ΓΔ: 2130.37 -2.43% Τζίρος: 317.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Οδυσσέας Αθανασίου πορτρέτο
Ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, κ. Οδ. Αθανασίου. Πηγή: Lamda Development

Πλήρης έλεγχος της Lamda στη Lamda Malls, αποκτά το 31,7% με 109 εκατ.

Ο επικεφαλής της εταιρείας Oδ. Αθανασίου σημείωσε ότι η εξαγορά στοχεύει στη συγκέντρωση όλων των υφιστάμενων εμπορικών κέντρων και την ενδυνάμωσης της θέσης της εταιρίας στον κλάδο.

Συμφωνία για την εξαγορά του μειοψηφικού ποσοστού (31,7%) στη θυγατρική της Lamda Malls ανακοίνωσε η Lamda Development, έναντι τιμήματος 109εκ. ευρώ σε μετρητά. Το συγκεκριμένο ποσοστό κατέχει η εταιρεία Wert Blue SarL, 100% θυγατρική της Värde Partners,

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του Γ’ Τριμήνου 2022, με την ολοκλήρωση των συμβατικών προϋποθέσεων που αφορούν κυρίως τις εγκρίσεις των τραπεζικών ιδρυμάτων.

Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής η Εταιρεία αποκτά τον απόλυτο έλεγχο της θυγατρικής LAMDA MALLS Α.Ε., η οποία κατέχει το σύνολο των μετοχών των εταιρειών LAMDA DOMI S.Μ.S.A. και PYLAIA S.M.S.A., ιδιοκτητριών των Εμπορικών Κέντρων Golden Hall και Mediterranean Cosmos αντίστοιχα.

Η ως άνω συναλλαγή εντάσσεται στο πλαίσιο της υφιστάμενης στρατηγικής της Εταιρείας που στοχεύει στην περαιτέρω ανάπτυξη των δραστηριοτήτων των Εμπορικών Κέντρων.

O Oδυσσέας Αθανασίου, Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development δήλωσε:  «Η εξαγορά αυτή αποτελεί μέρος της στρατηγικής μας, η οποία περιλαμβάνει: 

  • Τη συγκέντρωση όλων των υφιστάμενων Εμπορικών Κέντρων, καθώς και των νέων, υπό ανάπτυξη Εμπορικών Κέντρων στο Ελληνικό, κάτω από ένα διακριτό και ανεξάρτητο λειτουργικά όχημα
  • Την περαιτέρω ενδυνάμωση της ηγετικής θέσης της Εταιρείας στο κλάδο των εμπορικών κέντρων στην Ελλάδα, με την πιθανή εξαγορά και άλλων ποιοτικών εμπορικών ακινήτων, εφόσον παρουσιαστούν οι κατάλληλες ευκαιρίες.»
     
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Η μοναξιά του Οδυσσέα Αθανασίου, η ενεργειακή ανασφάλεια και η DBRS

Οι επενδύσεις στα ξένα από ΔΕΗ - Metlen, γιατί ανησυχεί η Scoop για την ενεργειακή ασφάλεια της Ελλάδας, η μοναξία Αθανασίου στην ενημέρωση της Lamda, πόσο θα επηρεαστούν οι τράπεζες από το Ιράν και το νέο «πολεμικό» real estate στην Κύπρο.
Λίτλ Αθήνα Ελληνικό
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Lamda Development: Εισπράξεις 423 εκατ. από διαμερίσματα στο Ελληνικό το 2025

Οι πωλήσεις στη Little Athens έχουν φτάσει στο 85% των διαμερισμάτων που βγήκαν στην αγορά, με τη μέση τιμή του τετραγωνικού στα 9.400 ευρώ. Οι μειωμένες πωλήσεις οικοπέδων συμπαρέσυραν τα EBITDA σε αρνητικό έδαφος.
Λίτλ Αθήνα Ελληνικό
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

LAMDA Development: Ώθηση με τη βοήθεια κερδών από αναπροσαρμογή ακινήτων

Μείωση πωλήσεων αλλά ισχυρή άνοδο κερδοφορίας εμφάνισε η Lamda Develpment το 2025. Τα καθαρά κέρδη σχεδόν διπλασιάστηκαν. Kαθοριστική η συμβολή στα EBITDA των εμπορικών κέντρων και μαρινών καθώς και η αναπροσαρμογή αξίας ακινήτων.
Λίτλ Αθήνα Ελληνικό
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ελληνικό: Σε προχωρημένο στάδιο η Riviera Galleria της LAMDA Development

Τα έργα της Riviera Galleria στο Ελληνικό προχωρούν δυναμικά, δημιουργώντας έναν νέο εμπορικό προορισμό δίπλα στη θάλασσα. Το εμβληματικό "The Ripple" του αρχιτέκτονα Kengo Kuma αποτυπώνει τη ρευστότητα και την κίνηση της θάλασσας.