ΓΔ: 2617.02 -0.49% Τζίρος: 235.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φώτο: Eurobank

Εφάπαξ στήριξη 300 ευρώ για τους υπαλλήλους της από τη Eurobank

Το συγκεκριμένο ποσό δεν θα καταβληθεί σε ανώτερα και ανώτατα στελέχη της τράπεζας, ενώ θα δοθεί με τη μορφή vouchers, με τις λεπτομέρειες να ανακοινώνονται το επόμενο διάστημα.

Στη στήριξη των υπαλλήλων της σε μία ιδιαίτερα δύσκολη συγκρυρία προχωρά η Eurobank, η οποία προχωρά στην παροχή εφάπαξ 300 ευρώ για τους υπαλλήλους της, με εξαίρεση ανώτερα και ανώτατα στελέχη. 

Η διοίκηση της τράπεζας ενημερωσε το προσωπικό ότι έλαβε την παραπάνω απόφαση, μετά την σημαντική αύξηση του κόστους ζωής και ως εκ τούτου κατανοεί ότι και οι τραπεζοϋπάλληλοι αντιμετωπίζουν αρκετές δυσκολίες. Η στήριξη θα γίνει με τη χρήση vouchers, ενώ εντός των επόμενων ημερών θα υπάρξει μία ειδική ενημέρωση στη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού της Eurobank προκειμένου να καθοριστούν οι όροι αλλά και η διαδικασία καταβολής της στήριξης. 

Με αυτόν τον τρόπο η τράπεζα προσφέρει μία επιπλέον στήριξη στους υπαλλήλους της σε μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο όπου έχει αυξηθεί σημαντικά το κόστος ζωής και οι τιμές τόσο στον ενεργειακό τομέα όσο και στα είδη πρώτης ανάγκης. 

Η κίνηση της τράπεζας έρχεται σε μία στιγμή όπου σχεδόν το σύνολο των βασικών αγαθών έχει «δει» τις τιμές να διαμορφώνονται στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων ετών. Απτή απόδειξη τα τελευταία στοιχεία που είχε δημοσιοποιήσει η ΕΛΣΤΑΤ για τον προηγούμενο μήνα η στατιστική υπηρεσία βάσει των οποίων τιμές ενέργειας αλλά και ανατιμήσεις που ξεπέρασαν το 12% στα είδη διατροφής και με τον δείκτη να διαμορφώνεται στο επίπεδο του 11,3%, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΣΤΑΤ. 

Βάσει των επιμέρους στοιχείων που παρουσιάστηκαν, η τιμή του φυσικού αερίου εκτινάχθηκε κατά 172,7% και κατά  65,1% του πετρελαίου θέρμανσης. Υψηλότερα 80% τα τιμολόγια ρεύματος και 36,6% τα καύσιμα και τα λιπαντικά.

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί, όμως, η έντονα ανοδική τάση τιμών βασικών τροφίμων, που συνδέεται και διαταραχές που προκαλεί διεθνώς ο πόλεμος στην Ουκρανία. Έτσι, αντιμέτωποι με ιδιαίτερα υψηλές τιμές ήταν οι καταναλωτές για τα είδη πρώτης ανάγκης, καθώς υπήρξε αύξηση 14,1% στα γαλακτοκομικά, 13,4% στο ψωμί και τα δημητριακά, 13,8% στα κρέατα και 23,2% στα έλαια. 

Μεγάλες οι ανατιμήσεις και στον χώρο των υπηρεσιών: 22,8% στις μεταφορές με αεροπλάνο, 17,7% σε αυτές με πλοίο, τομείς που επηρεάζονται άμεσα από την αύξηση στο κόστος καυσίμων. Ακριβότερα 22,2% ήταν τα ξενοδοχεία και κατά 13,9% οι κινηματογράφοι και τα θέατρα. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΤΜ Τράπεζα
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τράπεζες: Υψηλότεροι μισθοί και παροχές για προσέλκυση ταλαντούχων εργαζόμενων

Υψηλότερους μισθούς και παροχές προσφέρουν οι τράπεζες για προσέλκυση ταλαντούχων εργαζόμενων ηλικίας 20-40 ετών ώστε να καλύψουν αποτελεσματικότερα τις σύγχρονες ανάγκες της ψηφιακής εποχής.
Υποκαταστήματα ελληνικών τραπεζών
ΑΓΟΡΕΣ

Περιθώριο ανόδου έως +20% για τις μετοχές των τραπεζών «βλέπει» η Goldman Sachs

Η Goldman Sachs αναβαθμίζει τις τιμές-στόχους για τις τέσσερις συστημικές τράπεζες μετά τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου και «βλέπει» περιθώρια ανόδου έως 20% για Eurobank, Alpha Bank, Πειραιώς και Εθνική.
Τράπεζες
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πιο κερδοφόρες οι τραπεζικές αγορές Κύπρου - Βουλγαρίας από της Ελλάδας

Τα αποτελέσματα της Eurobank δείχνουν ότι η Κύπρος και η Βουλγαρία αποδίδουν περισσότερα κέρδη ανά μονάδα ενεργητικού από την Ελλάδα, «κόντρα» στο αφήγημα περί υπερκερδών των ελληνικών τραπεζών.
Τράπεζες
ΑΓΟΡΕΣ

DBRS: Ισχυρές οι ελληνικές τράπεζες με κέρδη 2,4 δισ. και ανθεκτικά μεγέθη

Οι ελληνικές τράπεζες παραμένουν ισχυρές παρά τους γεωπολιτικούς κινδύνους με υψηλή κερδοφορία, αύξηση εσόδων, περιορισμό του πιστωτικού κινδύνου και σταθερή ποιότητα ενεργητικού, σύμφωνα με τη Morningstar DBRS.