ΓΔ: 2215.56 0.35% Τζίρος: 88.79 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:23:41
Φωτο: Dimand Α.Ε.

H Dimand πουλά στην Eurobank την θυγατρική Severdor έναντι 74,4 εκατ.

Η οριστική πώληση των μετοχών θα λάβει χώρα αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ανάπτυξης του συγκροτήματος γραφείων και την παράδοση αυτού προς χρήση σε μισθωτή, εντός του πρώτου εξαμήνου του 2024.

Στην υπογραφή προσυμφώνου με την Τράπεζα Eurobank Α.Ε. για την πώληση του συνόλου των μετοχών της 100% θυγατρικής κυπριακής εταιρείας Severdor Ltd έναντι 74,4 εκατ. ευρώ, προχώρησε μέσω της θυγατρικής της Arcela Investments Limited, ανακοίνωσε η Dimand.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Η DIMAND A.E. ανακοινώνει στο επενδυτικό κοινό ότι, μέσω της θυγατρικής της Arcela Investments Limited, προχώρησε στην υπογραφή προσυμφώνου με την Τράπεζα Eurobank Α.Ε., για την πώληση του συνόλου των μετοχών της 100% θυγατρικής κυπριακής εταιρείας Severdor Ltd. έναντι τιμήματος 74,4 εκατ. ευρώ (σε cash-free / debt free βάση).

Η εταιρεία Severdor Ltd αποτελεί τη μοναδική μέτοχο της ελληνικής εταιρείας Insignio Μ.Α.Ε. η οποία είναι ιδιοκτήτρια του οικοπέδου επί της Λεωφ. Κηφισίας 65 στο Μαρούσι, στο οποίο ήδη ανεγείρεται ένα εμβληματικό υπερσύγχρονο συγκρότημα γραφείων συνολικής επιφάνειας 24.940 τ.μ. σε δύο κτηριακούς όγκους, με βάση τις αρχές της αειφορίας και του βιοκλιματικού σχεδιασμού, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο φιλικό, ευέλικτο και δημιουργικό περιβάλλον εργασίας. Το συγκρότημα στοχεύει σε πιστοποίηση WELL και LEED στη βαθμίδα Gold, σύμφωνα με το διεθνώς αναγνωρισμένο σύστημα αξιολόγησης του αμερικανικού
φορέα USGBC.

Η οριστική πώληση των μετοχών θα λάβει χώρα αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ανάπτυξης του συγκροτήματος γραφείων και την παράδοση αυτού προς χρήση σε μισθωτή, εντός του πρώτου εξαμήνου του 2024.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατάστημα Eurobank ATM
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ

Eurobank: Νέα «Μισθοδοσία Προνόμιο» αποκλειστικά για δημόσιους εκπαιδευτικούς

Η Eurobank παρουσιάζει το νέο πρόγραμμα μισθοδοσίας «Μισθοδοσία Προνόμιο για Εκπαιδευτικούς», που απευθύνεται αποκλειστικά σε εκπαιδευτικούς, προσφέροντας μοναδικά προνόμια και παροχές για τη διαχείριση των οικονομικών τους.
anastasatos-eurobank
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ταμείο Ανάκαμψης: Υψηλές εκταμιεύσεις, δύσκολα ορόσημα για την Ελλάδα

Η χώρα έχει απορροφήσει περίπου το 65% των πόρων που της αντιστοιχούν από το Ταμείο Ανάκαμψης, ωστόσο οι στόχοι που πρέπει να επιτύχει μέχρι τέλος του έτους είναι οι πιο απαιτητικοί. Τι δείχνει μελέτη της Eurobank.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τα νέα αναπτυξιακά στόρι των εγχώριων τραπεζών για την τριετία 2026 - 2028

Το 2025 αποτέλεσε μια χρονιά-ορόσημο για τις τράπεζες, οι οποίες πραγματοποίησαν επιχειρηματικές κινήσεις μεγάλης εμβέλειας εντός και εκτός συνόρων. Ποιό είναι το αναπτυξιακό στόρι της κάθε τράπεζας