ΓΔ: 2024.37 -1.74% Τζίρος: 278.78 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φώτο: Eurobank

Νέο senior preferred ομόλογο από Eurobank με στόχο να αντλήσει 350 εκατ.

Τα ομόλογα εκδίδονται στο πλαίσιο των εποπτικών κανόνων για πρόσθετα «μαξιλάρια» κεφαλαιακής επάρκειας (MREL), τα οποία θα πρέπει να δημιουργήσουν οι τράπεζες έως το 2025.

Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το νέο senior preferred ομόλογο της Eurobank, με στόχο την άντληση του ποσού των 350 εκατ. ευρώ και αρχικό guidance για επιτόκιο στο 4,5%. 

Ο τίτλος είναι τύπου 2.75NC1.75, δηλαδή διάρκειας 2,75 ετών με δικαίωμα ανάκλησης στα 1,75 έτη, η διαπραγμάτευσή του θα είναι στο χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου, ενώ η αξιολόγησή του από τους οίκους εκτιμάται στο B1 από τη Moody’s και στο Β+ από τις Fitch και S&P.

Η τιμολόγηση του τίτλου αναμένεται σήμερα, ενώ ημερομηνία διακανονισμού είναι η 9η Ιουνίου. Η ημερομηνία λήξης του τίτλου είναι στις 9 Μαρτίου 2025 και η reset date στις 9 Μαρτίου του 2024. Την έκδοση έχουν αναλάβει οι Deutsche Bank, Morgan Stanley και Nomura.

Τα ομόλογα εκδίδονται στο πλαίσιο των εποπτικών κανόνων για πρόσθετα «μαξιλάρια» κεφαλαιακής επάρκειας (MREL), τα οποία θα πρέπει να δημιουργήσουν οι τράπεζες έως το 2025.

Από την πλευρά της η Bank of America, σε χθεσινή της έκθεση, διατηρεί τη σύσταση «overweight» για τα ομόλογα προνομιούχων τίτλων ανώτερων κατηγοριών 2% του 2027-26. Όπως αναφέρεται στην έκθεση στις 25 Μαΐου η Eurobank ανακοίνωσε ενθαρρυντικά μεγέθη α’ τριμήνου.

Τα κέρδη προ φόρων ύψους 355 εκατ. ευρώ ενισχύθηκαν από τα κέρδη συναλλαγών ύψους 212 εκατ. ευρώ. Εξαιρουμένων αυτών, τα λειτουργικά κέρδη υπερδιπλασιάστηκαν σε ετήσια βάση σε 217 εκατ. (+16% σε τριμηνιαία βάση), υποβοηθούμενα από τη σταθερή αύξηση των προμηθειών (+25% σε ετήσια βάση), τα σταθερά έσοδα από τόκους (+1%), τον έλεγχο του κόστους και τις χαμηλότερες απομειώσεις (69 μονάδες βάσης επί των δανείων, έναντι 115 μονάδων βάσης κατά μέσο όρο το 2021).

Τα χρηματοοικονομικά έσοδα ύψους 225 εκατ. ευρώ αντιπροσώπευαν ένα εξαιρετικά υψηλό 32% των συνολικών εσόδων του α’ τριμήνου του 22 (703 εκατ. ευρώ), με αιχμή τα μη επαναλαμβανόμενα κέρδη από συναλλαγές ύψους 212 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τη BofA αυτά αποτελούν εφάπαξ κέρδη. Τα κέρδη από συναλλαγές αφορούσαν παράγωγα, που συνδέονται με την υψηλότερη καμπύλη αποδόσεων και τη σταδιακή εκκαθάριση των συμβάσεων ανταλλαγής επιτοκίων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανάληψη σε ΑΤΜ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τι απαντούν οι τράπεζες για τις μηνιαίες μηνιαίες χρεώσεις στους λογαριασμούς

Η ερώτηση της Μ. Αποστολάκη στον Κ. Πιερρακάκη για παράνομες χρεώσεις σε καταθετικούς λογαριασμούς προκάλεσε την άμεση αντίδραση των τραπεζών, που τονίζουν πως η ένταξη στα συνδρομητικά πακέτα δεν είναι υποχρεωτική.
Κατάστημα Eurobank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τι απαντά η Eurobank για τις χρεώσεις στους λογαριασμούς καταθέσεων

Η Eurobank διευκρινίζει την τιμολογιακή της πολιτική, επισημαίνοντας ότι προσφέρει δωρεάν λογαριασμούς και πακέτα συναλλαγών για ευρύ φάσμα πελατών, ενώ προβλέπεται και χαμηλή μηνιαία χρέωση για όσους επιλέγουν επιπλέον υπηρεσίες.
Υποκαταστήματα ελληνικών τραπεζών
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τι ρώτησαν οι επενδυτές τους τραπεζίτες στο συνέδριο της Morgan Stanley

Οι συνέπειες του πολέμου σε τουρισμό, ενέργεια, ναυτιλία και οι προοπτικές των ελληνικών τραπεζών σε πιστωτική επέκταση, spreads, έσοδα από προμήθεια στο επίκεντρο των ξένων θεσμικών. Καθησυχαστικοί οι τραπεζίτες