ΓΔ: 2261.7 0.09% Τζίρος: 104.29 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:23:40
iktinos_drama
Η μονάδα της Ικτίνος στη Δράμα. Πηγή: Ικτίνος Μάρμαρα.

Σε κινήσεις ενίσχυσης της εξωστρέφειας της προχωράει η Ικτίνος

Η εταιρεία μαρμάρων στοχεύει σε μεγαλύτερη διείσδυση στην αγορά της Γαλλίας και των χωρών της ευρύτερης περιοχής, όσο και στην επέκταση των εξαγωγών της στις γαλλόφωνες χώρες της υποσαχάριας Αφρικής.

Με στόχο να διευρύνει το πελατολόγιό της και τις αγορές που δραστηριοποιείται για να διοχετεύσει τα ελληνικά μάρμαρα, η Ικτίνος θέλει να αναπτύξει την παρουσία της, συμμετέχοντας σε διεθνείς εκθέσεις, όπως την Batimat που πραγματοποιήθηκε στη Γαλλία. Εκεί παρουσιάστηκε το σύνολο των μαρμάρων που διαθέτει η εταιρεία και εξάγει σε περισσότερες από 90 χώρες. 

Με τη συμμετοχή της στην έκθεση η Ικτίνος στόχευε στην μεγαλύτερη διείσδυση στην αγορά της Γαλλίας και των χωρών της ευρύτερης περιοχής, όσο και στην επέκταση των εξαγωγών της στις γαλλόφωνες χώρες της υποσαχάριας Αφρικής, χρησιμοποιώντας την Γαλλία ως όχημα. 

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης 60 επισκέπτες από 18 διαφορετικές χώρες (κυρίως, Ευρωπαϊκές και Αφρικανικές) έδειξαν σοβαρό ενδιαφέρον για τα ελληνικά μάρμαρα.  Οι περισσότεροι από αυτούς ήταν κατασκευαστές, αρχιτέκτονες και εσωτερικοί διακοσμητές. Στις σημαντικότερες επαφές ξεχώρισαν οι συζητήσεις για μία ξενοδοχειακή μονάδα και ένα σύμπλεγμα 56 βιλών σε αφρικανικές χώρες, όπως για μία υπερπολυτελή βίλα στην περιοχή της Γαλλικής Ριβιέρας

H επόμενη συμμετοχή της Ικτίνος για την περαιτέρω ενίσχυση της εξωστρέφειας της θα είναι σε έκθεση στο Ντουμπάι, στην "BIG 5 DUBAI”, 5 με 8 Δεκεμβρίου, στοχεύοντας στη σύσφιξη των σχέσεων με τους ήδη υπάρχοντες πελάτες, τόσο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όσο και στις γειτονικές χώρες (Κατάρ, Μπαχρέιν, Σαουδική Αραβία), αλλά και τη γνωριμία με νέους. Η συγκεκριμένη αγορά είναι ιδιαίτερα δυναμική και οι ανάγκες της σε μάρμαρο είναι κυρίως για μεγάλα έργα, όπως πύργους, τζαμιά και συγκροτήματα ιδιωτικών βιλών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ικτίνος: Υποστηρίζει την εγκατάσταση του Greek Marble Ouzeri στο Μιλάνο

Το έργο υποστηρίζεται από την Enterprise Greece σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Μαρμάρων, στο πλαίσιο μιας στρατηγικής πρωτοβουλίας για την προώθηση του ελληνικού μαρμάρου διεθνώς.
Γαλλική αστυνομία δρόμος
ΔΙΕΘΝΗ

Νεκρός κροκόδειλος βρέθηκε σε κανάλι του Ρουμπέ, τυλιγμένος σε υπνόσακο

Νεκρός κροκόδειλος, δεμένος με αλυσίδες και βαρίδια, εντοπίστηκε σε κανάλι του Ρουμπέ στη βόρεια Γαλλία από ψαρά. Το περίπου ενός μέτρου ερπετό παραδόθηκε στην Ένωση Προστασίας Ζώων. Βίντεο δείχνει τον κροκόδειλο τυλιγμένο με αλυσίδες.
Δορυφόρος της Θάλες
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία και Πολωνία συνεργάζονται για νέο στρατιωτικό δορυφόρο

Γαλλία και Πολωνία θα συνεργαστούν για την κατασκευή τηλεπικοινωνιακού δορυφόρου για τον πολωνικό στρατό, ενισχύοντας τους αμυντικούς και οικονομικούς δεσμούς τους. Το κόστος της συμφωνίας δεν έχει ανακοινωθεί.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν καλεί ΗΠΑ και Ιράν για αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή

Ο Εμανουέλ Μακρόν κάλεσε ΗΠΑ και Ιράν να αποκλιμακώσουν μετά τα γεγονότα στα Στενά του Ορμούζ, τονίζοντας τη σημασία της διπλωματίας. Οι ΗΠΑ διατηρούν ναυτικό αποκλεισμό και το Ιράν έκλεισε για λίγο τα Στενά του Ορμούζ.
Εμανουέλ Μακρόν ομιλεί
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μακρόν στην Αθήνα: Αναβάθμιση της ελληνογαλλικής στρατηγικής σχέσης

Δημοσιεύματα του γαλλικού Τύπου υπογραμμίζουν τη σημασία της επίσκεψης Μακρόν για την ευρωπαϊκή άμυνα, την ασφάλεια στη Μεσόγειο και την ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας με την Αθήνα.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης - Μακρόν: Επενδύσεις και άμυνα στο επίκεντρο του Φόρουμ

Στις 25 Απριλίου στο ΚΠΙΣΝ, ο ΣΕΒ και το Ελληνογαλλικό Επιμελητήριο διοργανώνουν οικονομικό φόρουμ με τη συμμετοχή κορυφαίων επιχειρηματιών, εστιάζοντας σε επενδύσεις, καινοτομία και αμυντική συνεργασία Ελλάδας-Γαλλίας.