ζητούν από το Ισραήλ να εγγυηθεί την ασφάλεια του στολίσκου Global Sumud Flotilla και καλούν τους συμμετέχοντες να δεχθούν την πρόταση του Λατινικού Πατριαρχείου για ασφαλή παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.
Αντόνιο Ταγιάνι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Αντόνιο Ταγιάνι: Η κατάσταση στην Μέση Ανατολή προκαλεί ανησυχία

«Είμαστε σε επαφή με τους συμμάχους μας και εργαζόμαστε για να μειωθεί η ένταση. Το Ισραήλ έχει δικαίωμα να αμυνθεί, αλλά δεν μπορεί να συνεχιστεί η κορύφωση της έντασης» είπε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών.
Αντόνιο Ταγιάνι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Ζητήσαμε την άμεση απελευθέρωση των Ιταλών της αποστολής Flotilla

Ο Ιταλός ΥΠΕΞ Αντόνιο Ταγιάνι ζήτησε από το Ισραήλ την άμεση απελευθέρωση των Ιταλών που συμμετείχαν στη Global Sumud Flotilla και τον σεβασμό των δικαιωμάτων τους, υπενθυμίζοντας την ανάγκη τήρησης του διεθνούς δικαίου.
Υπουργείο Εξωτερικών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αθήνα: Διάβημα στο Ισραήλ για την ασφάλεια Ελλήνων στη «Global Sumud»

Το Υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί τις εξελίξεις και έχει παρέμβει στις ισραηλινές αρχές για την ασφάλεια των Ελλήνων στον στολίσκο «Global Sumud Flotilla», ενώ συνεργάζεται στενά με την Πρεσβεία στο Τελ Αβίβ.
Σημαία Eurovision
ΔΙΕΘΝΗ

Η Eurovision ξεκινά στη Γερμανία με φόντο διαδηλώσεις

Στη Βιέννη, διαδηλωτές ζητούν τον αποκλεισμό του Ισραήλ από τη Eurovision λόγω της κατάστασης στη Γάζα, διοργανώνοντας εκδηλώσεις διαμαρτυρίας. Πέντε χώρες μποϊκοτάρουν τον διαγωνισμό, με αντιδράσεις για τον πολιτικό χαρακτήρα του.